lördag 3 april 2010

Påsk i blått och gultÄr det inte underbart säg, en påskafton med sol och semester? Den ungerska blåsippan, Hepatica transsilvanica, blommar ivrigt.Med hjälp av min bästis på besök från Stockholm har jag också börjat få fint i växthuset och då kom äntligen min blommande forsteriklematis, Clematis Forsteri-Gruppen 'Pixie', fram ur gömmorna - i full blom som den ska så här års. Den är vintergrön och måste förvaras frostfritt och ljust men om den sköts rätt tackar den med en överdådig blomning några veckor här på vårkanten.Ett improviserat påskris i trädgården som min dotter Alice hjälpt mig att fixa.
Ha en fortsatt skön påsk
Eva

25 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej!
Vilken ljuvligt blå blåsippa...och tänkt att du har en clematis som blommar redan! Fantistiskt...

Spirande grönt - sa...

Härlig klematis!

Fortsatt skön påsk i solen!

Rebecca

Arboarkticum sa...

Oh så fantastiska bilder - det är något magiskt över blåsippor. Våra egna ungerska är begravda i en ihopblåst snödriva, men de vanliga har åtminstone stora blomknoppar - tittar till dem minst tre gånger om dagen just nu för att se hur det går för dem :-D

Camilla sa...

Åh härlig Clematis och Blåsippan suck, vilken färg! Jag har en men den är mycket ljusare och den blommar nu med. Härligt med påsk och våååår!

Anita sa...

Åååh ... vilka underbara bilder. Den ungerska blåsippan är ju fantastiskt vacker. Visst är det ljuvligt med vår. Det bara sprudlar inom en :)

Marina sa...

Min PIxie lyckades jag ta död på förra året. Slarvade med dess vinterförvaring så den frös. Men jag gillade den!

Sitter här nu och väntar på potatisgratängen till lammsteken. Lite sen mat alltså men men........

Har varit lite i trädgården idag. Får ju vara försiktig med ryggen men det är svårt att låta bli att dra och rensa där ute nu i detta underbara väder.

Kram!

Mammasblommor sa...

Så underbart vacker den ungerska blåsippan är, ljuvlig färg!!
Ha en fortsatt skön påsk!

Alen Trädgård sa...

Fantastiska bilder:) Den där Clematisen låter intressant, skulle jag kunna tänka mig att titta på i "stallet" på vårkanten:) Ha en trevlig och Glad Påsk/Monne

Tigris Predikantan sa...

Åh ... redan klematis? Vackert och ro för själen!
:)

Monicas Hage sa...

Den klematisen er utrolig vakker! Blåveisen også:)

AnnA sa...

Natti Eva!
Underbar blåsippa!
Jag har varit och ruskat ibland löven, för att se om min är på gång, men nada!
Annars har det inte blivit så mycket trädgårdsliv för mig, då jag ju har utställning i påsk, om "Trädgårdsliv".(Utställningen heter så.)
Tyvärr ser det dåligt ut med ngn trädgårdsmässande för mig, då jag är engagerad i ett annat arrangemang med rosensällskapet.Din och Annikas "lisabok" har jag däremot beställt från min bokklubb, och jag ser fram emot leveransen.
Ha en fortsatt glad påsk!
hälsn
AnnA

mammi sa...

Oj oj, klematis redan. Gjorde mig tilll för att läsa hur man klipper dem??? Blev inte klokare av det, eftersom det tydligen är olika klippning till olika sorter. Har haft sådana i över 20 år och klippt dem som jag tycker, ibland inte alls, och det har funkat. Om jag säger som så, att jag inte precis är den som kommer ihåg namnen på växter så fattar du
Ha en fortsatt bra Påsk

gittan sa...

En Klematis som blommar nu låter intressant. Men om man ska vinterförvara den, då förmodar jag att det inte blir någon jätte? Jag älskar Klematisar (som så mycket annat) Vitsipporna hittade jag när jag rensade, men mina står så skuggigt att de bara tittat upp lite försiktigt ur jorden. Måste se till att hitta en bättre plats för dem. Kanske under Valnötsträdet... Underbart vårväder både fredag och lördag och ävn om det är sämre ställt idag så hoppas jag att morgondagen bjuder på några solstrålar igen. Vårblommorna vara ju lite längre med "varannandagsväder" / gittan

Bondjantan sa...

Sippor är så ljuvliga! Ska se om det finns lite på mässan så att jag också kan få sippor i min trädgård!

Cilla sa...

Härliga sippbilder. Kul att få hjälp att fixa och dona. Jag tycker själv om att umgås på det viset.

Cilla♥

Hannele på Hisingen sa...

Wow!

Sussi sa...

Dejlige blomsterbilleder, men også fint billede af påskriset - jeg har aldrig set et påskris før denne påske, hvor jeg har været en sviptur i Halland (og købt jeres dejlige bog, som jeg vil bruge resten af påsken til at nærlæse).

Camilla sa...

Är ungersk blåsippa detsamma som balkansippa?? Jag trodde nämligen att jag köpte blåsippor till balkongen eftersom det stod det på prisskylten men sen kom jag på att de ser ju likadana ut som balkansipporna du hade med dig hit förra våren så blev lite konfundersam. Har förresten skapat en ny blogg, fick nog av allt strul på Trädgårdsblogg - du hittar den här: http://camillasbalkongblogg.blogspot.com/
Kram Camilla

Mia sa...

Vilken härlig clematis, får blott drömma om den när jag inte har växthus. Vackert fotografi. Blåsippor är underbara, tänk vilken ljuvlig blåfärg dom har. Det måste vara skönt att våren äntligen kommit. Ha en fin fortsättning på påsken :)

Britt sa...

En fortsatt trevlig påsk önskar jag dig//Britt

Frøken Solhat sa...

Hvor skønt med sådan et påskeris....så bliver man da glad :0)

Glädjekällan sa...

Efter den här långa vintern fick vi en riktigt fin påsk. Har städat och gödslat idag så nu får det gärna regna i natt.
Även här har blåsipporna börjat slå ut :)
Fortsatt trevlig påsk
Birgitta

Fågel Blå sa...

Godkväll!
Åhh sån vacker blogg jag hittat till!
Hit kommer jag att återkomma!
Så underbara blommor du visar!
Ha en fin kväll!
Kram Kathrine

Lillebeth sa...

Så härligt att få se blåsippor. Än är det långt till våren här uppe. Ha det gott!

Marina sa...

Blomsten på det øverste billede kaldes i Danmark for blå anemone og den er "national" blomst for det område jeg bor i. Jeg elsker den meget højt.