måndag 6 februari 2012

Gott gott i gottgott

Idag får jag jobb-besök av en väldigt speciell person och då ska jag bjuda på årets första hemmodlade ätbara grönt. Jag är inte någon hejare på att grodda, men däremot har jag fått upp snitsen på att odla olika slags skott (dvs där man inte äter själva "roten" utan enbart det gröna). Nelsons gardens groddtråg är toppen till detta.
Här är det smörgåskrasse som väntar på att bli skördad. Har även solrosgroddar på gång. Det är så gott och känns så väldigt näringsrikt att klippa grönt direkt på maten.
Nu ska jag förbereda dagens möte, ha det gott!
Eva

12 kommentarer:

Fia sa...

Mmm , ostmacka med krasse :-) Ha inte ätit det sedan jag var barn, kanske man skulle införskaffa en påse smörgåskrassefrö.

♥ E L ♥ sa...

Perfekt "substitut" när man inte kan odla ute. Gott är det också!
En bra måndag önskar Eva Linnea

Monica Flöjt sa...

Har också försökt och det är jättegott med krasse på morgonmackan.

Kerstin sa...

Jag brukar aldrig lyckas med groddar annars, men har ärtskott i ett sånt där tråg. Supergott. Jag kanske får skaffa mig ett med lite mindre hål så att jag kan lyckas med krassen också. Solrosfrön har jag aldrig testat, men det verkar spännande. Kan man ta såna man köper i mataffären eller köper du i plantskola?
Ha en trevlig dag!

Alen Trädgård sa...

Smörgåskrasse ser väldigt gott ut:) Ha det så trevligt/Monne

Helén sa...

Härligt med Krasse ju, och såhär års känns det bättre att skörda i sitt eget hem istället för att köpa färdigt på Ica.//helen

Vivi sa...

Det hørtes veldig godt ut! Kos derer!
Ha en fin mandag!

Kristina Bonander sa...

Skrev just i Charlottas (Cesars Trädgård) blogg om att skott, och då allra helst ärtskott, är favoriter om man ska välja något som kan växa på fönsterbrädan så här års. Nelson groddtråg ser ju toppen ut! Lite charmigare kanske än sparade smörgåskrassegroddtråg i plast från ICA.

Ha det
Kristina

(Undrar om du kommer att avslöja vem den specielle personer är?)

bratt.gustafsson sa...

Hej Eva!
Nu har jag börjat läsa bloggar och anmäla mig som medlem. Din är ju väldigt proffsig! Snygg!

Bra att få "en spark i baken" självklart måste jag fixa något levande grönt, inte krasse kanske men ärtskott och solrosskott.
/evab med nya bloggen Trä och trädgård

Marina sa...

Jag la gula ärter på lite jord förra veckan och nu har det börjat sticka upp små gröna "spröt". Ska bli gott hoppas jag.

Kram!

Hannele på Hisingen sa...

jag odlar rodbetsblast

Berit sa...

Det ser såå gott ut!!
Ha en alldeles underbar dag!