tisdag 18 maj 2010

Min lilla skogInte nog med att jag har trädgården full med vitsippor just nu. Min bokskog håller också på att slå ut. Eller skog och skog. Det är ett litet bokträd i kruka, men det är rätt så gulligt. Jag har även en kastanj i kruka. De blir väl aldrig så stora på detta vis, men det är ju bra för annars skulle de inte få plats alls.Tittar jag rakt upp i himlen så tjuter jag nästan högt av glädje, ett sånt där Ronja Rövardotter vårskrik ni vet. Nu blommar nämligen körsbärsträdet!Tjusigt va? Vi brukar fira med hemmagjord sushi och drömma oss tillbaka till Japan, så det är bara att hålla tummarna för att blomningen varar ända till helgen.Måste också visa världens vackraste frimärke som finns att köpa på Posten just nu. Annika Christensens penséfrimärke är underbart tjusigt. Och som synes går det åt rätt mycket porto hos mig. Jag är ju även distributör av boken Stressa Ner Tonårsboken och skickar många stora brev varje vecka, bland annat till Bibliotekstjänst, BTJ. Tre rullar med 100 i varje blev det första vändan, men jag köper säkert fler så att de räcker riktigt länge!
Jag ska också passa på att skicka ett vykort till mig själv med frimärket på så att jag har det sparat för evigt liksom.
Ha en fortsatt skön vecka,
Eva

23 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

Visst är det härligt nu....:)
Fint med körsbärsblom
Håkan

Moa sa...

Åh.. så härligt.. väntar såå här på mitt japanska ska börja blomma då är det fest och glamm.. =)

Ingmarie We sa...

Håller med dig Eva! Det är bara sååå underbart just nu. Stoppa världen, jag vill hoppa av!!! Frimärket är jättefint och ikväll skall jag börja läsa din och Annikas bok 'En lisa för själen'. Ha det så bra!

Karin sa...

Åh så fint! Våra träd är inte riktigt igång och blommar ännu men nu kommer värmen så då hoppas jag på blommor till helgen.
Krin

billan sa...

Nu går det undan, värmen senaste dagarna har satt ordentlig fart på grönskan.
Annikas frimärke är nog världens finaste......

gittan sa...

Hos mig har Körsbärsträdet redan börjat "snöa" Men jag såg idag att ett av äppelträden har knoppar - visst är det en underbar tid!

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej..jag är också helt sippad på sippor just nu :D Jag vill passa på att tacka dig och Annika för inspirationen som ni sprider runt er! Har läst färdigt er bok, och njöt av den för fulla drag...Ha det bäst!!

AnnCharlotte sa...

Det är så härligt med alla blommande träd. Nu är det ingen tvekan om motiv när man ska köpa frimärke...men man får kanske passa sig så de inte tar slut ;))

Cecilia - Vi tre & trädgård sa...

Eva, jag blev så glad för din skog! I like! Nu ska här sättas mandlar i krukor och tänk om jag får en alldeles egen behändig mandelskog? Visst kittlar tanken?!

Hannele på Hisingen sa...

Gulligt. Sån liten kastanj fick jag av min mor, jag har sett såna snyggt formklippta: http://formklippningtopiary.blogspot.com/

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Åh, körsbärsträd är såå fina. Kan tänka mig allt det vita som lyser upp. Har precis läst ut boken 'En lisa för själen'... Några sidor varje kväll den senaste tiden har varit en härlig avslutning på dagen. Mycket inspiration och tankar.... en superfin bok!

Ha' det bra!
/Charlotte

Trädgårdsdrömmar sa...

Finns det något härligare än en bokskog??? Det skulle isåfall vara en körsbärsdal. Ha det gott i helgen under ert körsbärsträd.
Carina

Merja sa...

Härligt med körsbärsträd i blom! Min låter sig vänta...

Alen Trädgård sa...

Det är en helt underbar tid nu, min bok planterade jag som en liten liten planta för ca 25 år sedan och den är helt ljuvlig nu i sitt nyutspring. Bra att du påminde mig om att jag måste fota bigarråträdet det är ju så vackert nu när det blommar. Ha det gott/Monne

Vicky sa...

Oj vilken pampig körsbärsblomning! Förra året hade vi hela 3 blommor på vårt lilla körsbärsträd, och ett helt körsbär fick vi också :-)

Sjöormen sa...

Ska skicka ett paket idag, självklart ska jag se till att det blir dessa fina märken! :-)

Eva Linnea sa...

Jag hörde nå´t ljud som jag undrade vad det var. Det kanske var ditt vårskri(k) som hördes ända hit? Underbart är kort, så man får verkligen passa på att njuta medans tid är.
Kram

Louise sa...

Alla körsbärsträd som blommar gör en verkligen på gott humör! Vårt pelarkörsbär blommar för fullt medan kurilerkörsbäret redan har blommat över!

kram louise

Karin sa...

Gräv inte upp sparrisen, den kan vara ruskigt långsam i starten. Alla mina som planterades förra året har ännu inte visat sig. Men jag befinner mig ju på litet nordligare breddgrader...
Karin

Tant Grön sa...

Du kan säkert göra bonsai-träd av både bok och kastanj!

Frimärket ser jag fram emot att få sätta på alla mina utomlandsbrev. Det går åt en del med tre barn och tre barnbarn utanför Sveriges gränser, så det blir ju perfekt med vackra frimärken på presenterna också!

Körsbärsblomningen är nästan osannolikt vacker...

Knytt sa...

Å ja det är något alldeles särskilt med körsbärsblom!
Och din lilla skog är väl för rar, lite som japanerna som symboliserar stora saker med små medel. En skål vatten är havet, stenar är berg etc.

Jag älskar frimärket, har också köpt på mig =) Fast inte sådana mängder förstås. fniss.

Sophia Callmer sa...

Ja nu är det VACKERT, tiden kunde bromsa lite, fast man ska ju bara komma i håg NU och vara ute..även om det i bland är lättare sagt än gjort.ha det gott/Sophia

Ruben sa...

Körsbärsblom mot en blå himmel, vad kan vara vackrare?
Köp inte slut på alla vackra frimärken! Det är kanske fler som vill ha!! ;-) Ha det gott! /Ruben