söndag 30 maj 2010

Äntligen kan jag gräva igenFörra helgen bröts min spade, men i fredags fick jag en ny grävspade. Egentligen borde man få provgräva i affären, men så funkar det ju inte. Jag har flera spadar som inte funkar i min tunga lerjord för att de är för lätta - de orkar inte ner helt enkelt. Men denna nya från Berglund Garden har jag grävt med både lördag och söndag och hittills funkar den superbra. Den är ergonomiskt utformad, men det är alltid svårt att avgöra om man känner någon skillnad. För det krävs nästan ett heldagsgräv innan man kan ge besked och jag har bara kört två halvdagar - ännu. Hoppas och tror att det ska bli en trogen kompis.En barnspade om dottern skulle vilja hjäpa till, en spade för pyttesmå hål, en spade som blir snygg på bild (lite vintage så där - fyndad på loppis så klart) och en rejäl grävspade. Det är vad jag behöver.Handskar är en annan historia. Finns det några som håller mer än ett par veckor? Någon borde göra trädgårdshandskar med längre långfinger, helst förstärkt pek- och långfinger så att det gick att rensa ogräs med dem utan att bli helt svart under naglarna.
Grattis alla mammor och ha en skön söndag!
Eva

15 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

Va bra med en ny spade......det är intressant hur handikapad man blir utan spade :)
Ha en skön söndag
Håkan

Marina sa...

Mina handskar håller inte heller så länge. Det är alltid fingrarna det går hål på, det slår aldrig fel.

Kram!

Pelle sa...

Jag har faktiskt hittat en handske som är suverän för ogräsrensning. Showa 310 heter den. Införskaffades på Granngården förra året för 69 kronor och är nu inne på andra säsongen utan synbart slitage.

Det är förvisso en gummihandske och de har ju sina nackdelar, dålig lukt till exempel men dessa går att tvätta på 40 grader.

Har provat liknande handskar av annat fabrikat men inga håller lika bra som dessa. Kan kanske vara värt ett försök?

Så här ser de ut:
http://www.showagloves.com/gloves/index.php?categoryid=1&gloveid=48

Frøken Solhat sa...

Tillykke med den nye spade Eva :o)Selv har jeg en gammel damespade der fulgte med huset da vi overtog det for mange år siden.....den er mit kæreste eje i "redskabsparken".

Kender det med hul på pegefingeren......ØV :0)
Knus Dorthe

Tigris Predikantan sa...

Ja, varför är spadar så dåliga? Fint att du verkar ha hittat en bra, för två halvdagar bli ju en *ler*!

Alen Trädgård sa...

Man skulle kunna köpa enbart höger/vänsterhanskar:) Jag har 6 par handskar där alla är trasiga på höger pekfinger. Spadar är ett annat kapitel, men det är inte så mycket jag använder "stora" spadar det är mest Göran som använder dem:) Ha det gott/Monne

AnnCharlotte sa...

Spaden är viktig att trivas med...viktigt med alla redskap egentligen. Min favoritspade är den gamla rostiga kantspaden som verkligen skär kanten ;)...rakt.

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Har ännu inte hittat ett enda par riktigt bra handskar. De flesta är riktigt skräp.
Min bästa spade är en dräneringsspade - långt och smalt blad.
Ha det gott
Birgitta

Cilla sa...

Håller med dig fullkomligt om handskarnas kvalitet. Nu är snart mina händer så valkiga så jag inte behöver handskar mer. Min son som är fem år klagar på att jag river honom när vi kramas...

Cilla♥

Ruben sa...

Inte roligt när redskapen inte håller. Men är man stark så är man stark!!! Och man får ju förstå, att de inte håller för vad som helst! Senaste spaden blev en Fiskars med stålskaft!!! Än så länge håller den!!!
Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ack sådana viktiga saker som bra grävdon och handskar...... Tror jag går runt på kanske 10 handskar per säsong... Känner igen det där med bruna enstaka fingrar :-) Är väldigt nöjd med min nya damspade... Tror jag har en likadan som ditt nyinköp också - bra spade!

Ha' det så gott!
Kramar
/Charlotte

Rosor och ruiner sa...

Håller med om det där med handskar, det är ju hopplöst, och så blir man både våt och brun på fingrarna...

IET sa...

Jag städade bland några lådor i växthuset och hittade flera gamla handskar som jag slängde. Stod just och fascinerades av hålen på handflatorna. Begriper inte vad det är jag gör som sliter så i handflatorna? Och så är det hål på pekfingrarna samt på flera handskar spruckna sömmar MELLAN fingrarna.
(En handske såg förresten ut som värsta skräckfilmen; ett stort snitt i ett av fingrarna, och hela handsken brun av torkat blod... )
Jag brukar ha svårt att hitta handskar med tillräckligt långa fingrar. Efter en heldag i trädgården kan det värka ganska ordentligt i naglarna.
/IET

Anonym sa...

Trädgårdshandskar är ett kapitel för sig. Det är alltid pek- och långfingret som slits upp först och jag använder faktiskt inte billiga bomullshandskar. Jag brukar köpa Ejendhals arbetshandskar men de slits ändå, bara inte lika fort.
Men jag har ett knep så man kan använda dem längre... ;-D
Man vill ju gärna kunna använda handskarna längre än tre- fyra veckor! Så vid ett tillfälle när jag var i desperat behov av HELA handskar så tog jag och klippte av ett par fingrar av de handskar som låg där med utslitna pek/långfingrar.
Hela vänsterhandsken och tre fingrar till på högerhandsken var ju ff hela. Sagt och gjort. Två fingrar åkte av en kasserad handske och träddes på de fingrar där jag visste att den senast utslitna handsken hade hål på fingrarna. Med 'nya' fingrar innanför fungerade handsken ett tag till.
Bra va? Numera sparar jag på de kasserade handskarna och allt eftersom används de hela fingrarna på dessa innan de slutligen kastas. Jag har minskat mina handskkostnader med 75%. Inte illa!
/M-B Sandmark

Anonym sa...

Vill tipsa om BRA trädgårdshandskar!
Köpte ett par på Nordiska trädgårdsmässan hos Garden Girl för 45:- med gummiförstärkning överallt utom på översidan! SUPERBRA, så bra att jag blev tvungen att skicka ett tack-mejl till företaget... det säger väl allt!!
Har användt dem VARJE dag sen mässan och inte bara till trädgårdsarbete... har langat brädor, burit tegel, grävt singel... Inte ett märke på denna underbara handske! Smidiga med perfekt passform är de mina riktiga kompisar! Vet inte vad de heter men de är beige med de typiska Garden Girl-rosorna! Oj, vilken reklam det blev, haha, men jag är INTE sponsrad!!

Skön tisdag, denna första dag i juni!

Kram Eva-Mari