måndag 31 maj 2010

Balkongradio från ÄngelholmIdag, måndag kl 10.03, sänds Odla med stadsgrönt i P1. Programmet handlar om hur man kan använda sin balkong för att må bättre och uttrycka sin kreativitet.Här bor Anette Nilsson som är fotograf. Balkongen är minimal, bara 2-3 kvm, men här finns plats både för familj och växter.Blommor både ute och inne förstärker känslan.De här växterna tog jag med mig till Anette, en sommarlavendel (som jag i min tur fått av min kompis Ann) och en citronverbena (sticklingsförökad).Funkian i kruka har överlevt i många år.Bambun är ny för den gamla klarade inte vintern, men klematisplantan närmst dörren har överlevt 4-5 år och blir bara kraftigare. Inköpt för 40 spänn på Netto så det var prisvärt kan man säga.
Programmet handlar även om hur man skapat lugn och ro på innergården till ett skyddat boende för misshandlade kvinnor i Malmö.
Har du inte möjlighet att lyssna direkt går programmet i repris på lördag. Det går också bra att lyssna via datorn här. Där kan du också se fler bilder, bland annat utvecklingen av vertikalodlingen på min balkong i Höganäs.
Så här kul har vi på jobbet, programledaren Petra Quiding och jag...
Eva
PS Är det någon som har bra trädgårdsutflyktstips längs E4:an mellan Örkelljunga och Norrköping? Jag ska köra på tisdag och behöver ett par mysiga pauser.

6 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

oj.......det var bra utnyttjat område :)¨
Håkan

Merja sa...

Jätte fin balkong!! Mycket på liten yta:)

IreneL sa...

Härligt att man kan ha så mycket växter på en liten balkong! Odla på P1 brukar jag lyssna på (när jag kommer ihåg det)Ska absolut lyssna på det idag!
Ha en fin dag! / Irene

Karin sa...

Det finns en fin liten handelsträdgård i Hagebyhöga utanför Vadstena. Ska du åka nästa tisdag, så kan du stanna här och fika. Men då är du nästan framme...
Karin

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Härlig balkong - väl nyttjat......

Kram
/Charlotte

vadmalen sa...

Vill du göra en liten avstickare från E4 i Jönköping kan du köra 8 km mot Göteborg och svänga åt Axamo
Där finns en fantastisk handelsträdgård Nyströms och butiken Lantliv. Jag vet att många bloggare träffas där.
Kram
abirgit