onsdag 2 november 2011

Buxbomdöden går att stoppa?

Sjuk och död buxbom är ett elände som riskerar förstöra inte bara privata trädgårdar utan även kyrkogårdar och historiska miljöer. Men kanske finns det bot! Ann Richardsson som trädgårdsbloggar på hd.se har skrivit om ett försök på Norrvikens trädgårdar. Håll tummarna för att detta lyckas och - du - plantera eller köp ingen ny buxbom innan vi vet hur det går! Här kan du läsa vad Ann skriver:
http://hd.se/bostad/tradgardsbloggen/
Bilden är från Sofiero där vissa av buxbomsparterierna är hårt angripna.
Eva

8 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Åh! Nu håller vi tummarna!

M/S Design sa...

Man får hoppas det funkar!

Alen Trädgård sa...

Detta är så himla tråkigt, hoppas verkligen att ett botemedel har hittats. Själv har jag bara en liten häck (ett par meter) men har inte vågat mig på att utöka på grund av detta:( Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

Jag har vidarebefordrat ditt inlägg och Ann´s till alla funktionärer i Gotland Trädgårdsön så att vi kan vidta lämpliga åtgärder här om den hemnska sjukan skulle drabba våra buxbom!

Blomkärringen sa...

Hoppas det går bra, trist med förstörda buxbom. Som folk ofta lagt ner sin själ i att format över många år. Ha det gott!

Helena sa...

Hoppas kan man ju...
Jag har vanlig hassel från vår skog.I sommras skulle jag sätte en till o då letade jag efter nån med stora nötter men exemplaren var så små att jag hellre köpte en vanlig som planterad är lika hög som jag :-)Det fick avgöra det hela.Den är snart i kapp de andra buskarna som planterats för en del år sedan!
KRAM från mig!

Ruben sa...

Hoppas verkligen att buxbomen går att rädda! Jag håller tummarna!!!

Ha det gott!
/Ruben

Frøken Solhat sa...

.....det lyder spændende.......jeg krydser fingre for at forsøget virker ;0)

Knus Dorthe