onsdag 12 maj 2010

Du betyder alltI morgon, torsdag den 13 maj kommer Posten ut med ett nytt frimärke. Ja, ni har säkert hört - det är "min" duktiga fotograf Annika Christensen som har gjort förlagan till ett mycket vackert penséfrimärke. Det är samma fina sort som på bilden, och som jag har i mina vårkrukor.

Detta ska firas förstås! Samtidigt passar Annika och jag på att fira vår bok En lisa för själen genom att hålla Öppet hus för alla vänner, bloggare och trädgårdintresserade.

VÄLKOMMEN till Hedentorps plantskola i Ängelholm på LÖRDAG 15 MAJ kl 13-16. 100 % trädgårdsmingel utlovas och dessutom bjuder vi på kaffe och rabarberpaj.
Detta är vårt sätt att tacka alla som medverkat i boken, som inspirerat oss eller som skrivit om vår bok på bloggen.En bok är ingen isolerad företeelse - utan ett samarbetsprojekt med många inblandade. Dels är det förstås viktigt med förlag, redaktör, layoutare och teknisk personal som gör att boken blir bra. Ica förlags redaktör Maria Ramdén och Camilla Arvidsson som gjort layouten har varit ovärderliga när En lisa för själen kommit till.
En lisa för själen är min åttonde bok, men ingalunda bara en i raden. Den ligger mig så varmt om hjärtat! Under ca 15 år som trädgårdsskribent har jag mött otroligt många människor som gett mig kunskap och insikt om hur viktigt trädgård är för att vi ska må bra. Att Annika och jag dessutom får lov att besöka era trädgårdar, höra er berätta om den och ta bilder där betyder faktiskt allt - och för detta är jag oerhört tacksam. Ibland kan kan jag glömma ett namn eller behöva en stund för att koppla ihop rätt trädgård och person, men jag glömmer aldrig dessa möten.
För mig är meningen med livet just detta att möta människor, och att få göra det i trädgårdsmiljö är ren guldkant på tillvaron.
Inte minst har den här bloggen varit ett härligt sätt att möta människor på ett nytt sätt - vissa av er har jag ju också träffat IRL som det heter, men även utbytet på webben är värdefullt. Jag läser alltid alla kommentarer och glädjs åt både korta tillrop och längre funderingar. Varje gång jag kommer in på en blogg och ser bilden på boken, eller läser vad som bloggats om den, blir jag generad, stolt och glad på samma gång!
Ett extra tack till dig som köpt En lisa för själen. En bok vill så gärna bli läst!
Jag hoppas du känner dig riktigt välkommen på lördag, och har du inte möjlighet att komma, så vet du att du ändå är ihågkommen just nu.
Bok, frimärke och vykort kommer att finnas att köpa på lördag för den som vill. Men det går utmärkt att bara titta förbi på en kopp kaffe. Särskilt tack till Liv och Lasse på Hedentorp som låter oss fira i deras vackra växthus. Ni hittar dem (oss) på Kullavägen 95 i Ängelholm, nära ishallen.
Boken hittar du även i bokhandeln och frimärket på Posten över hela landet.
Hjärtligt välkommen!
Eva

24 kommentarer:

Gela sa...

Skulle gärna vara där. Men är lite långt borta. Jag har ju köppt boken för en tid sen. Värdesätter den mycket. Läser sida för sida, som att öppna en skatt. Tack för att ni gjorde den. /Gela

Hannele på Hisingen sa...

Låter som en trevlig inbjudan..

Tigris Predikantan sa...

Det är ju så ... har alltid sagt att min trädgård är min terapeut. Sitter, ligger och knäar där ute och tankarna far ... nu är frustrationen stor att min rygg inte låter mig ens "ligga och jobba" i trädgården...!
Lycka till med er "DAG"!
:)

Sophia Callmer sa...

Hoppas ni får en dag med fint väder och en massa glada trädgårdsmänniskor! ha det gott/Sophia

gittan sa...

Om jag bara piggnar till så ses vi där! Det hade varit så skoj att få träffa er igen. Hedentorps plantskola har jag aldrig besökt heller så det passar ju extra bra =) Vid Ishallen... jag hittar till bowlinghallen kan ni inte ha det där istället "skrattar" Nädå, det ordnar sig nog. Södra infarten tror jag visst att Annika sagt att jag ska ta istället för där jag brukar köra av. Hoppas vi ses på lördag (har ni beställt uppehållsväder?) Kram gittan

Marina sa...

