måndag 22 december 2014

Julkalender 22
Vad behövs egentligen för att skapa julstämning? Ja, inte måste det tvunget vara klassiska julblommor som julstjärna, amaryllis och hyacint. Det kan också vara en liten rödblommande calandiva som skänker den rätta röda färgen till fönsterkarmen. Vacker som en miniros, och så lättskött sedan!
En vanlig myrsine (påminner lite om myrten men är mer lättskött) som har flyttat in efter att ha tillbringat sommaren utomhus blir julfin med lite mossa runt fötterna (egentligen heter den fönsterlav och är absolut inte vitmossa, som den ibland säljs som).
Begonia är en växt som kommer mer och mer året om. Och jag älskar de pastellfärgade utomhus på sommaren, men till jul pyntar jag gärna med en illans röd begonia. Får den så där lagom med vatten håller den också nästan hur länge som helst. Och så är den billig, om du vill ha många likadana på rad. Plus att jag faktiskt tror att den funkar bra för allergiker (men där vågar jag inte vara helt säker).
Med en önskan om en fin dan före dan före dopparedan,
Eva

2 kommentarer:

Ing-Marie sa...

Jag tycker också om den dubbla höstglöden, också den vita. Underbar i grupper och fin i en liten minikruka här och var, där inte ljuset når. Och så håller den så länge. Och begonian är fylligt ljuvlig, har en för första gången i jultid i år.

Vill passa på att tacka för din underbar adventskalender som skänkt en massa glädje och tips, samt prova att tävla. Jag har gått en trädgårdskurs i höst men den innehöll inte beskärning, så skulle Fru Fortuna vara med mig, vore det en glädje med din beskärningsbok! :)

God jul & härligt odlarår 2015 till dig!
(ordlek@spray.se)

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Aha Myrsinne är det så den heter, jag har två som får stå ute på sommaren.
Och det där med mossan visste jag inte heller.
Man lär sig något nytt varje dag, det brukar jag alltid säga och det är sant! :)

Kram Ewa :)