fredag 19 december 2014

Julkalender 19

Azalea - för mig har det länge varit en vårblomma, men jag börjar bli allt mer förtjust i azaleor också till jul. Den här vita azalean på stam är helt magiskt vacker tycker jag.
 Och vill man ha en röd jul så finns det nog ingen som är lika intensivt härligt röd som just azalean.
Svårskött? Nja, den måste ju passas med vatten förstås, men numera odlar man i plastkrukor vilket gör att jorden inte alls torkar ut lika snabbt som i de gamla små lerkrukorna. Och för mig är det ett kärt besvär att gå runt och pytsa vatten till mina julblommor. Alla min azaleor kommer från en odlare i Fjärås som är specialister på just azaleor. Och kom ihåg att de ska ha börjat slå ut och inte ha bruna knoppar när du köper dem. Då lyckas du bäst.
Så här till jul tänder jag gärna massor av levande ljus för att jaga mörkret på flykten. Nu är vi inne i årets mörkaste vecka. Hoppas det ändå lyser av glädje och julstämning hemma hos er också.
Tack för alla fina kommentarer angående min pappa igår.
Allt gott,
Eva
PS: Idag är det sista chansen att handla i min butik om man vill vara säker på att få paketet med posten på måndag - innan julafton. Jag kan posta fram till kl 11 på söndag. Just nu är det halva priset på fyra av mina böcker till ungdomar - passa på - gäller fram till julafton! Och glöm inte skriva om du vill ha en personlig hälsning till någon i boken/böckerna.

Inga kommentarer: