tisdag 4 maj 2010

Resultat av arbetetEtt trädgårdsreportage tar i regel lång tid från idé till färdig artikel. Vanligen går det till så att vi första året har kontakt med ägaren, andra året kommer vi tillbaka och gör reportaget - med allt vad det innebär i form av intervju och fotografering - och året därpå publiceras det.
Därför känns det så härligt när reportaget väl syns i tidningen - när resultatet av ens arbete äntligen har tagit konkret form.
Just nu finns det flera reportage ute i tidningshyllorna som jag skrivit, och där Annika Christensen tagit bilderna.


Till ovanligheterna hör att vi gör reportage om slottsträdgårdar, men just nu kan man läsa om Stubbarps slottspark/trädgård i Gods & Gårdar nr 5. Amazing skulle jag vilja säga! Och en hängiven trädgårdsmästare/slottsfru som själv arbetar med fingrarna i jorden.Det här är en av mina favoritträdgårdar, en riktig lantidyll i Kullabygden med många gammaldags perenner och ett charmigt växthus bland annat. Jag har varit här ofta och alltid sagt att det är en "Drömhemträdgård". Nu är det det också! Här sjunker pulsen bara man går innanför grinden. Trädgård & Blommor nr 2 (Drömhems "systertidning".)Sköna hem jobbar vi också för då och då. Det här blåregnet i Skälderviken går väl inte av för hackor? Inte resten av trädgården heller förresten. En pärla! Sköna hem nr 5.
Allt om Trädgård kommer ut så ofta nu på våren att detta reportage om en trädgård i Vejbystrand var med i förra numret. Men kanske hittar du den i tidningshögen hemma, eller på biblioteket. AoT nr 7.

Många frågar oss hur vi hittar alla fina trädgårdar och det kan vara väldigt olika, men vi avslöjar inte alla våra knep. Däremot ber vi alla vi känner - även bloggläsare - att komma med tips på fina trädgårdar, helst sådana som inte varit med i någon tidning förut. Kanske blir det din trädgård som kommer i tidningen om ett par år?
Eva
PS Min mejladress står i vänsterspalten. Mejla gärna ditt tips till mig.

20 kommentarer:

Cilla sa...

Ja, jag är lika gald varje gång jag ser ditt och Annikas namn i tidningarna. Ha ha tänker jag lite stolt, de är mina bloggvänner.

Cilla♥

gittan sa...

Jag bläddrar alltid igenom tidningen från slutet först och numera har det blivit lite av en sport att gissa om det är ett av era reportage innan jag kan se namnen på skribent och fotograf. Jag håller med Cilla här ovan =) Kram gittan

Stein sa...

Jeg ante ikke at det lå så mye arbeide i en artikkel! Vi kjøper alltid "Drømhem" og "Allt om Trädgård" når vi er i Sverige. Så hyggelig å se at du/dere er journalister i disse :-) Heretter skal jeg sjekke om dere er skribenter og fotografer i dem.

Ha en fortsatt riktig fin dag!

Mvh
Stein

IngunnBW sa...

Det er mye candy for øynene i reportasjene deres :) Blåregnen var utrolig skjønn! Jeg får aldri blomster på min og er sååå misunnelig på alle med sone 1 og 2

Dere er virkelig flinke til å finne vakre severdige haver :)

AnnCharlotte sa...

Jag tycker också det är extra kul att läsa när det är du och /eller Annika som gjort reportagen.

Knytt sa...

Jag håller helt med, jag älskar också era reportage!
Man får sån inspiration och både bild och text belyser atmosfären i just DEN trädgården det gäller.

Jag ska fundera på om jag känner till någon sådan där superintressant trädgård - det finns ju många, men vissa väl dolda =)

Spirande grönt - sa...

Så flitig du är (ja, Annika också:)). Reportagen ser jättefina ut! Kunde inte låta bli att tjuvkika på reportaget i Trädgård& Blommor sist jag passerade tidningshyllan i affären:)

Rebecca

Wanstadius trädgård sa...

Vilket drömjobb! Förstår att det är mycket slit oxå, men bara att få komma in till dessa trädgårdar, få njuta och bli inspirerad...Åh vad jag är avundsjuk!!!

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Grattis Eva!
Jag gläds med dig och Annika:-) Nu gäller det bara att hålla tungan rätt i mun och få hem rätt nummer av rätt tidning:-)
Måsågott! Kram H.

Rose Garden Malevik sa...

har tittat på några reportage och jag får ju säga att ni e riktigt duktiga du å Annika :)
Håkan

Anjas Hill sa...

Ni är ett duktigt och produktivt par!Lycka till med alla jobb även i fortsättning!/Anja

Eva Linnea sa...

Kul att få höra/läsa lite "backstage".
Kram Eva Linnea

OF SPRING AND SUMMER sa...

Ja, ni är verkligen duktiga och flitiga!! Jag visste att bilderna tas ett år i förväg, men jag visste inte att kontakten hade påbörjats redan året innan dess.
Ingrid

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åh hjälp så sugen jag blir på att rusa ut och handla lite fler trädgårdstidningar, era reportage är alltid så läckra!
Kram Lydia

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ja, jag har verkligen lagt märke till att ni är med 'överallt' - vad superkul! Det är fina reportage ni gör..... Är magasins-hamstrare, men senaste Gods och Gårdar har jag inte men måste köpas förstås nu när jag vet att ni har med ett reportage där!

Jättekul och stort grattis till er!

Kram
Charlotte

Ingela sa...

Hej
Många fina bilder, jag njuter! En fråga blåregnet är fantastiskt vackert! Vi planterade det vid vår skyddade södervägg för säkert 10 år sedan. Bladverket är rikligt men vi väntar på blommorna ännu???

Vad kan det vara som felar?

Gela sa...

Hej du. Jag ställer mig till skaran som berömmer era reportage. Är alltid lika roligt att läsa. Boken är fortfarande min favorit. Ha en riktigt fin dag/Gela

Hannele på Hisingen sa...

ser verkligen intressant ut

Anonym sa...

Oj tar det så lång tid! Att det måste ta minst ett år har jag räknat ut eftersom de ofta är lite före i tidningen, men flera...

Jag tittar också alltid numera om det är du och Annika som har gjort reportagen, det är så kul när man följer era bloggar, hörde er på trädgårdsmässan mm.

Kram

Möllebacken sa...

Vilket härligt reportage om Mårbackapelargonerna.Skönt att veta att bilderna inte är tagna i år ;) så att man inte behöver oroa sig varför ens pelargoner inte är så fina. Du och Annika är verkligen en inspirationskälla.
/ Pella