lördag 5 november 2011

En doft av november

Det var fyra plusgrader i morse när jag gick en liten trädgårdsrunda, men alltså ännu ingen frost! Det innebär att jag fortfarande kan njuta av höstens perenner. En av de finaste är höstsilverax, Actea simplex, som jag har på flera ställen. Några av dem är 'Brunette' med mörkt bladverk men jag har även ljusbladiga sorter samt läkesilverax A. ramosa.
Höstens perenner är verkligen en tillgång i trädgården och förlänger säsongen. Har du någon höstfavorit? Fast nu börjar jag faktiskt längta lite efter adventspyssel. En krans kanske?
Ha en härlig helg,
Eva

12 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Har suttit en lång stund och funderat på om jag har någon höstfavorit. Kom till slut fram till att jag har massor!
Det är rosor som blommar länge, det är tidlösa som blommar så vackert i lila och sen är det alla vackra buskar i vackra bladväxter. Framför allt då dom olika smällspireorna jag har. Dom har förutom vacker färg också behållit bladen länge. Sen har vi den gula perukbusken - och den röda - och så har vi.......
TREVLIG HELG
Susie

Frøken Solhat sa...

Smukke er de Eva. Jeg er jo helt vild med høstanemonerne....især den hvide er favorit i år......den blomstre endnu og jeg glædes hver gang jeg kommer forbi :0)

Knus Dorthe

Jytte sa...

Ja, Eva!
Jeg har et par stykker eller tre. Mine Hortensier og Eupatorium 'Chokolade' samt ikke mindst alle Nasturtierne. Jeg har dem flere steder i haven, og det er kun op ad sydmuren på terrassen, at løvet begynder at se noget forpjusket ud. De andre steder i haven har løvet det fint, og planterne blomstrer stadugvæk på livet løs - lige fra mælkehvide blomster over sart lysegule og et par lidt mørkere nuancer gule samt lys terracotta og orange. Det er en fest!
Happy Autumn Gardening
Jytte
www.danishknitdesign.com

gunsan sa...

Mina favoriter är nog den vita Höstanemonen.Och alla rosor som vägrar ge upp.Ha en trevlig helg.

Marina sa...

Här hade vi frost ett par nätter för ett par veckor sen men därefter har det varit milt. Dahliorna gav upp då mne många andra blommor, som luktärterna tex, är fortfarande fina.

I går när jag städade i kökssoffan fick jag en liten lätt jullängtan. Där har jag nämligen julklappspapper, ljus av alla de slag och snöre mm. Fick en idé om en ljusbricka när jag hittade en silverbricka och ett stort rött ljus. Testade lite och hittade även stjärnanis = juldoft. Sen stängde jag sofflocket och jag kommer vänta till ett par dagar innan advent innan jag adventspysslar. Sån är jag!

Kram!

Lenas trädgård sa...

Höstfavoriterna är här hos mej alla rosor, som fortsätter blomma trots ruggigt gråväder. De förgyller min runda i trädgården varje höst.
Höstsilverax har jag, men det gav upp för länge sen...
Idag är här fortfarande en grå dimvägg utomhus, ska bli sol sägs det...?
Ha det gott!
Lena

Karin - Mina Rum sa...

Silveraxen är verkligen fina. Och doftar ju så ljuvligt. Mina har dock blommat ut för längesedan.

Ha en fortsatt skön helg. Kram, Karin

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Gulliga Eva
Javisst e de underbart,,,,,massa rosor fortfarande :)
nääääääää inte julpyssel ännu........
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

De e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilken vacker bild. Absolut är höstsilveraxet en favorit tillsammans med höstanemonen. Sedan har jag en förkärlek till rosorna som orkar blomma lite till.
Kram Maria

Alen Trädgård sa...

OJ! Blommar ditt silverax ännu! Mina är överblommade sedan länge. Avundas dig lite granna faktiskt för doften är ju ljuvlig:) Ha det gott/Monne

Hanneles paradis på Hisingen sa...

vilken underbar höst

Anna-Maria AMJ trädgårdstjänster sa...

Mina Brunette höll på länge trots frost men till slut gav de upp.Men de är nog EN av mina favoriter får jag säga.