måndag 12 april 2010

Grönt prisregn


Under trädgårdsmässan delades det ut en massa priser och utmärkelser. "Best in Show" blev inte oväntat Ulf Nordfjells monter Nordfjell collection.Allt om Trädgårds stora pris gick i år till Svenska Rosensällskapet .Blomsterfrämjandet utsåg Årets pelargon - äggskalspelargon.Årets potatis fanns hos Larsvikens potatis och heter Maris Peers.Mässans bästa idéträdgård blev Tjörns trädgårdar. Kul med lite västkust på östsidan, även om trädgården var inspirerad från österlandet - Kina.SM i fågelholk arrangerades av Sågbäcksgymnasiet. Jag är osäker på om min favorit - ägget - hade en chans mot alla fantasifulla deltagare. Jag antar att de lägger ut vinnaren på sin hemsida under veckan.Gröna Pennklubben, där jag själv är en av 100 medlemmar, delade ut Årets Gröna Pennpris som gick till Svensk kulturväxtdatabas, SKUD. De fyra ansvariga för kulturväxtlexikon lägger ner mycket fritid på att uppdatera detta för oss journalister oumbärliga redskap och det finns över 77000 vetenskapliga namn och 30 000 svenska. Perfekt att gå in på deras hemsida när man är osäker på något växtnamn. Mats Hjertson från Evolutionsmuseet i Uppsala tog emot priset som han delar med Svengunnar Ryman Evolutionsmuseet i Uppsala, Björn Aldén från Göteborgs botaniska och Mattias Iwarsson från Centrum för biologisk mångfald.
Hannu Sarenström vann publikomröstningen om Årets trädgårdsbok 2009. Mycket välförtjänt tycker jag.Riksförbundet svensk trädgård delade ut priset Trädgårdens eldsjäl som gick till Berndt och Birgitta Berglund i Arboga Trädgårdsförening.Har jag missat något annat pris så ber jag om ursäkt för det.


Stort grattis till alla vinnare!
Eva

(Ps jag känner mig också som en vinnare efter denna mässan, utan pris. Idag är jag oerhört trött men glad över all respons!)

9 kommentarer:

gittan sa...

Grattis till era (efter vad jag förstått på bloggare som var där) mycket uppskattade föredrag på mässan! bara att delta måste vara stort / kram gittan

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Helt klart ska du känna dig som en vinnare! Det var verkligen kul att höra ditt och Annikas föredrag. Jag kunde hålla med om allt ni sa och kände 'precis så är det...' Jättekul att få säga hej till dig också.

Stort grattis till framgångarna med boken!

Hoppas att du får en lugn och skön vecka nu efter mässan!

Kram
Charlotte

Gela sa...

Stort grattis till framgångarna med boken. Har också varit roligt att följa mässan via din blogg. Kom ej dit själv detta år men det går flera tåg. Ha en fin och lugn kväll/Gela

Eva Linnea sa...

Efter fyra dagar på mässan och i Stockhom behöver man en veckas semester! Det har du förtjänat.
Skönt att du var nöjd.
Kram Eva Linnea

Karin sa...

Hoppas att du har litet tid att njuta av vårsolen. Jag läser er bok och blev så inspirerad att jag var tvungen att kurera mig lite i mitt ganska kladdiga land! Vilken vacker bok.
Karin

Trädgårdsdrömmar sa...

Ja ni ska verkligen känna er som vinnare!!!!Eller rättare sagt vi ska känna oss som vinnare som får ta del av all er erfarenhet, kunskaper och klokskaper.Ert föredrag var toppen!!!
Tack !!!!
Carina och Ken

Annika Christensen sa...

Du kan få priset för bästa arbetskamrat... priset får du nästa gång vi ses.
Annika

Hannele på Hisingen sa...

Många värdiga vinnare.

Knytt sa...

Tack för dina detaljerade rapporter från mässan, du låter även oss som inte kunde vara med få en ordentlig tjuvkik =)