onsdag 28 december 2011

Vinterns drottning

Ni som följer mig på Facebook vet att jag mer än vanligt snurrat in på amaryllis den här julen. Min man räknade till 17 krukor med lökar - en del är dock samma sort. Jag har haft blomning i ett par veckor redan, men nu börjar de riktiga läckerbitarna slå ut. Detta är 'Alfresco', en halvfylld vit med limegrönt svalg.
 En röd amaryllis måste man ju ha. Den är kortare och har mindre blommor än de vanliga, blommor som är halvfyllda och mycket dekorativa. Namnet är 'Fanfare'.
När julen är över är det ju inte fel med amaryllis i mildare färger som den här läckert citrongula 'Lemon Sorbet', också lite mindre blomma men på långa stjälkar.
Vilka är era favoriter i kruka så här års?
Eva

13 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Väldans vackra amaryllis! själv har jag visserligen två, en rödorange som blommar för fullt och en röd/vit som precis har börjat slå ut...men favoriterna är ändå hyacint. Älskar doften och alla sorterna och färger bara dom är riktigt tätblommiga!!
GOD FORTSÄTTNING
Susie

Johnna G sa...

Vackra bilder! Särskilt Lemon Sorbet.
god fortsättning!

Iréne JB sa...

Precis som du gillar jag amaryllis. En annan favorit är den vita azalean som jag köper till första advent varje år. Den är fin även i januari.

Alen Trädgård sa...

Vilka ljuvligheter du visar! Den där 'Lemon Sorbet' var ju helt underbar:) Jag har svårt att favorisera någon speciell men hyacinter är ju ändå hyacinter:)) Ha det gott/Monne

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Det var många krukor :)

Anna-Maria sa...

Hyacinter för doften men det blir alltid en amaryllis också, i år är den vit. Annars blommar en hel del orchideer nu, venussko och bläckfisk,dom gillar jag!

Eva Linnea sa...

I år blev det bara snitt-amaryllisar för min del. 3 vita & 3 röda. Vita är absolut finast, men me dlite lime går också an. De röda köper jag för att minnas min mamma som gick bort dagen före julafton för några år sen.
GOD fortsättning på jul- & nyårshelgerna önskar Eva Linnea

Anita sa...

Amaryllis över huvud taget tillhör mina julfavoriter. Jag älskar de röda. Brukar ha dom som snitt tillsammans med lite gröna kvistar. Att linda murgröna och lite guldtråd längs stjälken blir också väldigt vackert.

Köpte faktiskt också en gul men den var det något fel på för den har inte hänt något med och nu verkar knopparna torka ihop. Väldigt trist för den kostade 95 kronor.

Ett par rosa dubbla har jag också. Dom är väldigt vackra.

En god fortsättning önskar jag dig! Njut nu riktigt mycket av alla dina amaryllisar.

Kram Anita

Lisa sa...

Den där röda var riktigt snygg ! Jag gillar också amaryllis. Hyacinter gillar jag också, men får inte ha dem inne för alla allergiska i min familj, men jag har en på trappen, och snart slår den ut, tack vare den milda vintern :-) Ha en god fortsättning på helgerna !
Lisa/Lisas trädgård

Helén sa...

Åh, vilka härliga Amaryllisar. Jag njuter av min Orkidé o vita Julstjärna just nu!//Helen

Lotta sa...

Den limegula var verkligen läcker! Min favorit är en spindelamaryllis från förra året, som tyvärr bara skickat upp blad än så länge. Men den kan förhoppningsvis vara lika läcker ute i syrenbersån i sommar. Där brukar diverse trilskandes inneväxter vilja blomma.
God fortsättning

Lotta sa...

Åh, vad vacker den första är!! Mina favoriter är nog förutom amaryllis, hyacint och julros. Inget ovanligt kanske... ;o)

Kram

Frøken Solhat sa...

De er bare så smukke.....især de hvide og creme er jeg forelsket i. Desværre må jeg vente lidt på min endnu :0)

Knus Dorthe