fredag 17 februari 2012

Vinn biljett till Trädgårdsmässan

Trädgårdsmässan i Stockholm är Trädgårdsmässan med stort T, även om jag brukar besöka en och annan mässa både före och efter. Det är tveklöst här man ser de mest aktuella trenderna, kan lyssna på alla duktiga författare och träffar vänner från när och fjärran - inte minst bloggkompisar. Plus shoppa loss, förstås (det brukar vara svårt att låta bli).
I år äger Nordiska Trädgårdar, som är det officiella namnet, rum den 12-15 april, på Stockholmsmässan i Älvsjö i södra Stockholm.
Eftersom jag är gästbloggare hos dem nu i februari har jag fått 10 fribiljetter att lotta ut. Du kan vinna en biljett hos mig. Så här gör du för att vara med i utlottningen:

  • skriv namnet på din favoritperenn i kommentarsfältet = 1 lott.
  • kommentar + länk till det här inlägget på din egen blogg = 2 lotter. (Har du ingen blogg så nämn ytterligare en favoritväxt + motivering till varför du gillar den =2 lotter.)
  • kommentar + länk + att du är/blir vän med mig på Facebook = 3 lotter.

Skriv i kommentaren om du länkar och/eller är FB-vän så att jag vet hur många lotter du ska ha.
Dragning om en dryg vecka, lördag den 25 februari.
Och glöm inte gå in på Mässans hemsida för att läsa om allt kul som händer där.
Ha en underbar fredag,
Eva

31 kommentarer:

Rebeccas.se sa...

Min favoritperenn är hosta! Gillar bladen och att man kan använda den lite varstans, både i rabatt och kruka.

Fia sa...

Ja har så många favoritperenner... En är nog näva, jag låter blir att nämna någon namnsort eftersom det finns så många fina ;-)
Jag trodde att vi redan var vänner på fb, men det är nog att vi rör oss på samma fb-sidor, men NU har jag lagt till dig.
2 lotter tack :-D Har inte bestämt mig om mässan än, men vinner jag så blir det ju bestämt!

Helena sa...

Ja jag vill vara med :-)
Min favorit perenn...hm
Jag säger näva egentligen kan jag inte välja ;-)
1 lott tack!
KRAM från mig!

Pomeranshuset sa...

Iris germanica tveklöst; doften fr harbour blue är magnifik, efter blomning står svärdsbladen som den ståtligaste högvakten i rabattens bakkant. Lite senare brukar jag fläta irisbladen så de bildar böljande girlanger i rabatten. 3 lotter då (tror jag om jag gjort rätt)

Torprosen sa...

Har aldrig varit på trädgårdsmässan i Sthlm, detta kanske blir min första gång om jag vinner, är med på 1 lott, min absoluta favoritperenn är höstanemonen, en ljuvligare blomma får man leta efter..lättskött och blommar länge..Ha det gott önskar Torprosen

Monica sa...

Min favoritperenn är Iris. Har en som är i färgerna bronz och nästan lila.
Ska försöka länka också och leta upp dej på FB

Västberga koloni Hudiksvall sa...

Nu har jag lagt upp dej i länksidan på vastbergahudiksvall.blogspot.com

gittan sa...

Alunroten är en stor och ganska självklar favorit hos mig, samlar påstår maken att jag gör men det vill jag inte hålla med om "hahaha" Det räcker gott med en samlare i familjen.
Tre lotter vill jag ha för bästa vinstchans / Kram gittan

Louise Lundberg sa...

En enda favoritperenn, det blir svårt! Men då säger jag kastanjerodgersia, som jag skaffat massor av till planteringen under mitt stora bigarråträd. Läcker, stora blad, snygga färger och former. Lite urtidsdjungelkänsla.
Jag har ingen blogg, så då får jag förmånen att välja en perenn till! Då väljer jag något så knäppt som Storjams, Dioscorea alata. Jag har letat efter en Dioscorea i åratal sen jag blev förtjust i en i Botan i Lund. Slingerväxt, som nu är på väg upp i nämnda bigarråträd.
Facebookvänner är vi. Om jag vinner en biljett måste jag ju dit, det vore ju en god sak.

