onsdag 15 februari 2012

Hårda blommor


Jag vet att detta är en trädgårdsblogg, men idag går jag liiite utanför det vanliga. Måste nämligen visa mina kakfat som jag gjort på kurs/pysselträff hos Anette Nilsson. Förra helgen tillbringade jag flera timmar hos henne med att borra och skruva. Det gick som en dans med Anettes goda råd och inte minst alla hennes tillbehör som rätt borr och snygga stänger som hon köpt ända från Kina. Just det här kakfatet blev kanske lite svulstigt för att vara min stil, men alla som ser den gillar den och med lite pärlhyacinter i ska det nog bli fint trots en och annan skavank (som fanns där redan från början). Ni som gillar dagliljor måste förresten kolla in Anettes hemsida. Hennes utbud är unikt, åtminstone med svenska förhållanden mätt.


Att pyssla är egentligen inte min grej, men att göra kreativa saker ihop är alltid kul. En annan bloggvän och trädgårdskompis som var på plats var Lydia Jeppsson. Hon gjorde ett alldeles eget personligt kakfat som jag tror man får se på hennes blogg, eller på hennes Facebooksida (sök på Lydias Gröna Fingrar). För övrigt har hon en fin växtbutik.

Jag gjorde tre fat hos Anette sen orkade borrmaskinen inte mer, men väl hemma laddade jag den igen och fick till några till i varierande storlekar och utföranden. Nu återstår bara att baka kakor att fylla alla med!!! Eller så blir det blompynt, vi får se, jag är inget kakmonster. Kul var det i alla fall att lära sig nåt nytt. Och tänk - nu fick jag nya ögon med mig till nästa loppis (igen).
Allt gott,
Eva

15 kommentarer:

Moa sa...

Men oj så snygga de blev.. jag VILL oxå.. gå kurs eller i alla fall lära mig detta. En annan äääälskar ju allt vad pyssel heter så det skulle vara roligt o göra, har ju naturligtvis sett dessa fina fat förut. Jag gillar den svulstiga mycket o i rätt miljö passar den som ett smäck.. om inte det är massa annat svulstigt runtomkring blir det riktigt fint.. Du får gärna skriva i ett inlägg hur o vad man behöver bäst för att göra sådant här fint.. kram/monica

Boäng sa...

Så fina dina fat är! Kul att du kunde komma.
Det är fler som vill pyssla så jag har ordnat två datum till.
Tror jag får skriva lite på bloggen :)
Kram
Anette

Helena sa...

Åh vad fina!!!Jag brukar alltid beundra såna där hantverk o blir så sugen på att göra egna.
KRAM från mig!

Berit sa...

Så fina, så fina de blev!!!jag är lite sugen på att göra såna också:)
Ha en alldeles underbar onsdag!

Ulrika sa...

Superfina blev dom, jag gillar verkligen våningsfat, perfekt vid kalas. Skulle också vilja gå kurs! Ulrika

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilka fina och härliga kakfat du skapade!
Verkar jättekul. Blir också sugen på att prova :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

AnnA sa...

Så fina och inspiration till kommande pysseldag hos Annette...Måste jaga fler fat och pryttlar till det däremot.
Ha det gott!
hälsn
AnnA

Susie på Stjärnarve... sa...

Kul fat för dom som gillar kakor! Själv har jag ett småblommigt "äkta" 3-vånings som jag köpte på en marknad i Cheddar (bredvid en luktande grisfarm)i England en gång i tiden. Men...vi äter ju inte kakor, så det står bara där i skåpet - tillsammans med en hel teservis som jag inte har hjärta att sälja/kasta/ge bort.

Merja sa...

Så fina de blev!
Är galen i våningsfat...undrar varför jag inte gjort några egna... Har fyra med två våningar och en med tre. Den med tre är fylld med frukt för närvarande:)
Ha en bra dag!

Anna-Maria sa...

Visst är det roligt att göra ngt man aldrig gjort förr och så blir det bra!Precis som du säger så får man upp ögonen för allt möjligt runtomkring!Jättefina fat, du kanske börjar baka också ;-)

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Underbart :)

Blomkärringen sa...

Kollade just på Anettes sida och det såg ju jättetrevligt ut! Kakfat måste jag göra någon gång. Fint som fruktfat, dekorera m blommor mm Enda problemet här hemma borde vara var man ställer dem när de inte ska användas. Men den tiden den sorgen, i värsta fall kanske det går att montera ner dem igen?
Ha en bra dag och tack för inspirationen (:D

Anjas Hill sa...

Det där lite kitsckhitg svulstiga är riktigt läckert när man kanske bara har ett föremål - dessutom egentillverkad ;)!
Jag tyckte att du har skapat ett helt underbart kakfat - med ett humoristiskt inslag - i mina ögon.

/Anja

Helén sa...

Härliga fat ni gjort, kul med lite annorlunda med små skålar o sånt oxå.//helen

Trädgårdstoken sa...

Vilka fina kakfat! Gillar verkligen den med kaffekoppen på toppen. Lite crazy. :-)

/Mia