torsdag 4 december 2014

Julkalender 4

Opp du sköna! Amaryllis tillhör verkligen mina favoriter bland julblommorna. De får gärna vara i olika "ojuliga" färger som rosa eller gult, även om jag förstås också älskar vita och röda amaryllis. Det här är en sort som jag förälskade mig i ifjol, 'Aphrodite'. Intill står en rumsgran i en handdrejad kruka från Kullabygdens keramik.
Här är blomman i närbild. Så vackert att jag nästan blir rädd. Ett tips om du vill skynda på utvecklingen av din amaryllis så att den slår ut snabbare är att ställa den på en plats där den får undervärme, till exempel på ett golv med värmeslingor eller ovanför ett varmt element. Vattna en gång och vänta sedan till knoppen har börjat slå ut. Resten av kraften finns nämligen inuti löken och vattnar du för mycket kommer stängeln att bli för hög och välta.
Allt gott,
Eva
PS. Du vet väl att jag gärna både signerar och dedicerar böcker du köper i min webshop. Jag skickar också till annan adress än din egen, om du vill ge bort en bok utan att den tar omvägen om dig.

7 kommentarer:

Merja sa...

Så vacker! Mina är fortfarande i knoppstadiet. Rumsgran köpte jag i fjol. Ser att de kommer i butikerna mer och mer. Måste nog ha en till :)
Ha en bra dag!

Alen Trädgård sa...

Amaryllis tillhör en av mina julfavoriter men jag vill helst ha de små eftersom jag tycker att de stora blir för stora i fönstren :) Men oj vad vackra de är :) Ha det gott/Monne

Marianne Acketoft sa...

Köper varje höst två likadana knölar, skickar en till min mor och vi tävlingsodlar.
Hennes blommar alltid först!
Det blir till att prova med badrumsgolvet nu!

Jenny sa...

Men åh, Aphrodite är ju så vacker så man vet inte vart man ska ta vägen!!! Har den jag med, och jag tycker det är så häftigt att den blir lite vågigare ju mer den slår ut (om det nu ska vara så, det kanske är något fel på min, ha ha).

/Jenny

Veronica sa...

De är så vackra att ha till jul! Jag hänger dem nuförtiden helst i fönstren :)

Linda sa...

So beautiful!!! :)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för era kommentarer! Ja, det är snyggt när den är vågi Jenny och Veronica - så brukar jag också göra! Håller tummarna att du ska vinna tävlingen i år Marianne!
Eva