Lotta sa...

Jag gillar röd rudbeckia...3 lotter för mig tack! :o)

Ha en trevlig helg
Kram
Lotta

Anonym sa...

Mina två favoritperenner; Pion och Hosta.
Pioner för att de på våren tittar upp med röda skott och sedan på sommaren kommer med underbara blommor! Med flera olika pioner har man blomning hela sommaren. Finns dessutom en blomma för varje smak :)
Hosta för de underbara bladverket! Finns också i många olika färger på bladverket, olika storlekar, passar utmärkt som grannar till vilka perenner som helst.
Hälsn Susanne i Luleå

Solstrimmor sa...

Jag vill gärna vara med! Tar två lotter och min favoritperenn (bland många) är nävor av alla de slag!

Hoppas på tur!
Kram Eva-Mari

Acchleja-Carro sa...

Hejsan, klart att jag vill vara med och ha chansen att vinna en biljett!
Min favoritperenn är daglilja, och av någon anledning främst de gula och orange varianterna. =) Jag gör mitt bästa för att länka från bloggen och så slänger jag iväg en vänförfrågan på FB så fort jag hittar dig. Det blir alltså 3 lotter till mig.
Ha det fint! /Caroline

Tant Otteskrufv sa...

Min favorit, så svårt att välja en men det får bli nysrot. Just nu är det den jag längtar efter. Ska försöka lära mig hur man länkar... och hoppas på tur med någon av lotterna:)

Margot sa...

Min favoritperenn är nog riddarsporre, finns så många vackra! Jag länkar från min blogg och har skickat vänförfrågan till dig på FB, så 3 lotter för mig! Håller tummarna att turen är på min sida:)
Ha det gott!
Margot

Britt sa...

Funkia är den klara favoriten vackra blad och många olika sorter. länkar även på min sida. vart det två lotter då. Tack //Britt

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. efter att ha läst kriterierna fleeera gånger tror jag att jag kvalificerar mig till tre lotter.. ;) Länkar så klart från min blogg.
Min favoritperenn är kaukatisk förgätmigej 'jack frost'. Gillar allt med den! Tid på året den börjar blomma, bladen, själva blomman, färgen - ja allt!
Vore toppenkul att träffas - oavsett om jag vinner eller inte ska jag dit! :)
Ha en finfin helg!
Kram,
Anna-Karin

Pernilla/Spira Trädgårdsdesign sa...

Inte lätt att välja, men en favrit är ju såklart violiris "Summer Snow" = 1 biljett. Ha en skön helg!

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Attans, Stockholm ligger för avsides för mig ;-) får önska alla andra lycka till! Kul att ni är på G med en ny säsong av trädgårdsfredag!

Trevlig helg!
Annika

Katarina sa...

Hej min favoritperenn är pionen som står vid vår grind. Vilken sort det är vet jag inte tror det är en Sandra Bernhard. Att ta in en blomma räcker för att sprida en ljuvlig doft av pion (med noter av citron och mandel) i hela rummet. Jag har ingen blogg så jag får skriva att en annan favoritperenn är smultronschersminbuske. När vi var små kallade vi den hubbabubba-blomma och när jag själv fick en trädgård planterade jag en schersmin utanför sovrumsfönstret för att kunna öppna fönstret och njuta av doften inne.
Detta borde kvalificera mig för 2 lotter.

kerstin ragab sa...

Lavendel! Det finns en handelstradgard pa Osterlen med stora lavendelfalt. Pa min koloni i Hildings Have och i min pyttelilla tradgard i Dalhem njuter jag mest av lavendeln. Har den under kudden, i garderoben, i kaksmeten ...
Bor vintertid i Kairo, men ska hem i tid till tradgardsmassan, glad over en biljett!

