fredag 3 juni 2011

Och lite med hem

Klart ni ska besöka alla (några) fina trädgårdar på Trädgårdsrundan i NV Skåne. Men kom ihåg att ta med något fint hem också.
Själv ska jag försöka hinna med att besöka följande fina trädgårdsbutiker/plantskolor/hemmahosköpställen:
Trädgårdsdrömmar i Krika utanför Klippan. Underbar trädgård med mysig butik på landet. Ofta finns här roliga pelargonsticklingar också.
Skumpa och spajé, en jättefin butik med prylar och grönt mitt i Landskrona. En jättemysig stad som ni måste besöka. Har helt fel rykte - inte minst stans blomsterrondeller är värda ett besök.
Lotties trädgård utanför Ängelholm. Stooor och fantastiskt härligt trädgård där jag alltid upptäcker något nytt. Lottie har också en miniplantskola med perenner där jag räknar med att hitta något kul.
Har ni vägarna förbi Vallåkra får ni inte missa den lilla butiken Enkla ting som är otroligt charmig.
Sen finns ju plantskolorna, de "vanliga": Bohus perenner utanför Båstad, Horsabäck vid Våxtorp, Hedentorps i Ängelholm och så mina favorit-krukmakare: Mölle krukmakeri och Kullabygdens keramik i Nyhamnsläge. Som upplagt för en fullmatad helg!
Bilden är från Höganäs koloniområde, tagen under trädgårdsrundan i fjol. I år lär syrenerna ha blommat över, men å andra sidan är det piontid. Underbart!
Allt gott,
Eva

8 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Tar tacksamt emot all information om olika sevärda ställen i skåne:)) Fast just denna tiden i år är det "fullbokat" ;) det får bli nästa år. Hoppas att du hittar något kul som vi sedan får ta del av på bloggen/Monne

Madam Bæk sa...

Tak for dejlige oplysninger. Vi er i Sverige et par gange om måneden, så det er oplagt at besøge nogle af de meget skønne Svenske haver.

Tak Eva.

Ha' en dejlig dag:-)

Gunilla sa...

Det känns alltid lite kluvet så här års när jag helst av allt vill vara i min egen trädgård under lediga stunder men samtidigt vet att jag kan hitta inspiration hos andra. Därför är bloggavärlden en bra kompromiss. :)

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är jättetrevligt att få lite tips om trevliga trädgårdar. Tyvärr kommer vi dock inte till fastlandet i år, vår gamla hund är för gammal och orkar inte med en rundresa - trots AC i bilen - men jag sparar på adresserna!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tack för besöket Eva, en sån överraskning! Hoppas pelargonerna blommar hela sommaren.
Kram Lydia

Rose Garden Malevik sa...

Hej Eva
Fint väder ni får på rundan :)
Hoppas allt e väl
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Tant Grön sa...

Ser fram emot rapporter från trädgårdsrundan. När man nu inte kan vara med själv, så är det ju jättebra att det finns bloggrapportörer!

Lotta sa...

Tack för tipsen. Med släkten på Österlen åker vi aldrig västerut men det ska vi tydligen göra!
Ha det bra