lördag 5 juni 2010

Öppen trädgårdDet något oerhört generöst med evenemang som Öppen trädgård. Människor som delar med sig av sin svett och möda, sin lyckade projekt och kanske något misslyckat i ett hörn. Så att man kan se hur fint det kan bli, eller hitta någon detalj att inspireras av. Inse att man inte gillar allt, men alltid odlarglädje. Här är entrén till Höganäs kolonioförening som bjuder in till sitt område.


Det första jag möter är en kolonist som brukar läsa min blogg - jippi va kul! Och sen får jag syn på den här fina skylten. Känner mig oerhört välkommen! Tänk att detta område funnits här sedan 1964 utan att jag varit här förut. Och då har jag ändå bott bara en knapp kilometer bort i tio år!


Stugorna kan se ut hur som helst, ibland pittoreska, ofta charmiga hemmabyggen. Ibland välgjorda i minsta detalj, andra gånger ser det ut som om målarfärgen håller väggarna uppe snarare än trävirket. Jag gillar alla stilarna så länge det känns att någon gjort det med kärlek.


En hel rabatt tulpaner som fortfarande var i full blom - den 5 juni - häftigt!


Här skulle min stuga gärna få ligga, om jag hade någon, bara för namnet. Jag förstår dem som faller för kolonilivet, man blir väldigt sugen på en liten lott bara av att gå runt och titta.Nybyggt växthus i modern stil. Gillar!


Lustiga små skyltar hör alltså kolonilivet till.Snickarglädje som väl som rensningslycka.Här kan man ana spännande idéer ta form.
Vill ni också njuta av andras trädgårdar, missa inte att pricka in Trädgårdsrundan i NV Skåne med 80 ställen att besöka i år. Sen är det ju Tusen trädgårdar den 8/8 som jag hoppas också ska bli succé!
Trevlig helg,
Eva

17 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Visst är koloniområden oftast väldigt fina och sevärda!
:)

Ruben sa...

Vilken humor, att göra en välkomstskylt av en spade! ;-) Den moderna kolonistugan gillar jag skarpt.
Du får gärna använda mitt knep nästa år vid luktärtssådd. Jag sår alltid luktärtorna i fuktat hushållspapper, därefter (när de har grott, det tar oftast 4-5 dagar hamnar de i "kartongerna"). Det är det bästa sättet att hålla koll på vilka fröer som tänker gro och inte.
Ha det gott!
/Ruben

Frøken Solhat sa...

Skønne skønne skilte - og hyggelige kolonihaver. Skulle jeg bo i en lejlighed uden min egen lille have ville jeg bestemt også ønske en kolonihave.....der er en særlig stemning der. Og hvor har du ret Eva - når tingene er gjort med kærlighed så oser det af hygge :0)

Knus Dorthe

Britt sa...

I morgon skall jag iväg till en öppen kolloniträdgård i Örebro//Britt

Susie på Stjärnarve... sa...

Det där med spade som skylt var kanon, den idén ska jag stjäla (om jag hittar en gammal fin spade på loppis). Och den moderna koloni"stugan" var superläcker!

Rose Garden Malevik sa...

Vad fint...synd at man inte bor lite närmre :)
Ha det gott Håkan

Rosor och ruiner sa...

Pionvägen,det låter det...! Visst är det kul att gå runt på Öppna trädgårdar, det är så kul att se hur andra har det, hur de har tänkt och vilka växter de sätter tillsammans. Det finns ju inte en trädgård som är den andra lik!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst är det något speciellt med koloniområden, man blir liksom glad bara av att vistas där. :o)
Ha en härlig trädgårdssöndag,
Lydia

Eva Linnea sa...

Det är verkligen en stor folkrörelse det här med trädgård. Och det blir nog bara bättre & bättre!
Kram

Inger sa...

Öppen trädgård är bland det bästa som finns:)
Ha en skön söndag!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Det är något riktigt speciellt med kolonilotter.... Charm, humor och stor odlarglädje fast i mindre format... :-)

Ha' en bra söndag!
/Charlotte

Alen Trädgård sa...

Det är väldigt inspirerande att vandra omkring i ett koloniområde, det är verkligen en lisa för själen;)) Ha det gott/Monne

Unknown sa...

Jag ÄLSKAR koloniområden. Var kan man få så mycket odlingsinspiration, som där? Tack för dessa härliga bilder!
Charlotta

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Verkligen trevligt, har åkt runt många år, men inte denna helg.

Lotta Sultan sa...

önskar jag hade mer tid för sådant... men det är ju tur att man kan få dela av det på bloggarna!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Öppna trädgårdar är verkligen nåt roligt. Jag är med på 1000 Trädgårdar den 8:e augusti.
Tyvärr kan man inte själv studsa runt och kika in i andras trädgårdar denna dagen ;O(.
Spaden var kul, den påminner om min "Jul-spade" som jag hade förra året.
Trevlig söndag, Petra B.

karina sa...

Hejsan!

Skulle jag av någon gång flytta till en lägenhet så är en kolonistuga "ett måste". Vi har två stora områden i Kalmar som jag ska se ifall man kan flanera omkring i, eller om de har öppet för allmänheten någongång. Har drivit upp några sorter men får nog räkna med att det tar ett par år innan blomningen. Ni har kommit längre för här syns knappt knopparna på bondpionerna än. Ha det gott, Karina.