onsdag 19 november 2014

Jultrender


Var på pressvisning häromdagen och det visades en del nyheter. Bland annat svenskodlade julrosor. De har bladen kvar till skillnad från t ex de holländska som ofta är avbladade.

 En julstjärna som är nästan helt vit (lite mindre krämfärgad än på bilden faktiskt). Pearl heter den.
 Den här är riktigt mörkröd, ja faktiskt lik 'Merlot' i färgen, som den är uppkallad efter. Tyvärr gör blixten att färgen inte kommer till sin rätt.
 Den här fyllda julrosen är ovanligt tålig, klarar till och med lite drag. Det är en förbättring av 'Winter Rose' som kom för ett tiotal år sedan och heter 'Harlequin'.
Gilla det eller inte - men nu finns mossdjur av alla de sorter, kaniner, hundar, nallar osv.
 Barr kommer också stort (odlas mest i Danmark). Bland annat de här uppstammade småträden.
Glittrade julväxter blir bara större för varje år (ingen säger sig gilla dem, men de säljer som smör). Kan bli ett trevligt "fyll" i en julgrupp eller kanske till nyår.
Hoppas kunna visa lite snyggare julbilder snart, det här var verkligen snapshots med blixt och allt.
Ha det gott,
Eva

3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Trevligt att få ta del av nyheterna:) Har aldrig köpt färgade eller glittriga växter eftersom jag inte gillar detta alls men som du säger de säljs tydligen. En liten uppstammad gran skulle jag däremot kunna tänka mig:) Ha det gott/Monne

Merja sa...

Kul med nyheter! Fyllda julstjärnor och uppstammade barrväxter gärna hos mig. Ser fram emot julbilder. Börjar längta nu:)
Ha en bra dag!

Anja sa...

Kul!Jag har nog den "dåliga" smaken att gilla ett mossdjur. Har dock inte sett någonstans.
Granarna har jag haft länge (små) och den där glittriga, "vad den nu hette" på sista bilden har jag en i källaren under lysrör - tror jag - alltså uteväxten på sommaren? Ettårig?
Ser framemot fler bilder ;-)))!
/Anja