fredag 11 november 2011

(Jul-)klapparna klara!


Vinnare i utlottningen är klara: Det blev:
Anna-Karin med Landet krokus, Cat med Cat's Passions, Anna-Karin med Frasses Hus och Elisbet med Tigers tassemarker som vann den här gången. Eftersom det blev fem dagar med röstande la jag till ett extra vinstpaket med fyra olika tulpanlökar som matchar varandra. Det tog Monne med Alen Trädgård hem. Grattis! Mejla era adresser till robild(at)live.se så postar jag på söndag (så kort tid som möjligt i lådan ju). Tack till alla som kommenterat denna vecka. Fortsätt gärna med det - man vet ju aldrig när det dyker upp nya vinster. Och dessutom tycker jag det är väldigt kul att läsa vad ni tycker.

 En julklapp står halvt färdiginpackad i trädgården. Nej, skämt å sido så är det min vinterhärdiga kamelia som jag har börjat packa in för att skydda mot vinterns iskalla vindar. Tre armeringsjärn + fiberduk och så massor av löv som jag "mufflat in" för att tala med Pernilla Månsson Colt. När det blir ännu kallare tänker jag svepa om en rejäl juteväv också.

Och i rabatten har julen redan fått för sig att slå ut. Julrosen, Helleborus niger, har kommit riktigt långt - helt otroligt faktiskt. Visserligen har jag en annan planta som brukar tjuvstarta i början av december, men det här var ovanligt tidigt. Bara att njuta - jag har ju många som kommer på andra sidan årsskiftet så jag behöver inte oroa mig för att denna blommar över. Just de julrosor som jag brukar köpa för att ha inomhus till advent brukar vara dem som blommar tidigast i rabatten sen. (Jag brukar plantera ut dem på våren efter en period i kallväxthuset.)
Ha en underbar helg och passa på att njuuuta av denna fina höst!
Eva

10 kommentarer:

Ranunkel i rabatten sa...

Spännande med julrosen. Jag ser fram emot min! // Anna

Alen Trädgård sa...

Åh, vad glad jag blev:) Ska genast mejla min adress. Vilket underbart ord - mufflat:) Det kommer jag nog att låna:) Tänk att dina julrosor redan blommar, vilken lycka. Ha det gott/Monne

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Tjooohooo! Vad glad jag blir! :D
Åh, har den slagit ut redan din fina julros! :) Min står i massor av små knoppar men de brukar försvinna under snön. Får se hur det går i år.
Jag mailar dig!
Kram, kram!

Kristina Bonander sa...

...och julrosen som blommar! Om den ska räknas som säsongens första, ja då var det ju inte mer än ett dygn mellan "Sista skörden" och den här. Helt otroligt, verkligen.
Hälsningar
Kristina

Annica sa...

Grattis till alla som vann! Och tack Eva för påminnelsen, jag ska slå ner armeringsjärn runt mina små barrisar. Att fästa säckväv i till våren :)

Carolina sa...

Grattis till vinnarna!

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej SuperEva
ja kan tänka mig att julrosorna blommar redan efter den blöta sommaren,,,,,,,,men blir det nu milt fram till jul så e de ju underbart :)
å missa nu inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

De e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN :)
Håkan

TrädgårdsPrinsessan sa...

Attans, missade tävlingen... Men grattis till vinnarna :-)

Så härligt med både hallon och vindruvor in i det sista (här är det kört för länge sen ;-)

Ha en trevlig helg!
Annika

Tiger sa...

Så glad jag blir att jag vann! Det var det jag hoppades - att det skulle komma ett paket med posten snart... ;-) Nu blir det till att gräva i någon lämplig rabatt nästa vecka. Och sedan väntar jag med spänning på våren...

Hösthälsningar
Elisabet

Tant Otteskrufv sa...

Julrosorna, visst ja! Ska kolla våra i morgon, kanske ser man redan om de också tänker blomma?!