måndag 1 december 2014

Julkalender 1

I år bjuder jag på en julkalender är på bloggen - inne och ute - vackert och pyssligt om vartannat - välkommen att öppna en ny lucka varje dag fram till julafton.
En vit jul. Visst är det vackert när snön faller i december och bäddar in det bruna och grå i ett fluffigt täcke av snö. I Skåne har vi enligt statistiken en vit julafton vart sjunde år, i genomsnitt, och jag undrar om det inte är ännu mer sällan här vid havet. Men det lönar sig inte att deppa! Istället gör jag min egen vita jul med hjälp av vita blommor.
Det vackra azaleaträdet är svenskodlat (Fjärås) och odlas numera i plastkrukor vilket gör att det inte torkar ut lika hårt som de gamla i lerkrukor. Jag tror inte jag vattnade mer än ungefär var femte dag - men känn efter med fingret ofta för blommor och knoppar mår inte bra om jorden torkar ut för hårt, utan kan falla av. Sköter du azalean rätt har du däremot en makalös blomning i 4-5 veckor.
I övrigt klippte jag blommorna av en cyklamen och satte i en snödroppsvas, lade några vita julkulor tillsammans med keramikkottar under en glaskupa och tände några ljus (ljushållare från Maria Grants butik i Höganäs) och vips - så blev julen vit.
I bakgrunden står en björkmönstrad byrån från Simsalabim förvandlingsdesign.
Varma julhälsningar
Eva
PS. Fram till den 6 december får du 10% rabatt på trädgårdsböcker (nya och begagnade) i min webbshop om du anger rabattkoden pallkrage

6 kommentarer:

Marianne Acketoft sa...

Så fint det blev!

Alen Trädgård sa...

Vita julblommor är supervackra! Fint med kottarna o julkulorna under lock! Ha det gott/Monne

Anna-Karin Rickardsson sa...

Jag är också väldigt förtjust i vita azaleor. Vilket fint arrangemang du gjort. Kul med adventskalender. Ser fram emot nästa.

Lillianna sa...

Vita blommor är så rena och fröscha när de är nya. Sen tröttnar jag lite på dem.

Kul med adventskalender!
Kom in och titta på min med!
http://tradgards-tankar.blogspot.se

/Lillianna

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Kul med julkalender o "lucköppning"

Fint!

Kram Ewa :)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för besöket. Hoppas ni fortsätter titta in under advent!
Kram Eva