onsdag 22 februari 2012

Triss i fynd Ni har väl inte missat bokrean i år? Tre av mina trädgårdsböcker finns med på rean, så det finns all anledning att skynda och fynda. Pioner är en bok om pioner. Om dess historia, om olika arter och sorter, om hur man odlar och om pionmänniskor. Och med vidunderliga bilder av Görgen Persson.


 Den lilla gröna känns lite som trädgårdsboken som kom bort. Själv slogs jag för denna titel men ville ha ett annat omslag. I bakspegeln tror jag vi hade behövt både ett annat omslag och en annan titel för att få folk att förstå hur mycket matnyttiga och trevliga tips det finns i den. Boken är indelad i tolv kapitel efter varje månad, men den är ingen kalender utan en inspirationsbok späckad med kunskap på ett sätt som är lätt att ta till sig. Det händer ganska ofta att jag träffar dem som tycker den är favoritboken i deras trädgårdsbokhylla. Jag trodde kanske att jag skrev för nybörjare, men även många erfarna också gillar den. Fina foton av Annika Christensen och teckningar av Solveig Hellmark gör den ännu bättre.

Perenna rabatter handlar kort och gott om perennrabatter. Även här har jag och Görgen besökt människor som brinner för perenner och skapar rabatter på olika sätt beroende på om man utgår från färg eller livsmiljö, till exempel. Det finns skisser att inspireras av och favoritperenner att nicka igenkännande åt eller upptäcka för första gången. En riktigt tung bok som jag hoppas man återvänder till år efter år.

När rean är förbi försvinner dessa böcker från bokhandeln, så passa på om du har ett hål i bokhyllan, eller vill lägga en fin present i skåpet för kommande kalas. De kostar nu bara en bråkdel av ursprungspriset, verkligen fynd om ni frågar mig. Böckerna finns bland annat att köpa här: http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Eva%20Robild
Ha en fortsatt skön vecka,
Eva

17 kommentarer:

Anjas Hill sa...

Finfina böcker - kan jag intyga./Anja

billan sa...

Superbra böcker....står redan i en bokhylla nära mig:)

Fia sa...

Tack för tips! Jag trot inte jag har någon av dom, kanska den sista. Hål i bokhyllan har jag definitivt inte, men sådant löser sig alltid till trädgårdsböcker :-D

Gunilla sa...

Nu måste jag skynda mig att kika in. De böckerna vore toppen att ha.

Ha det gott
Gunilla

Marina sa...

Och jag har alla tre! Bra böcker som jag bläddrar i om och om igen flera gånger om året. Då ska man ha i åtanke att jag är kräsen när det gäller trädgårdsböcker!

Kram

Alen Trädgård sa...

Tack för tipsen, får se om jag hinner ner till rean innan alla godbitar är borta. Ha det gott/Monne

Kerstin sa...

Oj, tack för påminnelsen! Bokrean hade jag ju helt glömt bort... (Hur nu det kunde gå till...). Jag tycker din perennbok låter riktigt trevlig. Det får nog nästan bli en sån till min bokhylla i år. :-)
Ha en trevlig dag!

Ulrika sa...

Dom ska jag hålla utkik efter! Lånade hem din bok En lisa för själen igår från boklådan när jag var på frökväll med Trädgårdsodlarna!
Ha en bra dag! Ulrika

Berit sa...

Fin fina fynd:)
Ha en alldeles underbar onsdag!!

Anonym sa...

Läser i "den lilla gröna" en gång i månaden nu under den trista vintern. Den har fått ett större värde sen jag började läsa era bloggar för några år sedan. Jag vet att det är kunniga kvinnor som har skrivit den :)
Hittade mitt ex på en trädgårdsvisning på "Öppna trädgårdar" för några år sedan. Det var en annan trädgårdsskribent som sålde ut överex. Kom därifrån med en hel hög. Detta är min favorit därifrån.

Anna

Mia sa...

Pioner ska jag köpa om jag hittar den här! Har velat ha en pionbok länge....får göra slag i saken nu.
kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Den första boken ska jag leta efter här nere, har ju inte odlat pioner i någion större utsträckning tidigare men satt 5 eller 6 stycken förra året. Så den skulle helt klart kunna vara något för mig. Jag älskar dessutom trädgårdsböcker.....

TANTE GRØN sa...

Kære Eva,

skønne og spændende bøger, ser det ud til. Dem kunne jeg godt tænke mig at få fingrene i. Har et par venner, der bor i Malmø og kanske de kan hjælpe mig:o)

Tusind tusind tak for de søde ord du skrev om vores have på Lisbeth Countryliv`s blog. Dine ord gjorde mig meget glad.

Hvis du kommer på disse danske kanter, er du altid velkommen til at kigge forbi. Havelågen står åben og der er kaffe på kanden:o) Havevandring er OBLIGATORISK:o) !!!!

Regnvejrshilsner fra Danmark

Kristina Bonander sa...

Tack för tips.

Eftersom det har en tendens att bli ganska många trädgårdsbokinköp så är det ju inte så dumt att passa på när det är rea. Har faktiskt ingen av de här tre böckerna och det kanske kan rättas till. Låter som du själv vurmar extra för Den lilla gröna så det kanske får bli den.

Ha det
Kristina

Inger sa...

Bra böcker som man kan ha nytta av, inte bara till lyst!
Kram

Västberga koloni Hudiksvall sa...

Den lilla gröna fanns inte på första stället så jag fortsätter leta....de andra två har jag inhandlat

Monica sa...

Västberga koloni Hudiksvall och jag är samma person.
Jag missade Den lilla gröna....letar vidare i morgon.