Nu blir man ju nästan sugen på att ändra håll på turen jag ska på på lördag! Men nä, det får nog bli som vi planerat ändå.
Men ni får ha det så trevligt och boken är kanon och jag vet verkligen, precis som du - genom möten, att många människor mår så bra och läks av "det gröna".

Lycka till och kram!

Britt sa...

Firar med er från hemmet.Boken är köpt och frimärket kommer jag att köpa//Britt

Trädgårdsdrömmar sa...

Tyvärr kan vi inte komma med. Det hade varit så roligt!!!
Vi har köpt in boken till jobbet och kommer att jobba med den. Min kollega har lånat dina andra böcker bla.om stress för att även där hämta kunskap och föra den vidare. Tack själv Eva för trevligt bemötande i och utanför ditt arbete.
Ha det jätteskoj tyvärr utan oss...snyft....
Carina och Ken

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Tack för inbjudan... Bor tyvärr alldeles för långt bort.... Det blir säkert en mycket trevlig tillställning för att fira boken... välbesökt gissar jag.... :-) Mitt exemplar ligger på nattduksbordet - har alldeles strax läst ut den...

Kram
/Charlotte

Alen Trädgård sa...

Tyvärr kan jag inte den dagen:( Det hade varit så roligt att träffa er igen. Ska dock köpa frimärket, boken har jag ju och gillar väldigt mycket. Ha det så trevligt på lördag/Monne

Växthusmadam sa...

Synd att jag bor för långt bort! Hoppas att ni får en riktigt härlig dag!
Växthusmadam

Inger sa...

Så fint du skriver om dina möten med människor i deras trädgårdar. Känner mig lite hedrad faktiskt eftersom du varit här hos mig. Vore ännu trevligare att träffas nu, då jag lärt känna dig lite grann. Har stor glädje av boken, bekräftar mycket min egen inställning till trädgård och vad den betyder för mig. Ni är ett bra team du och Annika; ord, bild, egna erfarenheter och som sagt möten med människor. Utan människa, ingen trädgård.
Ha ett jättetrevligt firande och lycka till i fortsättningen!

mitt gröna hjärta sa...

Lycka till på lördag och fira ordentligt för det är ni väl värda, jag har hört så mycket gott om er bok!
Jenny

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Roligt med inbjudan, ska kika i almanackan och se om jag kan köra upp till Hedentorps, kanske...
Trevlig helgdag imorgon, Petra B.

M.E.V. foto sa...

Lykke til. Boken er nydelig:)

annika sa...

Hoppas att många kommer och att det blir en lyckad dag. Om jag hade bott närmare er så hade jag dykt upp.
annika

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hoppas att ni får en härlig och lyckad dag. Det är så härligt att höra om både frimärket och boken och så roligt att det går bra för er.
Jag kan säga att min trädgård är min räddning för avkoppling, det är härligt rogivande och så glad man blir för en knopp eller ett nytt skott...härligt

Ha en bra dag
Kram Anna

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Lycka till, både med bok och festen på Hedentorp!
Boken tänkte jag önska mig på min födelsedag nu i sommar, hoppas att någon av de mina nappar på det tipset :-)
Ha det så gott - trots kyla o regn... /Ingela

HelenJ sa...

Jag jobbar på lördag, annars hade jag gärna kommit och firat med er. Men boken har jag ju redan, och dessutom fick vi ju en fantastisk föreläsning om den i förra veckan, så jag känner mig ganska nöjd ändå. =)
Stort grattis till er båda!
/Helen

Karin sa...

Låter som om ni kommer att få en toppendag! Om det hade varit litet närmare...
Karin

ANKAN sa...

Hej!

Ha det underbart på lördag! Hade önskat att jag kunde komma men det är lite väl långt...!

Grattis till en lyckad bok! Ha det gott!

Kram ANKAN

Sylvia sa...

Grattis! Har redan fått frimärkena via Postens frimärksavdelning. Den med Annikas violer är klart vackrast!
Ha en skön dag! Skulle önskat att hade hunnit vara med!

Helena sa...

Helen sa...

En bok jag har läst från början till slut...
Hoppas du skriver mer böcker och alla dessa vackra bilder.. dem får man inte nog av...
Vi syns på onsdag.

Kram Helena.

Moa sa...

Hoppas dagen var så fin som ni tänkt er.. jag köpte boken av Annika när hon var o föreläste i Tuve.. en fantastiskt fin bok ni har gjort en bra jobb där. Ett vinnande team är ni och hoppas ni gör flera sådana här projekt ihop, grattis till Er båda.. kram/moa