söndag 12 juni 2011

Fint ska det va

Idag har jag varit duktig trädgårdsmästare och gjort fint vid min skrivarlya. Det är härligt att vara i trädgården nu när pioner och perenner blommar för fullt och de första rosorna slagit ut (många står i full knopp!).
Bokhäckarna är klippta vilket bitvis kräver stege så det är ett ganska drygt jobb. Man känner sig duktig när det är gjort!
Har rensat ogräs under rosorna och lagt på tidningar + täckbark. Det blev sååå fint och jag vet att det håller minst ett år så det är värt allt slit.
Och i pauserna (för sådana blir det många) sätter jag mig ner och njuter. Pioner och rosor trivs perfekt i den tunga lerjorden jag har här ute så det är i princip bara att stoppa ner dem i jorden och vänta på blomningen!
Nu väntar jag också på de första sommargästerna som stannar över midsommar. Annars hyr jag ut veckovis och det finns några lediga veckor kvar för den som är sugen på lite semester i Skåne. Huset ligger mellan Höganäs och Helsingborg med tio minuters bilväg till havet. 5 bäddar.
Allt gott!
Eva

4 kommentarer:

gittan sa...

Det har varit perfekt väder idag för trädgårdsarbete. Så du täcker med tidningar först... Jag "morrade" över de ytor jag täckt med täckbark idag och lovade mig själv att inte anv. det nå´t mer. Får kanske prova din variant ändå om du säger att det varar ett år...

Alen Trädgård sa...

Visst är det underbart att kunna rensa, njuta och påta lite i en lugn takt;) precis så har vi gjort i dag och jag känner mig så nöjd så. Ha det gott/Monne

Mari sa...

Hejsan
Vad fint du har det, det är en sådan tillfredställelse när ogräset är borta och man kan gå runt och småputsa och bara njuta.
Den gula rosen är helt underbar!
Mari

Blomkärringen sa...

Härligt när man får lite sånt gjort, man känner sig duktig och det blir vackert ett bra tag framöver.
Ha det bra!