onsdag 7 juli 2010

Grönare på andra sidanNär jag inte är ute och intervjuar folk till reportage så tillbringas arbetsdagarna med att spana efter nästa års reportage-to-be-trädgårdar. Igår besökte jag två fantastiska trädgårdar som jag hoppas ni kommer att kunna se i någon tidning näst-nästa år (tala om framförhållning). På hemvägen passade jag på att köra förbi Katarina i Viken som tyckte jag skulle komma och titta på hennes rosor. Sagt och gjort.Tre stora centifoliarosor 'Fantain-Latour' pryder familjens uppfart. Katarina säger att hon inte gör någonting alls med dem, aldrig vattnar eller gödslar och ändå är rosorna ett under av skönhet. "Mamma stack ner tre pinnar och så blev det så här." säger Katarina och ler lite blygt. Själv är jag förstås lycklig bara av att få uppleva detta en liten kort stund, men i mitt inre dallrar det till i avundsjukan. Mina egna rosbuskar, som får både vatten och gödning, blir aldrig så här vackra. (Bara klättrarna överträffar mina förväntningar.)
Jag hoppas och tror att Katarina är stolt över sina rosor, med all rätt!
De närmsta dagarna väntar fem rosreportage på att blir gjorda. Det kommer att bli svårt att motstå frestelsen att gräva en ny rosrabatt till hösten. En riktig trädgårdsnörd ger väl aldrig upp, eller?
Eva

18 kommentarer:

Carolina sa...

Korrekt konstaterat, en trädgårdsnörd ger aldrig upp. Jag t ex ska ju ha fler magnolior ;)

Hannele på Hisingen sa...

Fantastiska rosor.

gittan sa...

Nej, vi ger aldrig upp! Rosor är ju inte "min grej" men just nu är jag förälskad i de TVÅ rosor som bor här i krukor - de blommar något helt otroligt!

Fru C sa...

Nej, vi ger aldrig, aldrig ger vi upp......trallalla. Undrar vad det var för magic pinnar som sattes ner i den jorden? Usch vad det blåser idag, hatar verkligen när det blåser :(

Karin - Mina Rum sa...

Man vill liksom ha ALLT. Speciellt när man ser någon som har lyckats extra bra med någon plantering blir man riktigt inspirerad och vill ha lika fint. Allt går ju inte att överföra till sin egen trädgård, men man ger som sagt aldrig upp.
Kram!

♥Min Eden♥ sa...

Jo risken är att resultatet blir plottrigt, när man vill ha lite av varje...
Men åh, att rosor kan vara så ljuvliga!
Jaha, och när kommer du hit till Jakobstad ;D visst hade du nå "släkt" hitår, var det så :D
/Nina

Susie på Stjärnarve sa...

Det är klart att man aldrig ger upp! Tvärtom, man blir bara värre och värre!!
Var just ute och kollade mina sex nyplanterade klängrosor. Dom är inte höga precis, men har ändå massor av knopp. Jag satte också sex buskrosor, tre Austin William Shakespeare 2000 som har blommat ett par veckor nu och så tre Rhapsody in Blue som är på gång att slå ut. Alltså blir dom närmaste veckorna väldigt spännande!

Inger sa...

Fem rosreportage, ser jag fram emot:) Klart du ska satsa på rosor, men kanske inte fjäska så mycket för dem och välja rätt sorter.
Ha en bra dag!

•lotta på solrum• sa...

rosa rosor mot sten/mur är den finaste kombon!

Charlotte sa...

Eller... drömmarna, visionerna och planerna tar aldrig slut....... :-) Du har helt rätt: vi trädgårdstokar ger aldrig upp......

Ser fram emot rosreportagen.......

Ha det gott!
Kram Charlotte

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilka rosbuskar.
Förstå att du blev avis, men det är jag med bara av att se bilderna, suck.
Jag har planterad 8 olika rosor de senaste 2 åren, alldeles för lite, men hösten kommer ju snart ;O)
Ha en fin dag, Petra B.

Maleviks Rosenträdgård sa...

Sant.....man ska inte ge upp när det gäller rosor.... :)
Fina buskar.....
Håkan

Linda V sa...

Vilket roligt jobb!

Monicas Hage sa...

Man skal ikke gi opp nei..., til slutt får man det til;)

Nydelige roser ved innkjørselen:)

Madame C sa...

Men eller hur? Jag blir alldeles hagalen av alla fina rosor ute på bloggarna! MÅSTE ha fler rosor. Kära nån, hur ska det gå? Men härligt är det:)
Ha det gott,
Charlotta

Alen Trädgård sa...

Ja man är väl inte riktigt klok egentligen men har ju svårt att inte lockas och tjusas av allt vackert man ser:)) Ger upp tror jag aldrig att en sann trädgårdsnörd gör:)) Helt underbara rosor. Ha det gott/Monne

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

3 pinnar i jorden, jo jag tackar jag...här gödslas, vattnas och klipps det och inte ser de ut som dem i Viken inte...kan det bero på 'Viken-doften', får de gödning via luften? Surt sa räven! Nä, skojar, det är underbart med alla ljuvliga doftande rosor, var de än växer.
Ha det så himla gott i de kommande rosenträdgårdarna,
Lydia

Frøken Solhat sa...

Hold da op en frodighed af rosenbuske - det ser smukt ud hos Katarina - hun må helt bestemt have grønne fingre:0)

Sommerhilsner Dorthe