torsdag 16 augusti 2012

Nästa år vill jag

 Jag börjar redan drömma om sommaren 2013 - trots att jag njuter i fulla drag av augusti. Jag vill nämligen ha lika härliga stockrosor som de har på Linnés Råshult i Småland.
 Kombinationen av de mörka stockrosorna och den slitna gärsgården är ju helt oslagbar.
 Jag vill odla sallad också. I mönster. Se så vackert!
Och så ska jag hänga mina vitlökar att torka så här snyggt. I år fick de ligga slappt i en låda. Bättring!

Ja, visst är det härligt att inspireras av andra och att drömma om hur det kan bli nästa år. Att alltid ha någonting att se fram emot är en av finesserna med trädgård tycker jag. Vad ska ni odla/göra i trädgården nästa år?
Kram,
Eva

14 kommentarer:

Ruben sa...

I lagom mängd kan det bli KANON!!! Då måste du väl ha ringblommor också, den passar så bra som kombination!

Ha det gott!
/Ruben

Lindas trädgårdsblogg sa...

Jag ska ha ännu fler sommarblommor: zinnior, dahlior, solrosor mm och ta hand om försådderna bättre så det är motståndskraftiga plantor jag planterar som tål ett och annat snigelangrepp (och så ska jag ha en bättre krigsföring mot sniglar och rådjur). Sen måste jag så ännu mer olika sallad, i år var det bara rucolan det blev nåt av. Bättring! Fler bönor och sockerärtor också. Och potatis! Det saknar jag i år... Alltså, jag kan fortsätta länge! :-D

Stein sa...

Vakkert! :-D
Helt enig med deg i at det var en perfekt kombinasjon med disse fargene mot det værbitte treverket. Det er bare så synd at stokkroser ikke blomstrer før andre året. Jeg er så utålmodig av meg ;-)
Ha en fortsatt riktig fin dag!
Stein

Alen Trädgård sa...

Så fint och vackert! Jag ska i alla fall odla tomater och gurka, det blev av någon anledning inte en enda grönsak odlad i år;( Ha det gott/Monne

Hannele på Hisingen sa...

jag har också köpt ett par stockrosor

Marina sa...

Härligt med inspiration och planer. Jag har börjat utvärdera sånt som odlats här hemma i år och de tär bra att ha den listan inför nästa års planering.

Kram

Inger sa...

Helt rätt färg på stockrosorna! Åh, jag har så många planer, främst att byta ut, dåliga rosor till nya fräscha osv... planeringen i huv´et är roligast!
Kram

IET sa...

Göra nästa år? Antar att du inte är intresserad av den långa att-göra-listan, men jag kan berätta vad jag blivit mest inspirerad av att se hos någon annan i år; det var tio hinkar på rad som var tätt planterade med ringblomma. Det går nog lika bra med selleri, eller tagetes eller vad som helst. Men en rad, och så många, och samma växt i... urläckert.

Madeleine sa...

Vacker kombination med stockrosorna och den slitna gärsgården! Stockrosor är ljuvliga!
Jag ser fram emot att få se hur min nyanlagda slänt tar sig under nästa år. Håller tummarna för att jag har lika mycket energi över till min egen trädgård då!

Anna-Maria sa...

Fler jordgubbar, en rad morot och lite sallat är tanken ...kanske blir det så!

Unknown sa...

Ja, visst är man galen. Jag planerar också vad jag ska göra nästa sommar, samtidgt som jag älskar höstträdgården.

Annica sa...

Jag ska INTE ha regn hela nästa sommar....:/

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Wow, att man kan göra så snyggt med sallad och vitlök! Och stockrosraden/staketet är helt super, jag har också stockrosor (rosa och svarta)fast inte i såna mängder (än :-) )

/Annika

Louise sa...

Superfint med stockrosorna! Har dock givit upp dem för egen del. Bladen blir lätt så fula och de behöver växa på en bra plats där de kan stöttas upp! Hoppas du får till det!

kram louise