onsdag 21 april 2010

VardagslyckaOnsdag förmiddag.
Uppehåll efter regnet som behövdes så väl.
Magnolians pälsklädda delar är på väg att falla av.
Strax kommer en god vän på lunch.
Då är livet som bäst.Tre är en trend brukar man säga, och då är jag väl trendig för en gång skull. Igår kom 85 personer för att lyssna till mitt och Annika Christensens föredrag En lisa för själen. Jag blir så varm om hjärtat. Undrar om var och en som sitter i publiken förstår hur mycket det betyder att de kommer - det gör det verkligen! (Tack också ni 70 som kom till föredraget i Sjöbo!) En lisa för själen tar upp ett ämne som verkligen berör, det märker vi! Ytterligare två böcker på samma tema - men olika ändå - har kommit i vår. Gröna själar av Pia Mattsson och Trädgårdsterapi av Patrik Grahn och Åsa Ottosson. Jag har bara hunnit läsa lite i de andras böcker, men de verkar också bra. Jag tror det finns plats för alla tre.
Mer trädgårdsfriskvård åt folket helt enkelt!

Ha en fortsatt bra vardag!
Eva

24 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Delad glädje dubbel glädje? Roligt att ni får bra gehör!
:)

Millan sa...

Just nu idkar jag trädgårdsfriskvård, med min onda axel går jag och småpular i trädgården och idag när det är kallt och regnigt tänkte jag skola om några plantor som ska flytta från pluggboxen till kruka.

Jag tyckte verkligen om att läsa er bok och bläddrar gärna i den nu efter att jag läst den pärm till pärm för att läsa korta stycken jag inte vill glömma bort eller bara njuta av bilderna.

Ha det bäst!
Kram

andré sa...

Ja, jag såg också att magnoliaknopparna är på god väg. Det ska bli härligt.

Jag har inte hunnit läsa er bok ännu- det får nog bli en semesterläsning. :-)

Trädgårdsdrömmar sa...

Ni är verkligen duktiga på det ni håller på med, och ni vet att allt är sant som ni pratar om och då blir det så trovärdigt. Många känner igen det ni tar upp, och har tänkt likadant...men kanske inte har kunnat sätta ord och bild på det på det sättet. Så när man hör eller läser om det så blir det en bekräftelse på det man själv känner...det är då det blir så bra. Människan törstar efter bekräftelse. Alla känner sig små, vilsna, ensamma, rädda ibland och längtar så efter en kraft eller att själva få kraft. Andligheten minskar och behovet av lugn och ro ökar. Vi har börjat att söka efter svar i trädgården och naturen precis så som det var menat.
Där finns ju både kraft och läkande att hämta.
Så det kommer säkert att skrivas många böcker om detta ämne..vilket är jättebra!!!!
Kram Carina

gittan sa...

Min Magnolia har lämnat in efter vintern så det blir till att införskaffa en ny. Inte är det väl underligt att så många besöker era föreläsningar, ämnet berör och man känner igen sig i mångt och mycket av det ni beskriver i er fina bok. Friskvård kan man inte få förmycket utav. Här haglar det för fulla myggar, regnet var välkommet men detta... vill vi inte ha! Ha en fortsatt fin dag/ gittan

Ruben sa...

Jag blir mer och mer nyfiker på er nya bok, snart kan jag inte värja mig längre!!! Men jag är säker på, att er bok är helt fantastisk!!
/Ruben

Charlotte sa...

Vilken vardagsglädje :-) Så vacker knoppen är!

Er bok och de böckerna andra som berör samma tema fyller ett stort behov. Uppmärksamheten kring trädgården som friskvård har bara börjat. Du och Annika är inte bara trendiga, ni är banbrytande också genom att uppmärksamma det hela på ett tydligt sätt genom er bok....Så det så !!! :-)

/Charlotte

Ninni sa...

For en deilig Magnoliaknopp :) Jeg går og venter spent på hva det er som vokser ut i endene av grenene på min Yellow Lantern som jeg plantet i fjor. Kan det være blomster allerede første året etter planting..? Jeg venter i spenning!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Skön knopp, både hårig och med vattendropp:-) Me like!
Skulle önska att ni ger föredrag häruppe också, vi behöver mera inspirationstal här!
Kram H.

Laila sa...

