torsdag 2 februari 2012

Nedräkningen har börjat


Nu är det bara 69 dagar kvar. Och 16 timmar, i skrivande stund. Till Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar förstås. Jag tror bara att jag har missat en mässa på de 15 år som jag jobbat som trädgårdsjournalist. Min dotter var bara 8 månader när hon tvingades följa med ett år. Men det gick bra att amma i pressrummet... Inför årets mässa har man en gästbloggare på hemsidan varje månad, och i februari är det jag. Så kanske hittar du hit för första gången, hjärtligt välkommen i så fall!


Aurikler har länge varit en av mina obesvarade kärlekar - obesvarad så till vida att jag inte lyckats få dem att överleva. Men kanske gör jag ett nytt försök. En av idéträdgårdarna i år görs nämligen av engelsmannen Ray Molin Wilkinsson som är expert på just aurikler. Ska bli riktigt kul att se dessa "pudrade" vivor. Vill du bläddra på hemsidan och hitta fler idéträdgårdar bland annat så scrolla ner en bit och klicka på de pilar som finns i linjen, tog en evig tid för mig att hitta dit.

Undrar annars vad som blir årets upplevelse. Här en bild från i fjol när det var väldigt mycket naturmaterial och gröna nyanser. Helt i min smak faktiskt. Men jag tror också att illturkos, illcerise och illgult kommer att lysa upp mässan. Och mer svart, som jag förutspådde redan för ett par år sedan. Men det är väl inget som hotar det slitna vita än på ett tag.
Ses vi där? Ska vi ha en bloggträff? Vad är främsta anledningen till ditt besök? Hade varit kul att veta.
Allt gott,
Eva

8 kommentarer:

gunsan sa...

Hoppas jag kan åka på mässan i år.Skulle så gärna vilja träffa Ray.Har köpt Aurikler av honom.Plantor som var så fina när de kom så jag skrev och tackade honom för den fina leveransen.Då skrev han i sin tur till mej och frågade om han fick lägga ut min bloggadress på sin hemsida.Så där finns jag nu.Kul.

Lotta sa...

Ja, woho, jag längtar dit!! :o) Jag och min syster åker varje år sedan några år tillbaka, en väldans trevlig tradition.

Susie på Stjärnarve sa...

Njae, efter det jag flyttade från Älvsjö så har jag inte varit på en enda mässa tyvärr!
Det jag tror blir årets färger är svart, orange och rött. Ja, i alla fall här hemma!! *fniss*

Acchleja-Carro sa...

Ja, jag kommer!!! Vår lilla trädgårdsförening Acchleja har som tradition att besöka mässan, och jag törs lova att vi kommer i år också! =)
Tre av fem medlemmar är bloggare, så en bloggträff vore trevligt! Hoppas att det kan bli någon form av bloggträff varje dag, så man inte missar det för att man åker på en vardag.
Ha det fint! /Caroline

♥ E L ♥ sa...

Jag kommer troligast att vara där redan på torsdag (morgon). Minst med folk då. Vore kul med en blogg-lunch på torsdagen, kanske någon?
Vi ses där.
/Eva Linnea

Inger sa...

Tack Eva, då har jag två anledningar att åka på mässan, längesen sist, aurikler och kanske en bloggträff. Min pappa hade aurikler och jag minns dem så väl, har själv tyvärr inte lyckats, för dålig dränering tror jag.
Kram

Carolina sa...

Vad kul att vara gästbloggare :)
Jag kommer inte åka till mässan, men vi ses ju iaf ;)

Kristina Bonander sa...

En bloggträff vore roligt! Jag bor ju nästgårds och kan unna mig att göra flera besök.
Roligt att du är gästbloggare! Tänk att du varit med på så många mässor!
Hoppas vi ses
Kristina