lördag 4 augusti 2012

Blåa stunder

 Nu är vi i den härliga månaden augusti och afrikas blå lilja börjar äntligen slå ut. Det var inte riktigt meningen, men plötsligt hade jag en liten samling av de här växterna. Jag tycker om dem mer och mer för varje år. Så lättskötta, så blomvilliga och så vackra. Då menar jag både de vita och de blå.
Först ut att blomma är de sorter som vissnar ner helt. Dessa blommor är mörkare blå och lite mindre än de andra, men i regel desto fler på varje planta.
Hoppas ni ser till att njuta av sommaren i augusti. Det är ju så lätt att börja misströsta och tro att allt är över när man är tillbaka på jobbet. Men ännu finns det många sköna dagar kvar att längta efter.
Varma hälsningar
Eva

7 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

Hej SuperDuperEva
ja nu e de den bästa tiden....å Blått e de......bla Hortensiorna.....
Men Afrikas blå lilja e fiiiiiin,,,
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F


de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Hannele på Hisingen sa...

Den finaste månaden!

Alen Trädgård sa...

Visst är de underbara! Mina har blommat ett bra tag nu:) Ha det gott/Monne

Veronica sa...

Vaddå lättskötta? jag har 2 stycken som blommade när jag köpte dem för 4 år sedan och sen dess blir det bara blad.... Vad gör jag fel?

//Veronica

Anna-Maria sa...

Vilka liljor är det som är mörkare blå, jag har blå och vita visste inte att det fanns andra!

Veronica: satte om mina i sommar för de höll på att spränga krukorna hade inte blommat på 2 år! http://oanat.se/2012/07/dagens-projekt/
Kanske är det problemet?

Anita sa...

Det var ljuvligt att se dom "live" när vi var i Sydafrika i november. Jag skulle gärna vilja ha en men just nu finns ingen plats. Men endera dan så kommer jag helt säkert att investera i en vacker blå lilja (tycker de blå är vackrast).

Med fingrarna i (j)orden sa...

Mycket vatten och näring är knepet Veronica! De ska dessutom stå ganska trångt i krukan och vila svalt, men frostfritt på vintern. Sen kan det ta några år för unga plantor att blomma, men har de en gång börjat så brukar det bara bli fler och fler knoppar för varje år. Vad jag menar med lättskött är att de under sommaren inte kräver annat än lite vatten och gödning då och då. Lycka till!/Eva