onsdag 20 januari 2010

Årets rosI fjol vann 'Ispahan' titeln Årets ros och min tveksamhet inför röstningen försvann. Nu startar röstningen på Årets ros 2010. Hoppas det blir en riktigt härlig ros som vinner.
Bland kandidaterna finns en av mina älsklingsrosor: honungsrosen 'Lykkefund' (min honungsros ovan tror jag är en Lykkefund, men etiketten har försvunnit). Bland de övriga finns 'Flammentanz', 'Leander', 'Leonardo da Vinci', 'Morden Centennial', 'Poppius', 'Schnewittchen', 'Single Cherry', 'Thérèse Bugnet' samt en "joker": 'Yellow Submarine'. Vissa av rosorna är härdiga till zon 7-8, medan andra bara går till zon 4 (enligt projektgruppen Rosens dag, ni har säkert egna erfarenheter.)Detta är en frösådd rosplanta som dykt upp hos mig, sannolikt med stora delar honungsros i sig. Rösta kan man göra på www.rosensdag.se eller på Trädgårdsmässan i Älvsjö i april.När jag bläddrade bland mina rosbilder hittade jag även denna bild. Nu när vi längtar så intensivt efter sommaren, åtminstone vissa stunder - så påminns jag om att allt inte är frid och fröjd då heller. Som när trastarna kalasar på körsbären och bara låter kärnorna vara kvar!
Eva

11 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Gomorron!'
Rosor är än så länge en alldeles för stor utmaning för mig.
Hoppas din dag blir "arbetsam" & god.
Kram

Ninne sa...

Honungsrosen är läcker. Det blev ingen hos mej -09. Måste nog bli en 10?? Så fina bilder gör längtan efter vår ännu svårare
KRam Ninne

cat sa...

Jag bara älskar honungsrosen, jag har en gigant som fanns i trädgården när vi köpte huset. Den ser ut som Lykkefund men är dubbel, doften, doften är hel underbar.
Ha de bra.
// Catarina

AnnCharlotte sa...

Schneewitchen planterade jag förra våren och den är fin men min röst går till Lykkefund som står på min önskelista till min egen trädgård.

Glädjekällan sa...

Mina favoriter är Lyda Rose, Dainty Bess och Rosa moyesii. Ingen av dem går att rösta på, eller? Kanske inte tillräckligt härdiga.
Det är nog bra att bli påmind om att inte sommaren är perfekt, för nu när längtan sätter in är man ju helt säker på det.
Ha det gott
Birgitta

Pettas sa...

Jag fick en gång för många år sedan en ros som de äldre kvinnorna i byn kallade te-ros. Den var vit, sirlig och en inneros. Tyvärr lyckades jag så småningom få livet av den. Känner du till någonting om just te-rosor?
mvh Karin

Vittran sa...

Alla har vi våra favorit rosor. Det är svårt att välja alla är lika vackra.
Tråkigt med körsbären. Fast det är sånt som man brukar glömma när man längtar till sommaren.:)
Trevlig kväll!

Inger sa...

Positivt att rosorna är härdiga fr o m zon 4. Inga större favoriter hos mig bland kandidaterna, får väl rösta på 'Lykkefund' som är den jag gillar bäst. Skulle inte förvåna mig om 'Flammentanz' tar hem priset.

Trädgårdsdrömmar sa...

Vi röstar på Honungsrosen här på dessa breddgrader...för att den är så tålig och fin....
Carina

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Jag hade t o m kunna nöja mig med bara körsbärskärnor nu! :o)
Kram lydia

IET sa...

Älskar körsbärsbilden! Den är så mycket... trädgård! *skratt*
Ha det fint! /IET