tisdag 13 april 2010

Bäst och värst från mässanVad faller man för på en mässa? Sånt som är snyggt, sånt som är roligt, inspirerande och annorlunda förstås. Men ibland också det enkla, självklara, gröna. Det som fastnar på bild har en tendens att vara det överraskande, som den här stickdekorerade rullebören (skottkärra) i Skånes monter.Vad vore en mässa utan de små fröfirmorna som kämpar om uppmärksamheten med sina udda och spännande utbud. Örtagården är en av mina favoriter i denna klass.Zetas hade förstås en snygg monter, men det bästa var ljudet bakom kulissen - lugnt och skönt fågelkvitter. En ljud-oas i mässvimlet!


Fiffigast och nyast: svenskodlade pluggplantor på postorder av hög kvalitet. Plantbutiken.se säljer normalt på nätet men gjorde ett försök att lansera sig på mässan. Om de lyckas hålla den höga kvalitet som de utlovar kan detta bli ett mycket spännande alternativ för dem som inte orkar, kan eller har tid att fröså egna sommarblommor.Bland det stora utbudet av krukor föll jag för dessa på fötter. Ingenting för dem med katter som vandrar i fönsterkarmarnam men absolut något för oss som älskar handdrejat konsthantverk och vackra glasyrer. Keramikern heter Ella.


Jippi för alla vackra och roliga trädgårdshandskar som äntligen finns. Här ett läckert ställ hos Bröderna Nelson. (Notera hur de vinner nästa generations trädgårdsnördar!)


Plastad picknickfilt för stunder i det gröna oavsett väder. Fanns hos Carima.Utbildningarna i trädgård gör ofta fina montrar, som den här läckra drivbänken från Dacapo i Mariestad. Jag blir så glad och önskar att jag var ung och fick gå i skolan igen.Så till värstingarna. Följande gillade jag inte:
Blått vatten i dammen (varför?).


Konstgräs på allt. (Knappt ens istället för asfalt, eller?)Fantasifull kruka. För fantasifullt för mig. Låt växterna tala!Grisar från Tage Andersen på Gunillaberg. Ok för grisar. Jag står till och med ut med doften/stanken. Men stort nej till djur på en mässa. Om vi blev stressade av miljön, vad blev inte de stackarna?
Det får bli mitt sista inlägg från mässan för den här gången. Härligt var ordet!
Eva

20 kommentarer:

gittan sa...

Intressant! Men Eva inte är du för gammal för att gå i skolan, se på mig =) Du hinne rfå in en ansökan du också om du skyndar dig. SIsta ans. dag är den 15:e "blink"
Kram gittan

Jord under naglarna sa...

Det där vattnet ser ju inte naturligt ut för fem öre.
Tur det fanns så mycket fint på mässan i alla fall och att ni är så många som delat med er därifrån!

Smultronbo sa...

Det blå vattnet förstår jag mig inte heller på. Dessutom satt det en skylt uppe att man inte skulle ta på vattnet eftersom det färgar av!

Är inte det bästa med en vattenoas i trädgården, att du kan gå förbi och bara dra med handen genom vattnet...

Man får tänka så här, det finns något för alla, även om jag inte förstår det... ;-)

Ha en riktigt bra dag!

// Camilla

AnnCharlotte sa...

Det är ingen av alla de som visat bilder från mässan som visat de där fula krukorna eller det blå vattnet innan(som jag sett iallafall) Jag förstår fullkomligt varför ;))))

mammi sa...

En "nackdel" med mässor över huvud taget. Det kostar ju !! Nej inte inträde, men man blir ju så sjuk på allt vackert och praktiskt, så man kan bara inte låta bli att handla. Fina bilder
Ha det så bra

Marina sa...

Ja, stackars grisarna!

Jag håller nog med dig i dina favoriter och värstingar. Gillar det naturliga alltså itne blått vatten tex. Kram!

Eva Linnea sa...

