torsdag 21 januari 2010

Vårsuget sätter in


Nu börjar pressmeddelande och kataloger ramla in i mejlbox och brevlåda så det är väl inte så konstigt om vårsuget sätter in då. Den här söta krukan av Maria Antoniou fick fart på pensé-drömmarna. Hon har många fler sötisar på sin hemsida. Maria ställer ut på Trädgårdsmässan i Älvsjö i april. (Jag hoppas de inte är för tunga utan att jag kan få hem minst en av dem.)Medlemskatalogen från Trädgårdsamatörerna fick mig på gott humör med sin solgula framsida. Hoppas jag får tid att gå på något av deras möten i år, det blev inget i fjol. Att lyssna till Anette Nilsson Boäng prata om sina frösådda dagliljor låter kul. Växtmarknaden har de lyckats lägga på Nässlans dag flera år i följd nu (eller om de var de som var först?), hur som helst missar jag den. 2 maj firar vi Nässlans dag för er som vill veta allt om Nässlor (mer info kommer)! Drömmer också om att hinna besöka några av deras öppna trädgårdar i sommar. Lydias gröna fingrar är en av dem som öppnar grinden i år. Hon har ju en fin liten butik dessutom.
Blev också nyfiken på en för mig ny plantskola med ekologiska växter i Hörby, Linders, någon som varit där?
Eva

11 kommentarer:

AnnA sa...

Hej Eva!
Kan tekniken på krukorna vara decopage??? Jag var inne och tittade hemsidan och hittade mycket ögonfröjd...Jomenvisst, sätter det igång längtan efter lite varmare grönare väder, även om det just nu är rätt så fint med all snön, som kommit de sista dagarna.
Annette på Boäng, kan det vara samma Annette, som jag träffade på forumträffen(AoT-forumet) i höstas på Cedergrens Plantskola? Trevlig människa! Och en trevlig dag då det även byttes växter. Träffen organiserades av Charlotte, som brinner för sina rosor på AoT, och sedan for vi vidare och avslutade dagen med bio och pizza (och mer utbyte av växter) tillsammans med Maria Berg med familj i Halmstad.
Ha en skön dag!
hälsn
AnnA

ullis sa...

Å vilken fin kruka, ja nog längtar man till våren och penseer...
/Ullis

gittan sa...

Peter Linder höll till i Alnarp för inte så länge sedan och flyttade sen till Flädie där jag trodde han var kvar. Jag har köpt ett flertal träd (våra första)av honom när han fortfarande fanns i Alpnarp. Han frösådde en hel del träd själv och priserna var (på den tiden) fantastiskt låga! Ullungrönnen som då var ca 150 cm hög vill jag minnas kostade 80 kr!!! Jag tror absolut att du ska ta dig en titt på hans plantskola även om jag inte varit där han håller till just nu / gittan

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vilka fina krukor du har hittat hos Maria! Man blir verkligen glad när man ser dem.
Ha en bra dag!
Kram Eva Linnea

Anja sa...

Jo. Det har varit och är en ovanligt lång och kall vinter.
Det är alldeles underbart att se det gula omslaget på TA tidning.
Härligt att få sätta igång snart med frösådder av tomater, chille mm!/Anja

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Du är alltid välkommen till Trädgårdsdrömmar, himla trevligt sist! :o)
Ja, Anette ska jag också försöka hinna ner och lyssna på...hon är så otroligt duktig på sina dagliljor.
Ha en fin helg på mässan,
kram lydia

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

PS
länk till Anettes dagliljesida:
http://dagliljan.se/
~Lydia

Kalo sa...

Härlig kruka. Kanske ses vi på mässan. Jag och en granne ska försöka åka dit!
Karin

Lillebeth sa...

Det var bara den allra underbaraste kruka jag sett. Jag som är så galen i penseer. Krukan bara måste jag ha. Får väl skicka någon som ändå ska till mässan eller så åker jag själv. Önskar dig mer tid för dig själv till våren och sommaren. Ha det gott!

Britt sa...

Visst är det kul att det börjar komma lite vår nyheter. Har själv beställt lite fröer idag.//Britt

Hanneles paradis sa...

jo, när det börjar hända, händer allt samtidigt.