Ni är väl värda det varma mottagandet! Värdiga frontfigurer i trädgårdsrörelsen. Vili inte använda ordet "trend" för jag tror inte att det är en tillfällig fluga. Det konstiga är att det är övervägande tjejer/kvinnor, många av oss pedagoger och pensionerade pedagoger, som är trädgårdsentusiaster.

Magnoliabilden är helt otrolig - den ska jag ha som skärmbakgrund tills mina börjar visa sig!

haspet sa...

Ni ligger en bit före oss, här är Magnoliaknopparna fortfarande små och dom behåller nog pälsen på ett par veckor till. Ni har verkligen fått upp mitt intresse för trädgårdens läkande och helande effekt. detta intresse vill jag gärna utveckla på något sätt, vi får se vad det leder till. Ha en fin kväll.// Peter

Möllebacken sa...

Så ledsen för att jag missade dig i Sjöbo. Så nära men ändå så långt borta. Fick problem med barnvakt. Visserligen älskar sonen trädgården och växthuset men han har myror i brallan också. Hoppas att det kommer fler tillfällen.
Så vacker bild på Magnolian.
Ha en bra kväll.
/ Pella

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vilka bra boktips! De (som jag inte redan har) beställer jag omedelbums.
Kram Eva Linnea

Tilde sa...

Ja, visst är det lycka att äga en trädgård, eller en balkong, bara man stannar upp och njuter, av möjligheten att få odla.
Elisabet

mitt gröna hjärta sa...

å, vilken underbar knopp, förstår att du bara väntar! Så kul att det går så bra för dig och Annika med er bok. Jag vann ju vykorten hos Annika och de är helt underbara. Det blir nog boken också så småningom. Tack för dina snälla ord hos mig, ha det gott!
Jenny

Ingmarie We sa...

Underbart foto på magnolian. Måste berätta att er bok 'En lisa för själen' låg på hedersplats i bokshoppen/tidningsshoppen på Landvetters flygplats häromveckan! Så glad jag blev. Boken är jättefin. Har också din bok 'Pioner' Eva. Eftersom jag bara älskar pioner, så är den boken en riktig favorit.

Inger sa...

Håller med, intressant ämne, tänk så mycket hjälp man kan få av sin trädgård.

Tigris Predikantan sa...

Ja, du har ju rätt ... visst handlar man där det är billigaste ... men om min blomaffär sålde mer varierat och bättre kvalitet skulle jag bara gå till de! Kvalitet lönar sig ... oftast!
:)

Thorins Trädgård sa...

Hallå Eva, jag skulle ju bara ha slagit er en signal och kollat var ni var på mässan. Det kom jag på efteråt, och då var det ju så dags :D

Håller helt med om trädgårdens lugnande inverkan på själen. Jag har min lyckligaste och skönaste period just nu, trots att jag även har min intensivaste arbetsperiod nu. Längtar till helgerna och kvällarna då jag kan gå en liten trädgårdsrunda eller jobba idogt en hel dag från tidig morgon till sen kväll och knappt gå in.

Men nu snöar det. Jag vägrar att titta ut. Förnekelse, det är min nya grej!

Marit

Njut i din trädgård sa...

Tänk vad jobbigt mycket jag hade velat vara där!

Men jag har boken, alltid något! Den läser jag just ikväll!

Godnatt!

Anja sa...

Just nu känner jag av vardagsolycka;))!/Anja

Gela sa...

Det är vi härute som skall tacka för all den klokskap ni delar med er. Tror att det är många som behöver höra lite av era klokskaper just nu. Har äntligen fått tag i boken var och köppte den för en vecka sedan. Läser en sida itaget och riktigt försöker ta in den och njuta. Den har redan fått mig att ta flera extra promenader i trädgården trots mycket som hänt hos mig.
TACK igen för att ni delar med er. Ha en fin dag/Gela

Lilliputput sa...

Hej Eva,
det var trevligt att träffas på mässan och jag är jätte glad att jag fick boken. Det känns så bra, jag känner igen mig i den. Jag fick en burn-out förra året och jag var sjukskriven i två månader.
Eran bok beskriver precis hur jag känner och jag är väldigt glad att jag har hittat en bra vägledare.
Tack för det ! :-D Hälsningar också från Glenn.

Anita sa...

Så härligt att se magnoliaknoppen. Vilken vårkänsla. Hoppas nu det inte kommer någon frostknäpp och skadar dom.

Jag är fortfarande ledsen att jag inte fick möjlighet att lyssna till dig och Annika på mässan men jag är glad att jag såg inslaget på TV. Och så har jag ju boken förstås.