fredag 18 november 2011

Semestervärme

Nu drar jag till Stockholm några dagar. Jag kommer framför allt (förutom familjen förstås) att sakna skuggliljorna. De blev frostnupna härom morgonen men showar ännu några dagar. Tjusigt, eller hur?

 Bladen är bruna, men blommorna tycks tuffare för de vägrar ge upp. En riktig favorit!
Och vem passar växterna då? Det gör frostvakten. Nu har jag dragit bubbelplasten över metallställningen till det lilla övervintringsväxthuset som jag monterar upp inuti stora växthuset. Innanför står en fläkt kopplad till en frostvakt som ser till att slå på värmen om det blir kallt (fyra plusgrader har jag termostaten på). Perfekt med värme när jag har "semester" på annan ort. Dragkedjan får vara öppen så länge det är milt på dagarna för att vädra ut fukt och värme. När solen står på blir det lätt 18-20 grader där inne och man vill ju inte att växterna ska koka. Både lilla och stora växthuset kommer från Willab Garden.
Ha en riktigt skön helg,
Eva

7 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Det var några sega gynnare:) Mina skuggliljor har blommat över för länge sedan. Ha det så trevligt i Stockholm/Monne

Moa sa...

Det är så vackert med fina blommor som står där och bara "är" när frosten pyntar dem.. snyggt! Vad glad jag blev att du är så nöjd med hanledsvärmarna.. *ler*.. och mycket glad att andra tycker det oxå.. du är så välkommen tillbaka och ha det riktigt mysigt i helgen..Kram/moa

TrädgårdsPrinsessan sa...

Och jag som tycker vi har "ovintrigt" här med gröna gräsmattor... men några blommor finns verkligen inte kvar. Det mesta (utom gräset) är brunt och grått och väldigt novembrigt :-) Tur det är advent snart så man får börja lysa upp med juleljus!

Ha en fin helg!
Annika

Cilla sa...

Visst blir det härligt med frostnupna blommor.

Ha en skön semestertripp!

Cilla♥

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Gulliga Eva
Ha det så trevligt :)
å nä.........nu e de ju supervarmt igen :)
å misa nu inte,,,,


S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

De e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Blomkärringen sa...

Härligt med växthus m värme och övervintring av känsliga växter. Kan tänka att det är lite nervöst när det blir riktigt kalla dagar om man inte är hemma. Ha det härligt i Stockholm!

Giga sa...

Ale tam kwiatkom będzie dobrze, zima nie będzie dla nich groźna. Pozdrawiam