fredag 29 januari 2010

Idel kändisar


Trädgårdsmässan, Nordiska trädgårdar i Älvsjö, den 8-11 april kommer att bjuda på idel kändisar. Dessa grisar är kanske undantaget - men deras ägare är desto mer känd.


Hängbuksvinen tillhör nämligen Tage Andersen som numera bor på Gunillaberg i Småland. Grisarna kommer att följa med till hans monter.
- Den är tänkt att fungera som en "appetizer" för Gunillaberg där djur, liv och atmosfär spelar en väsentlig roll, säger Tage.


Vår internationellt mest kände trädgårdsvensk efter Linné måste vara Ulf Nordfjell som gör en inspirationsutställning där han visar delar av sina produkter i form av spaljéer bänker och så vidare under namnet nordfjell collection.


Mikael Andersson från Tjörns trädgårdar kommer att bygga en idéträdgård på höjden med mycket bambu och inspiration från Kina. Det ska bli avskalat står det, men skissen talar ett annat språk. Det blir spännande att se.Under mässan kan alla besökare rösta på Årets trädgårdsbok 2009. Bland tio nominerade finns min Perenna rabatter.


Min tv-favorit Gunnel Carlson har samtal från scen men är också dragplåster för det skånska inslaget på mässan. Tillsammans med studenter från Alnarp ska hon bjuda på skånsk vår (den längtar vi särskilt efter).Bröllopsyran går som en löpeld genom landet, vilket under mässan särskilt kommer att märkas på balkongutställningen. Bland dem som gör en balkong återfinns Årets Trädgårdsförening 2009 som kommer från min bästis trakter i Huddinge Botkyrka.
Hoppas vi ses på plats!
Eva

12 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vi ses på Trädsgårdsmässan, absolut! Har "stämt träff" med Annika C också.
En skön helg önskar Eva Linnea

gittan sa...

Åh.. jag vill också dit! Får kanske se om det går att övertala maken till en liten tripp. Att åka ensam är ingen höjdare precis. Håller tummarna för att din bok vinner =)

Lillebeth sa...

Tack för fin info. Det var längesedan jag var på mässan, men det här låter ju verkligen inspirerande. Ha det gott!

Sylvia sa...

Vi ses där, låter ju kul!

Gela sa...

Det kommer att bli en kul dag på mässan sen. Var där ifjol också. Köppte sparris. Få se om den klarade vintern. Ha en fin fin helg./Gela

Inger sa...

Blir väldigt frestad att besöka trädgårdsmässan, men hinner nog tyvärr inte.

Glädjekällan sa...

Hade gärna tagit mig dit, men nu får jag njuta av ditt inlägg istället. Kul att Tage Andersen har grisar.. söta dessutom... Hans butik i Köpenhamn tog andan ur mig för några år sedan.
Grattis till din boks placering och lycka till!
Trevlig helg
Birgitta

Anonym sa...

Åh jag längtar så tills mässan! Har redan bokat biljetter, och vaddå åka ensam? Man träffar ju massa nya och gamla kompisar där! :)

♥Min Eden♥ sa...

Jag ser fram emot er nya bok!!! Det ser lovande ut!

Merja sa...

Har inte varit på mässan på några år. Kanske dags i år:) Låter inspirerande och kul!
Lycka till med nya boken!

Kalo sa...

Spännande program.
Karin

Trädgårdsdrömmar sa...

Vi har nog också siktat in oss på att besöka mässan. Kändisar i all ära men om vi åker så åker vi för din och Annikas skull. Vi vill titta/höra på er.
Kram Carina och Ken