fredag 10 februari 2012

Hjälp att minnas

 Minns ni förra vintern? Rekordkallt var det här i Skåne. Jag har gjort en tillbakablick på fjolårets första tre månader och kanske var vintern ändå inte så lång som jag minns den (fast å andra sidan började den ju redan 2010). Bilden ovan är tagen i januari då vi ännu hade gott om snö (med nv-skånska mått mätt).
 Men redan i februari blommade julrosorna fint. Okej, de var uppe i januari år, men nu ligger de nerslagna av kylan. Får se vad som händer när det blir plusgrader igen.
I mars misströstade jag nog - eller jobbade mycket - för jag har inte så många trädgårdsbilder från den månaden. Däremot tog jag sticklingar av mina pelargoner. Ett härligt vårtecken!
Allt gott,
Eva

8 kommentarer:

Anja sa...

Hejsan Eva!
Jo. Så var det med förra vintern. Men, åtminstone här hos oss var det en fördel mot kylan som vi inte har i år: Det fanns ett snötäcke på ca en halvmeter som skyddade känsliga växter. Nu har vi ca en dm vilket inte räcker. Jag bävar i år mycket mer för vinterns härjningar än förra året./Anja

Alen Trädgård sa...

Samma här inte lika mycket snö men förhoppningsvis ska det bli varmare snart:) Ha det gott/Monne

Ulrika sa...

Julrosor i februari skulle varit lycka, här var minst en meter snö då förra året! Ulrika

♥ E L ♥ sa...

Näst efter blå- & vitsippor, snödroppar och krokus är nog pelargonsticklingar det bästa vårtecknet.
En skön helg öönskar Eva Linnea

Susie på Stjärnarve sa...

Förra året hade vi en extremt lång vinter, men också extra mycket snö. Däremot inte sån kyla som vi haft nu den senaste tiden. Med tanke på den är det skönt att vi haft lagom med snö sista veckorna i alla fall!

Marina sa...

Jag funderar ibland över hur det står till med minnet hos folk. Man minns vad man vill minnas tror jag och helst ska det vara så extremt som möjligt. Normala vintrar och somrar har vi aldrig längre tydligen. Den senaste veckan har jag hört säkert fem personer som sagt att vi hade snö i tre månade förra året och att den låg hela mars ut. Stämmer inte! Det är flera år sedan det var så. Det sägs också att vi fick snö i mitten av november 2010 och sen låg den fram till våren. Stämmer inte heller. Veckan innan advent kom snön men då och då var den nästan helt borta och sen kom det lite ny igen. Det heter alltid att sommaren regnade bort om det inte var klarblå himmel och 25-30 grader konstant från 1 juni till sista augusti. Det är nog aldrig så och tur är väl det. Som sagt folk minns det som dom vill och allt ska helt vara så extremt.

Oj va långt det blev nu. Kan vara för att jag blir lite irriterad över att folk tror på allvar att februari är en vårmånad och på allvar förväntar sig solstolar och shorts nu.

Tack för att du hjälpte till att minnas, som det var.

Kram o trevlig helg!

Sophia Callmer sa...

Fast mars-11 var inte så illa, har just gått igenom bilder för att jag letade efter en bild, vintergäck i gula mattor och massor av snödroppar. Det blir nog varmare..:-)
Känns bara rätt avlägset när det är -10 ute och snö i drivor.. trevlig helg!/Sophia

Magnus sa...

Hos mig har pelargonerna övervintrat mycket bättre i år än i fjol. Till viss del beroende på mindre stark kyla än ifjol då flera frös under vintervilan. T.o.m flera gula har klarat sig. Ska bli kul o se dem utvecklas :)
/ Magnus