Erika på Dalabacken sa...

Väntar så mycket på mässan att jag skickat ut sms-inbjudan till mina vänner att göra mig sällskap dit. I dagsläget är vi så många att det inte räcker med två bilar... Önskar dock vinna en biljett eftersom jag då får några mer kronor till shopping kassan :). En av mina älsklings perenner är pilört, persicaria amplexicaule. Den passar perfekt ihop med röd rudbeckia, Magnus och blommar dessutom länge. Sen är det nog hosta. Det är så skönt att vila ögonen på den.

Fagras trädgård och tankar sa...

Favoritperenn (just nu) är Pulsatillor av alla dess slag, och främst då Svartsippan. Längtar till våren så det gör ont... Så en mässa i trädgårdens tecken är precis vad doktorn ordinerar. 3 biljetter för mig.
Ha en bra kväll
Johanna

Madde sa...

Så svårt att välja ett par favoriter bland alla fina perenner, alla gör mig lycklig som ett barn när jag går nära och verkligen tittar på dem ordentligt. :)

Får väl säga min vita julros då, för att den blommar nästintill i eget majestät, när det mesta känns dött och eländigt. Den känns både skör och urstark på samma gång.

Aklejor tycker jag också mycket om. De är tacksamma, lättodlade och finns i så många olika varianter att de går att passa in överallt.

Blev precis vän på FB också. Undrar varför det tagit så lång tid, med tanke på att jag läst din blogg i flera år. :)

cat sa...

Julrosen är min favoritperenn.
Ha de gott. Catarina

vadmalen sa...

Jag har visst glömt att lämna en kommentar!!!
Har haft bilden och tävlingen en tid på min blogg.
Jag är följare oxå så då blir det 2 lotter.
Kram
Birgit

Eva och Sören (evab) sa...

Kul med lotterier oavsett vinst egentligen men mässbiljett är inte illa.
1. Absoluta favorit är anemonopsis macrophylla (Porslinsanemon?)
Eftersom jag ännu inte lyckats länka till min blogg eller är så aktiv på fb så blir det en lott.
Må lyckan vara med mig ;-)

Anonym sa...

Mina favoriter är alla former av klematis. En annan favoritväxt som jag i år försöker övervintra i kallväxthus (med hjälp av nu bubbelplast och frostvakt) är olivträdet. Jag älskar den silvriga färgen och formen på bladen. Hoppas på två (vinst)lotter!
/Sus

Anonym sa...

Riddarsporren som förhöjer skönheten hos allt som finns i dess närhet och så förstås någon som doftar. Lite svårt att välja bland rosor, lavendel och pioner men ett koncentrat av sommaren i form av en ljuvlig doftpion får set bli. Två lotter skulle sitta fint!
/Eva

Monncan sa...

En lott får det bli för mej. Har ingen blogg men hittar mycket fina tips och ideer hos dej och många andra trädgårdsbloggare. Facebook är inget jag vill lägga min tid på just nu. Däremot har jag lagt min tid idag på att söka efter din bok " Den lilla gröna" som jag önskat mig länge och som nu ska finnas på rea dessutom. Tyvärr gav
mitt sökande inget resultat.. Kan jag finna den i någon bokhandel i Helsingborgstrakten?????
Som jag längtat efter alla er i trädgårdsfredag,,,,, kommer tyvärr att få problem att följa er på onsdagskvällar,, Hoppas på en bra repristid.....I värsta fall kan jag kolla på SVT play men det är inte detsamma liten bild och dåligt ljud,, men men...
Ha de gott alla detfinns hopp.. våren är på väg.

Anonym sa...

Hej Jag heter Eva Johansson o hoppas så att jag har tur.Min favorit perenn är fingerborgsblomman som är så vacker o ståtlig,

Mvh
Eva johansson
vitlinje@hotmail.com