Hemma från en vecka på Cypern fortsätter jag medelhavslivet hemma. Så gott det är med färska fikon! På min buske som jag har i kruka mognar de nu i snabb takt. Jag äter dem på filen till frukost, eller som igår i en getost- och fikonpaj. Smarrigt! Plantan övervintrar jag i kallväxthuset där den grävs ner i jordbädden med kruka och allt. Det funkar perfekt!
Allt gott!
Eva
Eva
Allt gott!
Eva
Eva
11 kommentarer:
Härligt med egen medelhavsfrukt:)) Ha det gott/Monne
Vilken sort är det? Bornholm?
Hejsan!
Härligt med egenodlad fikon. Har en planta i min söderrabatt men tyvärr inga frukter än, men jag hoppas det kommer så småningom. Ska nog ha mig en i kruka i det fönsterrum som komma skall för jag gillar fikon. Ha det gott, Karina.
Ser ljuvligt ut!
Karin
Färska fikon är gott och egenodlade smakar säkert ännu bättre:)
Kram
Åh, vad mysigt det låter! Måste nog skaffa mig ett växthus!!
Har också haft gott om fikon i år! Min står året runt i ett ouppvärmt uterum! Och den klarar sej bra!/Christina
Egna fikon! Vilken lyx! De är ju både goda och fina att se på.
Hälsningar
Kristina
Oh, vad gott det låter! Funderar på att skaffa ett fikonträd och plantera vid en södervägg men är inte säker på att jag vågar...
Låter lyxigt med egen odlat:)
Ha en bra dag!
Ser godt ud.
Skicka en kommentar