torsdag 29 april 2010

Att dyka ner i ett blomsterhav



Kanske minns ni bilderna på mina narcisser från förra året? Vid min skrivarstuga har jag mängder av vackra narcisser och de blommar just nu. Var tvungen att kasta mig ner i gräset och fånga skönheten. Jag är väldigt förtjust i det pappertunna hölje som omger knoppen, vilket ni kan se på någon av bilderna.
I övrigt finns det inga sortnamn - så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av färg och form!


















Ha en fortsatt bra dag!
Eva

19 kommentarer:

Lilliputput sa...

Skönt att du har det så fint runt huset, jag har hittet en ända narciss på tomten, men det kommer rätt så många blåsippor upp. Njut av all färg runt dig och gör många fina bilder på all blommor, då blir jag också glad.
Kram
Lilliputput

mammi sa...

Såna underbara blommor har jag också, men de är lätträknade. Skulle också vilja ha ett hav av dem och få känna doften
Ha det bra

♥Min Eden♥ sa...

Visst är dom vackra, även om jag inte är så förtjust i gult. Men vilken otroligt konstnärlig form de har våra narcisser.

Ha det gött!

Ingmarie We sa...

Underbara narcissfoton! Ha en bra Valborg/1 maj!

Christine B. sa...

What beautifully captured daffs! When I see blogs with such fantastic pictures (like yours) it's really motivating to improve my photography for my own blog. No daffodils here yet, we're still doing the crocus, scilla thing.

Christine in Alaska

Lenas trädgård sa...

Oj så vackert! Den sista ser ju ut som en maräng, god o vacker.
Mina narcisser blommar också för fullt nu, men inte som ett hav precis. Mina är lite utspridda här o var, vackert på sitt sätt, men ett hav av blommor ger ju mer effekt.
Allt som kommer nu är ju alldeles underbart. Förra våren var jag inte med i bloggvärlden, men nu ser jag också alla er andras underbara vårprakt överallt i Sverige, härligt!
Ha en god forts på veckan!/ Lena

AnnCharlotte sa...

De är vackra allihopa...men jag gillar de med orange mitt bäst ;)

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Helt underbart, doftar så gott också.

Ester sa...

Fina! Man blir glad av narcisser.
Må så Gott!
Ester

Charlotte sa...

Vilket hav..... Å vilken 'bakelse' den vita fyllda är! Gillar också det där prassliga höljet på knoppen. Jättefint!

Har länkat till dig från mitt inlägg idag. Jag surrar lite om basilika och pesto och nämner ditt recept på nässelvarianten...:-)

Önskar dig en skön helg!
Kram
Charlotte

Alen Trädgård sa...

Underbart, kan riktigt känna doften:) Pingstliljor påminner mig alltid om forna skolavslutningar, mormor och barndomshemmets syrenberså. Konstigt vilka starka minnen man har:) Ha det gott/Monne

Sjöormen sa...

Vad fint med så många narcisser! Jag har väl någon enstaka här och var, men däremot har jag ett blått hav av pärlhyacinter i rabatten framför huset. Det är som balsam för själen när man kommer hem, trött efter en lång dag... :-)

Anja sa...

Vilka skönheter de två sista är!
Ha en jättego' Valborg!/Anja

Glädjekällan sa...

Underbart vackert. Känner mig lite avundsjuk för jag gillar plocka buketter.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Laila sa...

Så fina! Narcisser ska odlas precis såhär tycker jag. Hur var det han skrev Wordsworth:
"I wandered lonely as a cloud
That floats on high o'er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze."
Just så.
Trevlig fortsättning på helgen.

Maud Persson sa...

Narcisser tillhör mina favoriter,
doftande och vackra.

Carolina sa...

Kul att dammen återhämtat sig. Fiskar är det gott om i dammen, det trixiga är bara att få tag i dem ;)
Ska jag göra ett försök eller vill ni komma hit och hjälpa till?

Annika Christensen sa...

Underbart blomsterhav kanske nyper några om jag kör förbi...??
Några är lite finare än andra.

Ha en fortsatt skön helg.
Annika

Elanit sa...

Hej!

Ser att du får massor av kommentarer, hoppas du orkar läsa alla så att jag kan få svar på min fråga!
Jag har börjat exprimentera lite med nässlor, tidigare har det bara varit soppa, och då är det ju det där med att förvälla...
Jag gjorde pesto idag, och då gick det ju bra, men så hade jag tänkt torka lite också, och hur gör man då? För det är väl inte bra att få i sig - är det nitrit?- från nässlor som man inte kokat? Jag hade tänkt att tex baka på nässlor, eller koka soppa från torkade nässlor i vinter, har mycket liten frys!
Jättetacksam för svar!