måndag 20 februari 2012

Doften flyttar in

Varje höst sätter jag in rosmarinbusken i växthuset och håller tummarna. Varje vår tar jag besviket ut den. Aldrig att rosmarinbusken vill vara i riktigt god kondition efter vintern, även om den överlever i tältet där jag håller plusgrader.
För att ha god tillgång på denna ört har jag börjat köpa en ny rosmarin varje vårvinter. Det kostar inte många tior och så har man glädje av den ända fram i november. Det är prisvärt tycker jag, för rosmarinens smak och doft kan jag inte vara utan. Just nu står ett nyinköpt rosmarinträd, formklippt och klart, på fönsterbrädan. Både doft, smak och utseende i samma förpackning. Härligt!
Ha en skön vecka,
Eva
Och glöm nu inte vara med i tävlingen.

12 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Jag tror jag känner doften ända hit!

Ha en fin vecka!
Kram Eva-Mari

gunsan sa...

Ja den doften är underbar.Mitt står i källaren och har blommat lite i vinter.Får se hur det blir i vår.Nu ser den lite risig ut.Kram

Merja sa...

Den ser jätte fin ut:)
Ha en bra dag!

Anna H sa...

Har precis fått en stickling som jag ska försöka att stamma upp själv. Kul.
Rosmarin är en favoritkrydda :-)
Ha det fint!

/Anna

Tusenfröjd sa...

Härligt! Vilken söt liten formklippt rosmarin. Vill ha!!!
Ha en fin dag / Liv

billan sa...

Rosmarin är ett måste i köket! Jag gör precis som du....ny planta varje vår. Jag brukar lyckas övervintra det mesta utom rosmarinen. Har provat på alla möjliga sätt men inte då....
Må så gott!

Alen Trädgård sa...

Tänk vad smaken är olika:) Jag har också varje år försökt att övervintra och sedan fått köpa ny varje år i hur många år som helst för jag har heller aldrig lyckats. Förra året insåg jag dock en viktig sak - jag gillar inte rosmarin haha. Varför i himelens namn ska jag då slåss med denna ofta dyra kryddplanta? Köper nu mer av te.x basilika för det är en krydda som inte JAG kan vara utan:)) Men måste ju erkänna att själva formen och blommorna på rosmarinen är vacker. Ha det gott/Monne

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Rosmarin som är så gott...vi har ca en liter blad från dem som dog och torkade in förra vintern! ;o)

Susie på Stjärnarve sa...

Precis som Monne skriver ovan; smaken är olika. Själv gillar jag oregano och timjan, inte basilika! Rosmarin är OK, men inget jag använder ofta precis. Men vackra är plantorna!!

Marie Lithén sa...

Mmm vill också ha rosmarin på fönsterbrädan...

Anonym sa...

Hejsan
Kan man leve uden denne skønne Rosmarin. Jeg gør som du, tager planten ind om høsten, men jeg har netop i går købt 2 nye planter, så jeg kan få mit behovet dækket. Her ligt, at våren snart kommer hid, så vi kan få haveglæden tilbage.
Kærlige tanker til alle jer i Sverige.
Hver dag ser vi svensk TV Dage i haven og Livet i Fagervik. det er så roligt.
Bibi fra Almind ved Kolding

Randi sa...

Åååhhh...jag blir så avis! Jag var på Plantagen i Malmö och sökte en rosmarinbuske. Måste bara ha den!!! Jag köper också en ny varje år...men här nere hittar jag ingen...suck.
Kram
Randi