fredag 25 november 2011

Väntar in advent


Tittar till julblommorna, som står svalt och ljust i väntan på att bli planterade. Som "blomsterföretagare" har jag förmånen att kunna handla hos grossist. Då blir det få sorter men många av varje. Här ett gäng amaryllis.

Och ett flak vita hyacinter. Jag plockar in dem efter hand så kan jag dra ut på blomningen i evigheter. Härligt! 
Passade på att köpa ett flak julrosor när jag ändå var där. Räcker säkert till ett par gåbortpresenter också. Annars kan man ju alltid plantera ut dem i trädgården... Jag fullkomligt älskar julrosor. Märks det?
Imorgon ska jag pyssla och göra fina julgrupper. Köpte några lådor kuddmossa också när jag ändå var i farten. Men först måste jag flytta på pelargonerna, damma, putsa fönster och lite sånt. Nåja, helgen är ju lång om jag börjar efter fikat i eftermiddag.
Allt gott!
Eva

9 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ser himla härligt ut, kan föreställa mig doften när hyacinterna slår ut.

Alen Trädgård sa...

Vilken lyx att kunna frossa i julblommor:) Här putsas och fejas nog lite varstans idag, själv har jag inte riktigt kommit igång eftersom vi river tapet bakom braskaminen. Förhoppningsvis blir det klart i dag och att kaklingen kan börja i morgon;)) Ha en fin 1:a advent/Monne

Linda sa...

En herlig gjeng:)

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Visst är det underbart att ha fördelen att kunna köpa av grossister, då kan man riktigt frossa i härligheten. Min svärmor har blomsteraffär, så i bland åker vi till Partihallarna och "frossar" lite:)). Har dock inte hunnit det ännu, men blir bra sugen när jag ser dina bilder!
ha det gott!

Marina sa...

Lite avis blev jag nu. Så MÅNGA julblommor du har. Jag valde och valde på torget idag. Tyvärr valde jag bort julros pga priset men men...jag fick gratis fin mossa av en arbetskamrat som plockat för mycket vid sitt lantställe. Snällt!

Kram!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så många härliga julblommor som väntar på dina kreativa fingrar :-)) Säger wow om mängden av julrosor - vilken lyx!!! Kommer bli så vackert alltsammans.

Ha en fin pysslarhelg!
kram
Charlotte

billan sa...

Lite avundsjuk blir jag allt på dina flak:)
Må så gott och ha en skön pysselhelg!

Monica sa...

Amaryllis är fint och hyacinter också men dem tål jag inte.
Julrosor satte jag många småplantor på senhösten. De ska väl växa till sej till våren och då kan det bli lite försäljning.
En fin 1:a advent önskar jag dej

TrädgårdsPrinsessan sa...

Vilken lycka med hela flak av julblommor :-) Och så kul att kunna göra mängder av olika varianter på julgrupperna med så mycket material till hands. Så gott det ska lukta sen hemma hos er av alla hyacinter!

Ha en fin 1:a advent!
Annika