onsdag 17 december 2014

Julkalender 17

Upp och ner är helt rätt! Varje år sådär 10-14 dagar innan julafton köper jag en bukett riktigt fina snittamaryllis - jag visade ju bilder på hur snygga de är i vas häromdagen. Men allra häftigast är faktiskt att de är lika hållbara när man hänger dem upp och ner från gardinstången.
Knyt fast ett snöre och bind upp dem - sen är det bara att hälla lite vatten i stjälken. Om du köper dem i knopp så slår de ut lite långsamt så att du kan njuta riktigt länge (snabbare om du har ett varmt element under fönstret förstås eller om det är mycket soligt). Förhoppningsvis är de fullt utslagna till julafton då gästerna blir lika imponerade varje år (bara för att de inte vågar testa själva). Fyll på vatten efter behov och klipp bort de klockor som vissnar. Mina brukar hålla minst ett par veckor - lika länge som i vas.
Allt gott,
Eva
PS. Jag vill påminna om den lilla tävlingen som pågår fram till julafton. Besök min hemsida och leta upp en bok som du önskar dig, skriv vilken i en kommentar här på bloggen och varför du vill vinna så är du med i utlottningen. Alla önskningar mellan den 7 och 24 december räknas (alltså får du gärna önska igen även om du redan deltagit). Obs att de begagnade böckerna bara finns i ett exemplar och kan ta slut, så välj helst någon av de andra.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Efter många års drömmar är jag äntligen nybliven trädgårdsägare! En liten, men ack så eftersatt, trädgård är nu i vintervila medan jag läser trädgårdsböcker och planerar och drömmer om allt jag ska göra så fort våren kommer... Jag önskar Perenner-skapa med blommor, för att få mer kunskap och ideer!
Hälsningar
Jenny
samuelssonjenny@gmail.com

Jenny sa...

Ser nu att man kan tävla om en bok, jag skulle isåfall vilja vinna en bok om pioner. Fantastiska amaryllisar, jag har oxå hängt en i fönstret, men det var för att den fått slagsida och hotade välta hela krukan.

Jenny

Med fingrarna i (j)orden sa...

Visst får ni vara med och tävla Jenny & Jenny!
Varma hälsningar Eva

Lillianna sa...

Dina Amaryllisar är underbara! Kanske ska härma dig och göra likadant!

Jag önskar mig en bok om Pioner, vilken som helst....för att jag har ett gäng men inte riktigt blivit så där kär i dem som jag här att alla andra är.

/Lillianna

Berit sa...

Så har jag tänkt göra varje år men inte har det blivit, hänga Amaryllisar i fönstret. Så snyggt!!
Ha en underbar dag!!

kolonisten sa...

Oj, så intressant blog, älskar trädgårdsarbete och att se hur allt växer. Har en kolonilott med stuga och diverse träd som jag gärna skulle veta hur man beskär, önskar vinna Beskär paket:) Önskar en god jul till er.

Tiger sa...

Verkligen vackert att hänga blommorna uppochner. Såg en bild i dag där ett helt tak var fyllt...

Jag önskar mig boken Beskära träd och buskar till julklapp. :-)

Adventshälsningar
Elisabet