tisdag 23 april 2013

Blåsippsfrossa

 Visst är det underbart med blåsippor, Hepatica nobilis!!! Härom kvällen var jag ute och frossade i blåsippor på den finaste lokalen där jag bor, i Mölle. Det var blåsippor så långt ögat kunde nå.
 Blåsipporna är inte så vanliga i dessa trakter, och dessutom fridlysta i Skåne, så det är bara titta och inte röra som gäller. Men fotografera är helt ok.
 Mitt nya makroobjektiv är så roligt att fotografera med. Plötsligt blir närbilderna något helt annat.
 Man kan inte sluta förundras över hur dessa söta små blommor kan komma upp till synes direkt ur fjolårslöven.
Min finaste blåsippa hemma har sått sig själv (eller med myrornas hjälp) i kanten till carporten. Där blir den bara större och blommigare för varje år. Jag vågar inte flytta den eftersom blåsippor inte trivs så jättebra någon annanstans i min trädgård. Så är det ibland - att växterna själva måste få välja.
Allt gott!
Eva

5 kommentarer:

Iréne JB sa...

Önskar att myrorna kunde bära hem lite blåsippefrön till mej också! Blåsippefrossa är verkligen underbart!

Monica sa...

Vilket underbart ställe som har så mycket blåsippor på en gång.
Har nog haft en tjänstvillig myra på min koloni för jag fick helt plötsligt blåsippor för två år sen. Har inte vågat flytta dem.
Har fortfarande snö kvar på min koloni men............snart så :-)

Alen Trädgård sa...

Så underbara bilder:) Måste gå bort till "våra" blåsippebackar snart, det är så underbart att ströva runt där, men det är nog lite för tidigt ännu. Rart av dig att dela med dig av dina härliga frossarbilder:) Ha det gott/Monne

Fägring och mylla sa...

Vilka härliga bilder! Blåsipporna är magiskt vackra i sin enkelhet och så fina mot de gyllenbruna fjolårslöven. Tack för att vi också fick se. Ha en fin trädgårdshelg!
/Cecilia

Blomkärringen sa...

Ja visst är de härliga! Härligt med blåsippsbackar (här i Småland så finns det fortfarande lite ställen kvar)
Ha en fin vecka!
Blomkärringen