tisdag 23 december 2014

Julkalender 23

Dan före dan. Så har julkalendern börjat närma sig sitt slut. Jag måste erkänna att jag någonstans dag 15-16 undrade om jag skulle ha något att visa varje dag ända fram till julafton, men det var inga problem. Julen är så härlig och det finns så många olika julblommar att njuta av, på olika sätt.
Jag hoppas verkligen att ni hittat inspiration och fått några nya idéer under kalenderns gång.
För mig har det varit särskilt kul att få snurr på bloggen igen, efter att ha bloggat ganska sparsamt under 2014. Jag lovar inte att uppdatera dagligen under 2015, men åtminstone lite oftare än i år.
Men för att det ska vara riktigt kul behöver jag din hjälp - kommentera! Då ser jag att jag blir läst och då är det många gånger roligare än att skriva ut i tomma intet.
Iskonvaljerna på bilden köpte jag som små groddar med rötter på när jag var på Rosendals Trädgårdar i Stockholm ungefär vid advent och satte sedan i krukan med fuktig jord. Där har de växt till sig och började blomma efter drygt två veckor - och gör så fortfarande. De sprider en svag doft av liljekonvalj, lite svagare än vårens blomning tycker jag nog, men med doftkänsliga i familjen är det bara en fördel.
Allt gott!
Eva
PS. Om du undrar så är iskonvalj bara ett annat namn på liljekonvaljer som säljs till jul. Det är exakt samma växt och självklart går de att plantera ut till våren.

9 kommentarer:

Tiger sa...

Så vackert med konvaljer! Det har jag aldrig haft till jul. I dag köpte jag en cyklamen. Det har jag heller aldrig haft till jul förut. Men i brist på vit julstjärna fick det bli en vit cyklamen. Det blev även vita hyacinter och några amaryllisar som följde med från affären. Några kommer att bli som julblomma i stället för julklappar.

Jag önskar mig ännu en bok... "Odla i pallkrage". Även om jag har drivbänkar i stället, kanske den kan vara till nytta.

God Jul!
önskar
Elisabet och Tiger

Tiger sa...

Jag glömde ju... Jag köpte även några vita små minijulstjärnor. :-)

Alen Trädgård sa...

Åh vilka vackra konvaljer! Fast krukan förälskade jag mig i nästan mer:) Håller med dig om att kommentarer är så roligt just för att man ser om någon läst det man skrivit:) Ha det gott/Monne

Anna-Karin Rickardsson sa...

Tack för din fina julkalender. Har varit inne och tittat ofta på alla vackra blommor och arrangemang. Håller mrd dig, bland allt det vackra så är nog julrosen allra vackrast. Liljekonvaljerna är också fina och de ger ju lite föraning om vår så att man får längta lite...
Ha en riktigt God Jul!
Anna-Karin

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackert med liljekonvaljer!
Ha det gott
Kram Maria

Merja sa...

Så fint! Hela arrangemanget med liljekonvalj, taklök, mossa och krukan till! Det har varit jätte kul med julkalendern hos dig. Tack!
Må så gott!

Glädjekällan sa...

Iskonvaljer stod på min önskelista men jag lyckades inte hitta några. Vilken underbart vacker kruka och arrangemang.
En riktigt God Jul!
Birgitta

Bertil Larsson sa...

Jag har hur många konvljer som helst i trädgården men vet inte hur lång kylperiod de behöver för att trigga igång blomningen.

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Så fint med konvaljer!
Ja visst är det hela grejen att få kommentarer!
Det vill man alltid ha!
Kul att du tänker uppdatera bloggen lite oftare nu.
Ha det fortsatt julmysigt!
Kram Ewa :)