lördag 13 december 2014

Julkalender 13

Brukar du ha snittblommor till jul? Inte! Tänk om! Jag älskar snittblommor och särskilt i juletid. Min absoluta favorit är amaryllis. Jag brukar köpa dem till lucia och kan njuta av dem minst till julafton. Köp fina, rejäla exemplar i knopp, med pinne inuti stjälken. Då är de väl omhändertagna från början och håller längre. Ibland hänger jag dem upp och ner i fönstret och häller vatten i stjälken. Det funkar lika bra.
 Julrosorna brukar jag klippa ute i trädgården, jag har tur att ha ett par plantor som brukar börja blomma redan i november. Annars går det förstås att klippa från köpa plantor också. Hållbarheten på dessa är kort, men desto ljuvligare. Det sägs att om man rispar stjälken med en nål så håller de längre, men det har inte funkat hos mig.
Julstjärnan är inte så tokig som snitt den heller. Ibland har blomsterbutiken långstjälkade julrosor till salu, men en kort blomma i en liten flaska blir fint det också.
Riktigt glad Lucia önskar
Eva
PS. Missa inte fina erbjudanden i min web-shop genom att scrolla ner och läsa tidigare inlägg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg elsker også Amaryllis, og sidste år købte jeg en stor vase med bred krave à la hyasinthglas bare meget større. Den har jeg så på denne tid afskårne, dybt mørkerøde A. i - med så korte stængler, at blomsterhovederne hvile på den brede krave.Fordi jeg har skiftet vand af og til, har de blomstret i en hel måned! Det er da fantastisk for bare 40 kr!
Glædelig advent
Jytte
www.danishknitdesign.com

Alen Trädgård sa...

Så fint! Jaha då får jag köpa mig lite amaryllissar nu då:) Ha det gott/Monne

Lillianna sa...

Det var fina tips!! Jag som aldrig köper blommor åt mig själv blev faktiskt sugen på Amarylllis i vas!
Glad Lucia!!

/Lillianna

Med fingrarna i (j)orden sa...

Ja, visst är det härligt med blommor! Du ska absolut unna dig några blommor Lillianna! Tack för tipset Jytte!
Eva