söndag 21 augusti 2011

Medelhavsgott

Hemma från en vecka på Cypern fortsätter jag medelhavslivet hemma. Så gott det är med färska fikon! På min buske som jag har i kruka mognar de nu i snabb takt. Jag äter dem på filen till frukost, eller som igår i en getost- och fikonpaj. Smarrigt! Plantan övervintrar jag i kallväxthuset där den grävs ner i jordbädden med kruka och allt. Det funkar perfekt!
Allt gott!
Eva
Eva

11 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Härligt med egen medelhavsfrukt:)) Ha det gott/Monne

Sylvia sa...

Vilken sort är det? Bornholm?

karina sa...

Hejsan!

Härligt med egenodlad fikon. Har en planta i min söderrabatt men tyvärr inga frukter än, men jag hoppas det kommer så småningom. Ska nog ha mig en i kruka i det fönsterrum som komma skall för jag gillar fikon. Ha det gott, Karina.

Karin sa...

Ser ljuvligt ut!
Karin

Inger sa...

Färska fikon är gott och egenodlade smakar säkert ännu bättre:)
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Åh, vad mysigt det låter! Måste nog skaffa mig ett växthus!!

Christina sa...

Har också haft gott om fikon i år! Min står året runt i ett ouppvärmt uterum! Och den klarar sej bra!/Christina

Kristina Bonander sa...

Egna fikon! Vilken lyx! De är ju både goda och fina att se på.
Hälsningar
Kristina

Sjöormen sa...

Oh, vad gott det låter! Funderar på att skaffa ett fikonträd och plantera vid en södervägg men är inte säker på att jag vågar...

Merja sa...

Låter lyxigt med egen odlat:)
Ha en bra dag!

Landbohaven sa...

Ser godt ud.