Håller med dig om dina "dissar" & "hissar". Man fastnar för vissa montrar, medan andra bara går en förbi. Varför kan vara svårt att säga. Det kan vara färgval, eller kompositionen eller nå´t annat. Jag gick på den känslan i år och bara lät de montrar som tilltalade mig inspirera mig och de fula/intetsägande montrarna fick bara passera.
Kram Eva Linnea

Elisabet sa...

Hej
Jag instämmer , det blå vattnet missade jag , däremot tyckte jag det var lite fel med unga flickor, som badade i en av badtunnorna, kändes fel..
Skånes monter o Zetas fastnade jag mest för, och så var det ju trevligt att träffa dig o Annika
elisabet

Spirande grönt - sa...

Vi har ett par gemensamma värstingar:) Det blå vattnet såg dödsgiftigt ut!

Synd att jag missade säga hej. Det var lång kö till dig och Annika när jag sprang förbi och min sällskapande (icke trädgårdsfrälsta) syster hade fått nog av mässa ungefär då:) Hoppas att det kommer fler tillfällen!

Rebecca

Mia sa...

Ska nog vara enig om att allt inte är lika vackert, men smaken är ju inte alltid den samma. Men konstgräss, jag får rysningar nedöver ryggen, och grisstackarna, huffa mig. Jag var på mässan här utanför Oslo i helgen som var, den ser ut till att ha varit pytteliten i jämförelse med denna. Kul att du visar så mycker därifrån :)

Alen Trädgård sa...

En del grejer är verkligen smaklösa;) men det är tur att smaken är olika. Håller med dig om att levande djur inte hör hemma på en stor mässa, stackars djur. Det ser ut att ha varit mycket kul att titta på i alla fall. Ha det gott/Monne

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Jisses...hur fick dem det att vara drejat?...dessa enkla, fula tryckformar var jui bara lera som trycktes in i gipsformar!!!
Vem har lyckats sälja in det på en mässa som drejat keramik? Shit, jag ger upp, kan fuskare sälja har ingen annan en chans...
det ser ju ut som dessa fusk-betong gjutformar som fiffiga själar bara kopierar och gjuter i finbetong????

Anjas Hill sa...

Hej, hej Eva!
Hela trädgårdstrenden går mer och mer åt det absurda hållet. Alla vill tjäna en hacka på "nyvaknat" trädgårdsintresse och man skall ju skilja sig från mängden...typ!
Det där med grisarna var verkliogen upprörande./Anja

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tack för som alltid trevlig rapport!
~Lydia

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Fin skottkärra.

Ester sa...

Hej Eva!
Det var så kul att träffas! Ert föredrag var jättebra och inspirerande. Hoppas det blir fler böcker (och föredrag förstås) så småningom.
Må så Gott!
Ester

Bea sa...

Ja, det blåa vattnet var inte särskilt vackert och inte konstgräset heller, med det är väl poängen att sticka ut lite grann.
Däremot får jag sätta igång med en stickning för att hänga med i trädgårds-svängarna. Min skottkärra behöver också få den nya stilen ;)
Nej, jag skojar, men rolig grej i alla fall!
Ha en bra dag! /Bea

gert-åke sa...

Hej Eva!
Bra inlägg om mässan, det som tilltalar mig är ju förstås *rullebören*, blått vatten, NEJ, tror inte ens detta tilltalar Moderaterna, liksom rött vatten hos sossarna, men någon måste testa.
Ha det gött i våren/gert-åke.

Möllebacken sa...

Gillar dina "hissar och dissar" Älskar rullebören, helt i min smak. Krukorna med "spetsar" såg ut som om dom var sydda i vitt velourtyg. Inte i min smak *ryser*
Fick se att du ska hålla föredrag i Sjöbo på trädgårdsföreningen, min förhoppning är att jag kan komma om jag är ledig för det vill jag inte missa.
Ha en bra kväll.
Pella

NinaH sa...

Kul möta er live! Och nu har jag börjat läsa boken.... och njuter! Förstås!;-)
Kul se sig runt bland olika mässbesökares urval av bilder och favoriter!;-)