söndag 31 januari 2010

Våren har inga rötter


Grannen och jag var helt överens om att vi skottat nog i vinter när vi möttes på trottoaren i morse (måste man skotta trottoaren nu förtiden egentligen?). Det har varit härligt med riktig vinter - tack Kung Bore - men nu räcker det (tyvärr ingen skidbacke i stan för annars hade jag hållit till där).
Men tack och lov kan man ju köpa våren i butik. Den här franstulpanen gillar jag!Kolla ringen inuti. Ögongodis!I två veckor har jag njutit av doften av kejsarolvon. Jag fick några kvistar av Marie på första trädgårdskurstillfället och de har blommat i omgångar sedan dess. Helt fantastiskt att ta in våren så där. Nu önskar jag mig en egen buske i trädgården.
Imorgon är det kurstillfälle 2. Doften av nybakade chokladochmandelrutor fyller huset.
Eva
PS. Har glömt att tacka för alla fina kommentarer kring mig kommande bok. Jag blir varm i hjärtat av all vänlighet och omtanke!

18 kommentarer:

mitt gröna hjärta sa...

Å vilka härliga tulpaner du visar, nu längtar jag ännu mer...Det är många som är trötta på snö och kyla nu, så även jag...Kul att du gillade min återvinning av tulpanbladen. Ha det gott, (trots kylan!)
Jenny

♥Min Eden♥ sa...

Härlig rubrik du fick till där :D Ha en trevlig söndag!

Trädgårdsmakaren sa...

Ja, jag tror att många kommer att glädjas av budskapet i din och Annikas bok. Jag talade just med Annika, och hon beskrev den så positivt.

Vad fint du har hos dig Eva. Vilsamt och vänligt.
Jag har börjat blogga en del nu i januari. Kände att jag ville vara en del av den vänlighet som finns härute i bloggosfären.
Nu kan du se vår fina trädkoja (som du hade listat hos dig i våras) i vinterskrud också, jag la in den häromdagen.
Annika skulle höra av sig om vart hon står under Nordiska trädg. mässan. Skall du kanske också dit då?

Vi ses, när det beger sig.
Hillevissan

Katarina (Roses and stuff) sa...

En verkligt ljuvlig tulpan - och så perfekt ljussatt!

Anonym sa...

Vilken ljuvlig tulpan! Jag har en buske av hybridkejsarolvon, men just nu är det helt täckt av snö..! Kommer bild på bloggen imorgon. Hoppas det blommar i vår, vi planterade det förra våren så jag vet inte om det kommer igång redan i år.

Inger sa...

Visst är det samma tulpan som Annika visade? Den är sagolikt vacker, vill ha, vill ha.
Det var längesen vi såg en trottoar i Hudiksvall. Får väl tina fram till våren kanske. Snöröjningen funkar väl på de största gatorna, i övrigt är det snödrivor/snöberg som råder.

Ha så kul på kursen! Rätt årstid för perennkurs.

Ninne sa...

Vilken tulipanaros. Kosta va den kosta vill den ska jag ha en av också
NinneKram

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Mmmmm, vårfägring! :o)
Kram Lydia

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Så´na tulpaner är mina favoriter. Jag letar ständigt efter dem. De verkar sällsynta, men jag kanske letar i fel affärer? "Papegojor" är också fina.
Kram Eva Linnea

Karin - Mina Rum sa...

Vilka ljuvliga tulpaner! Jag gillar verkligen din frölåda i förra inlägget.
Ha det gott! Kram

NinaH sa...

Helt klart alldeles för mycket snö!;-) Jag "gömmer" mig helst inomhus- som du bland fröpåsar, sommarbilder... och tulpaner!;-)
Varit dålig som besökare hos andra bloggare.... Många intressanta o trevliga inlägg som jag nu läst här hos dig!! Spännande med er kommande bok.
Och Älvsjömässan... ja, den ser man nu så mycket fram emot! Jag har bokat SJ-biljetten!;-)

IET sa...

Det var den vackraste rubrik jag läst någon gång.
/IET

Fru C sa...

Kejsarolvon mmmmm....Inte så vanlig idag men finns ofta i äldre trädgårdar. Visst är den sagolik.

Lillebeth sa...

Alldeles underbar tulpan. En tröst i det infrusna landet. Här är det bara hemskt.

Ester sa...

Älskar kejsarolvonet! Ibland blommar det redan i november - dock inte den här vintern. Kanske blir det inga blommor alls eftersom det varit för kallt. Men jag håller tummarna!
Må så Gott!
Ester

Ritons Rum sa...

Hej Eva! din blogg har inspirerat mig att sätta igång en egen blogg!

Mia sa...

jag håller med dig...nu får det vara färdigskottat, på österlen har vi massor med snö igen. Nu vill jag ha lite vår men man får väl nöja sig med innetulpaner så länge tills de där ute tittar upp ur marken.

kram

VimleAnna sa...

Åh vad du frestas med dina fina bilder! Jag har skottat två gånger bara idag.. suck, önskar verkligen att den kunde försvinna nu snön! Jag har läst om grisarna som ska vara med på mässan, ärligt talat tycker jag synd om dem.. hur sjutton ska de klara den miljön? Nu känner jag varken Tage el. hans grisar, men min första tanke är faktiskt inte positiv med tanke på att han tänkte dra med sig grisarna dit. Hoppas jag har fel!