onsdag 16 juni 2010

Dubbelrens


Tack alla goa bloggvänner för söta och uppmuntrande kommentarer, web-kramar och andra tillrop. Som det värmde! Det hjälpte mig att komma över kanten på väg upp i humöret igen. En stund i trädgården vid min skrivarstuga på landet bidrog också tror jag. Ledsamhet och ilska går jättebra att rensa bort med hacka och räfsa, och samtidigt får man snyggt och fint. Här har jag gjort ungefär två tredjedelar av "grusplanen". (Ni ser hur det såg ut "före" på sista tredjedelen.) Snart ska möblerna ut - här under kastanjen har man nämligen en skön kvällssol på sommarkvällarna.

Gick också en runda för att avnjuta det som blommar just nu. Bondpionen som jag räddade från en plats under granen där den bara orkade producera några få blad blommar nu efter ett par års tillväxt!

Dagliljor och prästkragar trängs fint.


Dahliorna som jag satte den 6 maj (se här) har mått jättebra av det fuktiga vädret. Tyvärr upptäckte jag att mördarsniglarna har hittat ut här på landet för första gången. Försöker undvika gifter i trädgården, men gör undantag för Snigel Effekt. Att odla dahlior och mördarsniglar i samma trädård är helt omöjligt, särskilt som jag inte är där varje dag och kan jaga dem för hand. Försvarar mig med att SnigelEffekt är helt ofarligt mot alla andra kryp, fåglar, grannens katter och alla barn som kommer hit som sommargäster i år tillsammans med sina föräldrar.


En av dahliorna är redan i knopp!
Tack än en gång för att ni finns där ute.
Kram
Eva

19 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Trädgården få en alltid på bra hummör och som du skriver att hacka kan vara ett bra ventil att göra sig av med arga tankar.
Fina bilder, gillade den med prästkragar och liljorna som bäst.
Må gott, Petra B.

IET sa...

Jag vet hur du slitit med den där grusplanen, eftersom jag slitit med min lika övervuxna grusgång hela helgen. Himla skönt när det är gjort. (Tyvärr funkar inte grusrensning alls som hjärn- och tankerensning för mig. Jag blir bara än mer irriterad... )

Hoppas att du får en underbar onsdag Eva...!
Kram/I.

Johnna G sa...

Det som är bra med överväxta grusgångar är att när man väl har tagit tag i dem så syns det så enormt. Man behöver inte leta efter förändring! :-)

Ash, jag måste nog ut och leta och se om jag hittar några gömda mördarsniglar. Hitintills har jag inte sett några, peppar peppar ta i trä. Men det är ju bra med påminnelser!

Marina sa...

Visst är det effektivt att rensa ogräs eller jobba i trädgården på annat sätt när man är arg eller ledsen på något sätt. Jag har känt det många många gånger!

Vilket jobb du gjort där du rensat!

Ha det bra idag! Kram!

Möllebacken sa...

Skönt att det hjälpte, och att det känns lättare. Ja, det är skönt att få blanda sina egna tankar och ogräset och slänga det på komposten som inte är något att ha ;)
Och de där sniglana skulle gärna få flytta dit där med. Ska sätta ut lite fällor som jag fick av en gammal dam som hade trädgårdsland en gång i tiden. Man får hoppas att det också funkar där det är som värst.
Ha en riktigt härlig dag.
/ Pella

Ruben sa...

Vilket jättejobb du har gjort med grusplanen! Antar, att du tar dig en välförtjänte kopp kaffe emellanåt!
Ha det gott!
PS Du är bäst!
/Ruben

Lotta Sultan sa...

jag fick ett bra tips att krukodla dahliorna, som jag nog ska försöka mig på. fick en knöl av grannen som jag delade på och både mördarsniglar och trädgårdsnäckor verkar vara där så fort något nytt grön tar sig upp. snart orkar väl den stackarn inte mer...

Sophia Callmer sa...

Trädgårdsjobb är bra för tankarna och humöret, låter som du gjort ett hästjobb med grusplanen.ha en fin dag i solen! /Sophia

Malin - I min trädgård sa...

Ska faktiskt också pröva på SnigelEffekt i år. Tycker det r så trkigt att odla sallad åt sniglarna ;-).

Vilken bild på irisen nedan! Fantastisk!

Ha det bra, skönt att det känns bättre.

Kram M

gittan sa...

Jisses vad du rensat! Här står också "dubbelrens" på schema hjärnan rinner över och rabatterna gror igen - en härlig stund väntar med andra ord / kram gittan

SKOOGSTROLLET sa...

Hmm, kanske fick jag en förklaring till våra pioner ... Från början växte de på framsidan, men då vi grävde upp allt ur den rabatten för att få bort all kirskålen så var de ju tvungna att få bo någonstans. Förra året blev det inte mycket blad, men i år är det dessto mer. Tyvärr lyser fortfarande knopparna med sin frånvaro. Kan det vara så att den står för skuggigt? Eller är det som många påstår att man planterat den för djupt? Just då var jag ju totalt trädgårdsnovis, så omplantering kan ju behöva ske. Eller måste den få ro i några år? Jag har ju ingen aning om den blommat tidigare.

Rose Garden Malevik sa...

K
R
A
M

I
G
E
N

Nu kommer värmen och sommaren :)
Fina bilder...somrigt :)
Håkan

Cilla sa...

Härligt att rensa humöret med lite trädgårdsarbete. Jag använder också min trädgård som mental träning...

Cilla♥

Alen Trädgård sa...

Tur att man har en trädgård att vara i när man är "låg" Förstår att du har fått ur dig både det ena och det andra så som du jobbat med den grusplanen:)) Snyggt blev det i alla fall. Ha det gott/Monne

Britt sa...

Trädgården är underbar att vara i //Britt

Carolina sa...

Tänk vilken lyx dina boende får i skrivarstugan, inte bara tak över huvudet utan även en fantastisk trädgård.

Kram

Fru C sa...

Nu skojar du.....inte kan du väll ha rensat så mycket.....en prestation i så fall. Så du har fått sniglar på landet....själv har jag klarat mig än så länge men frågan är när jag hittar den första - för dom finns överallt nuförtiden....Tyvärr!

Unknown sa...

Oj, om du har rensat lika mycket mentalt som på backen måste det vara helt tomt nu! Så fint med bondpionen. Död åt sniglarna:(
Charlotta

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken ogräsrensings-insats du gjort....... Förstår att det inte bara rensade bort ogräset :-) Skönt att höra att det känns bättre...... Trädgården kan hjälpa till med mycket..... Usch och fy för sniglar......

Kramar
/Charlotte