fredag 24 februari 2012

En gammal goding

Hade helt fel på gissningen om prinsess-namnet, precis som de flesta. Aldrig trodde jag väl Estelle, och inte Eva heller för den delen :). Tänk att jag har två drottningnamn (Eva efter den lilla blivande och Margareta efter den danska), otroligt.
I redaktionen på svt jobbas det intensivt med förberedelser dessa veckor - även om det var lite tomt på andra våningen just idag (sportlov + melodifestival i stan + förkylningar gjorde sitt till). Om bara två veckor ska vi börja spela in årets säsong av Trädgårdsfredag, som i år kommer att bli Trädgårdsonsdag eftersom vi får ändrad sändningstid till onsdagkvällar kl 20. I väntan på Pernilla & Co tänkte jag bjuda på lite klassisk Trädgårds-tv med Bertil Svensson. Klippet är från Sköna Söndag.
På svt:s nostalgisidor här kan du hitta ännu fler gamla trädgårdsprogram. Första sändningsdag får årets program är den 4 april - det behövs mycket tid för att klippa och efterbearbeta inspelningsmaterialet, lägga på musik osv. Dessa personer som också jobbar bakom kulisserna gör ett fantastiskt jobb.
Varma hälsningar - och var rädd om fingrarna!
Eva
PS. Glöm nu inte att gå in och vara med i utlottningen av biljetter till Nordiska Trädgårdar. Dragning imorgon lördag!

7 kommentarer:

Gunilla sa...

Ja namnet var helt otippat från min sida. Jag vet ingen heller som heter Estelle. Ganska fint när jag ser det skrivet.


Tänk vad många fina trädgårds program det varit. Och många kommer jag ihåg. Fast det var på den tiden jag inte var så intresserad av trädgård så jag skulle fått se alla i repris. :o)

Ha en riktigt fin helg
Gunilla

Alen Trädgård sa...

Ja Estelle var kanske inte det prinsessnamn man hade förväntat sig men det är fint:) Ha det gott/Monne

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej SuperEva
hihi,,,,,,,helt underbart :)
Hoppas våren kommit till dig.....
å missa nu inte......

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Förra veckan var det 109 fina bloggar :)
De e kul att vara med
VÄLKOMMEN
Håkan

Anna sa...

Då får man börja längta efter de nya avsnitten, och onsdag är en lika bra dag som vilken som helst av de anda sex.

Kram
Anna

AnnA sa...

Hej Eva!
Bland reahögarna idag låg två böcker och frestade - gissa vilka?...Men efter inköp av ny diskmaskin, brillor till yngsta sonen och maken och eget tandläkarbesök hoppas jag på att de ligger kvar till de rara kulorna anländer nästa vecka...Härligt med nya trädgårdsprogram att se fram emot, trots att onsdagar oftast är mina jobbekvällar...Men det går bra att se på repriser...
Trevlig helg på dig!
hälsn
AnnA

Randi sa...

Ser med spänning fram emot nya avsnitt.
Önskar dig en skön helg.
Kram
Randi

gamla fröken sa...

Så roligt att vänta -inte bara på våren, uta också på nytt trädgårdsprogram!
Klippet med Bertil Svensson minns jag mycket väl, ett annat minne är när han var i en park där det fanns ett par Millesstatyer.(Här kommer min gamla yrkessjukdom fram).BS talade om dem som GENIER (med sj-ljud), men de är GENIER(med j-jud),alltså andar!

Vad tror du om potatis från frö?