fredag 9 april 2010

Världsmästaren och viAtt vinna guld på Chelsea Flower show är trädgårdens motsvarighet till ett VM-guld i fotboll. Det är därför roligt att se Ulf Nordfjells fantastiska idéträdgård på trädgårdsmässan, även om den förstås bara är en susning jämfört med originalet. Ulf håller föredrag om hur utställningen i London byggdes upp. Mycket intressant om ni frågar mig.Här är ännu en vy. Svår monter att fånga på bild. Ni som kan - kom i helgen och titta själv.Måste än en gång göra reklam för Sågbäcksgymnasiets monter Alice i underlandet. Inget grönt - men mycket inspirerande snickeri. En sådan trädkoja skulle jag gärna vilja ha. (Lyckades också med tröjtricket!)

Spaljerad körsbärskornell hos Zetas. Urläckert.

Denna monter gillade jag för de vackra kastanjebladens skull. Kolla taket!Cerise petunia med limefärgad kant. Aningen gillar man det eller inte. Jag tycker den är superläcker men kanske inte just hos mig.Lite mallig är jag över att ha hamnat på samma bild som Ulf Nordjell (och Annika Christensen förstås.)
Och här är vi på scen. Tack Hillevissan för hjälpen med fotograferingen!


Fler kändisar. Var paneldeltagare i ett seminarium på temat "Trädgård som modefluga eller nyttighet" tillsammans med Björn Östlund från Trädgårdsfredag på SVT, Göran Greider, chefredaktör på Dalademokraten och Lars Krantz, Wij trädgårdar. Inte så lite darrigt att vara en del av det gänget...
Därmed är dagens rapport från mässan slut.
Lördag har vi föredrag kl 10 i A-hallen och är i AoT:s monter kl 14.30-16. Tack alla som var och lyssnade på oss idag och välkomna då alla ni andra. Oh vad härligt det är att ha så många bloggvänner! (Ni betyder mer än alla kändisarna.)
Eva

16 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Det är så trevligt med mässrapporter för mig som inte kunde vara där i år. Roligt också när jag så tv-inslaget med dig och Annika! Klart att ni kändisar ska frottera er med de andra kändisarna! =)

syren sa...

jisses - man blir ju helt sjuk...så mycket fint! Hoppas d går bra för er imorgon oxå! =)

gittan sa...

Jag tycker nog att ni passar in ganska bra i det kändisgänget =)

Alen Trädgård sa...

Kul att få svänga sig med de stora elefanterna:) men de tyckte säkert att det var lika häftigt att möta dig:) Tack för bilderna från mässan. Ha en trevlig helg/Monne

Sussi sa...

Tænk om man kunne ta' sig til Stockholm og være med ;-) Det ser så fint ud.

Anonym sa...

Tack för rapporten!
Du sköter dig.

Inger sa...

Kul med rapport, hade gärna varit med och lyssnat till dig och Annika. Ni är väl också lite kändisar. Hoppas många får upp ögonen för boken, den är läsvärd och bilderna bara bäst!
God fortsättning på mässan!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Tack för senast! Kram Eva Linnea

Anns Gröna sa...

Härliga upplevelser ni haft norröver! Tack för att du delar med dig!
Kram
Ann

Fru C sa...

Åhh tänka att var där mitt i 'smeten' hur kul hade inte det varit. Nu får jag njuta av dina ord och intryck istället, inte det sämsta!
Kram//Carolina

Cilla sa...

Bra med ett reportage när man inte själv kan vara på plats.
Kul att träffa kändisar!

Cilla♥

Gunilla sa...

Vilket fin reportage. Tack för det.
Jag kunde tyvärr inte komma på mässan jag skulle hemskt gärna ha viljat vara där och lyssna på er.
Kanske ni kommer norrut?

Ha en riktigt fin dag
Kramen/Gunilla

Lillebeth sa...

Vilken massa kändisar på en och samma gång. Och Annika såg jag på Rapport. Dessutom ser det riktigt fint ut på mässan. synd att inte komma dit. Men tack för bilderna som ändå ger en känsla av det hela. Ha det så bra!

Anita sa...

Tyvärr orkade inte fötterna och axlarna att vara kvar till 14:30 igår så jag fick inte lyssna till dig och Annika. Men boken har inhandlats och väntar på att läsas.

Britt sa...

Jag är glad att få mässrapport dagligen utan att kunna vara på plats. Tack//Britt

Anonym sa...

Hej Eva,

Jag hörde ert föredrag men kunde tyvärr inte stanna o säga hej. Synd att Ulf drog över så ni fick mindre tid!

Trevlig helg!