torsdag 5 oktober 2017

Nya växter inne


Efter ett besök på branschmässan Elmia Garden är det bara att konstatera att det är inne med växter inne. Så här vill mässans trendsättare att det ska se ut hemma hos oss.

 Kaktusar och suckulenter är fortsatt stort. Det finns pyttesmå och jättestora plantor - allt efter vad man vill ha.
 Stobladigt kommer också allt starkare, som den här vackert zebraskölden (Alocasia zebrina) med vackra stammar. Brokiga stammar och blad är väldigt inne.
 Konstiga växter kommer också. Som den här komprosoma som faktiskt ser död ut. I rätt kruka på rätt ställe kanske, en snackis kan det säkert bli... Om inte annat så lär inte alla dina vänner ha den här!

 Lättskött såklart. Små växter som säljs i trevliga krukor eller förpackningar är perfekta gåbortspresenter eller sånt som piggar upp en vanlig tisdagkväll.
 Gul julros? Jo, du ser rätt - efter alla försök att få fram vita julstjärnor som ofta blir mer cremefärgade eller ljusgula har nu förädlarna följt den gula linjen fullt ut. Men vill vi ha gult till jul? Vill vi ha julstjärnor till påsk? Vi får se...

En vacker variant på den lättskötta svärmors tunga

Bladbegoniorna är verkligen tillbaka på allvar, här en storbaldig variant med röda baksidor. Bladbegonior som utplanteringsväxter kan bli nästa grej.
Kalanchoe är så mycket mer än de supertrista vår- höstglöd. Den hä är riktigt fin tycker jag.

Jag är en sucker för vattenkannor och den här sifonliknande kan jag mycket väl tänka mig att ha stående framme i vardagsrummet.

Å andra sidan faller jag även för den här snyggingen från Burgon & Balls (Lilla fiskaregatan har dem). Men ingen har väl sagt att man inte får ha båda? ;)

Allt gott,
Eva

Inga kommentarer: