tisdag 2 februari 2010

Snöbollar är bra


Tittar till växthuset nästan varje dag nu. Fläkten går för fullt vilket innebär att jorden i krukorna torkar ut. Ett bra sätt att vattna på så här års är att göra snöbollar. (Kräver kramsnö förstås men det har vi haft den senaste veckan.)


Så lägger jag en snöboll till varje kruka som verkar behöva det. Det får inte bli för mycket heller. I fjol höll jag på att ta död på mina myrten genom övervattning - men då hade jag å andra sidan ingen snö alls.
Eva
PS. Nu finns jag på Facebook för dig som vill söka mig där.

17 kommentarer:

gittan sa...

Jag skäms varje gång jag läser om hur flitiga ni andra är med att titta till i växthuset =(
Jag tittar inte till alls, har ingen fläkt och har inte vattnat sedan jag stoppade in plantorna där i höstas... känns som om jag borde skämmas! Samma visa varje vinter men faktum är att växterna brukar klara sig galant. Jag hoppas på det i år också "ler" Växterna i garaget brukar maken få ta hand om, jag skulle kunna överraska honom med att lägga in några snöbollar åt änglatrumpeterna!

Mia sa...

Varför har inte jag kommit på att göra detsamma?? Jag har istället lagt små snöhögar i krukorna men snöbollar är ju hur mycket smartare som helst. Ska se om jag kan få till det ute i boden idag så slipper jag drälla med vattenkannan. :)

Ninne sa...

Jag har "hyrt" in mina blommor hos Marianne i stugor med "frostvakt". Har minnsann inte tittat till dem alls så vi får se vad det blir av dem.Tänkt att jag skulle gjort det 14 dag.sen Men ALL DENNA SNÖN Det får vänta
Kram Ninne

andré sa...

Jo, jag märkte att det var väldigt torrt i växthuset när jag väl kom in... Även jag la in snö, dock inte i form av fina bollar.

andré / Trädgårdsbloggar.nu

Pettas sa...

Här hos oss på Åland i havet mellan Sverige och Finland kommer inte växthuslivet igång på minst två månader ännu. Förstås har man uppvärmda växthus så är det en annan sak, men tillsvidare är det i stort sett bara de som lever på att odla växter som har sådana. Hobbyväxthusen är kallt kalla just nu.

Anja sa...

Smart! Mitt växthus ser ut som ett snötempel - iskall inuti och snöklädd utanpå....!
Jag har inte fattat hur den där Facebook funkar/Anja

Humlan sa...

Jag har ju så sällan snö här nere i skåne men nu jag för en gångs skull har det så har jag gjort det, mkt praktiskt när den första vårsolen kommer!
Ha det gott! Veronica

Trädgårdsmakaren sa...

Jag har en frys i källaren där jag något år till och med sparat snöbollar ifall att vintern skulle bli snöfattig.
Jag har helt enkelt fyllt nedersta fryskorgen med snö i plastpåsar...

Och nån gång har vi sedan haft snöbollskrig mitt i sommaren, med överblivna snöbollar........:-)

Man måste vara lite tokig ibland;-)


Eva, jag länkar till dig idag, för nu har jag listat ut hur man gör!!

Hillevissan

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Haha, precis så gör vi med...en snöboll till varje kruka ute i kallväxthuset. Där tar det evigheter för snöbollen att smälta, men å andra sidan behöver plantorna inget vatten så länge det är fruset.
I varmväxthuset måste vi vattna betydligt oftare, där eldar vi just nu med elfläkt, vedkamin (så ofta vi hinner) och med gasolvärmare. Där pendlar temperaturen mellan 10-15 grader, något pelargonerna gillar.
Ha det så bra,
Lydia

Soldanella sa...

Håller med om snöbollsknepet, lagom för pelargoner och fuchsia.. Och kanske några mer exotiska överlevare av citrussläketet. Har tyvärr tagit livet av samtliga i pelargonsamlingen på grund av ombyggnationer.. Tja, vad göra.. Jo! köpa nya.. Eller något som faktiskt känns mer intressant för stunden. Försöker att se det positiva.

//S

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Fiffigt det där med snön! Jag vågar inte öppna mitt växthus än. Är rädd att det kraschar. Och inte orkar jag gräva fram dörren heller.
Kram

billan sa...

Det tar tid här innan jag kommer in i mitt växthus, snön går upp över halvägs...Jag har skottat mig in genom merethög snö, tinat upp dörren med varmvatten och beskurit vindruvan samt snötäckt perensådderna som står där. Men nu har det snöat och drivit stora snöhögar igen.
Än är det långt till vår här hos mig.

Inger sa...

Bra tips, känner till det sen tidigare, men vi har ingen kramsnö.
Hörde att vädret var riktigt illa hos er i kväll. Måtte det ta slut nån gång.

NinaH sa...

Japp - använder också snöbollar för vattning. Som det och som växtskydd ute är ju snön trots allt bra!;-)

Gela sa...

Den som hade ett växthus.. Vad smart med snöbollarna. Liknar en hund bilden med flera snöbollar på. Jag tycker om snön. Får gärna vara kvar nån vecka till men sen vill jag ha vår. Ha en fin fin dag/Gela

Anonym sa...

Mycket bra tips, detta med snöbollar!

Lillebeth sa...

Fantastiskt att kunna ha ett varmt växthus. Här skulle det fullständigt ruinera och tvingas gå med extravärme långt in i april.