söndag 11 juli 2010

Trivs i skugganHett är det och många av trädgårdens växter hänger med huvudet. Men skuggväxterna på min entretrappa, som ligger i norrläge, mår utmärkt. Bland annat den här hängbegonian som jag blir mer förtjust i för varje dag. Visst är hon snygg mot det rostiga R:et.Här syns hela plantan. I bakgrunden en limefärgad rabatteternell, Helichryssum, som bäst behåller färgen om den står lite skuggigare.Fuchsior älskar också skuggigt läge där jorden i krukorna inte torkar ut för hårt. Här är i princip aldrig sol - möjligen en liten kort stund morgon och kväll mitt i sommaren.
Olika sorters fucshior, myrten och rabatteternell ihop.

Obs tänk på att sommarblommor som hänger i värmen inte alltid behöver vatten. Ibland hänger de helt enkelt för att de är för varma. Känn efter med fingret så att du inte övervattnar när det är så här hett väder!
Eva

8 kommentarer:

Maleviks Rosenträdgård sa...

Fina färger....
Och bra råd.....det är lätt att övervattna,,,,, :)
Håkan

IreneL sa...

Härligt med blommor som också trivs i skuggan! Där är jag också när det är så här varmt! Vad bra att du skrev att hängbegonian trivs i skuggan. Så bra att få tips om såna växter!
Ha en fin kväll! / Irene

Inger sa...

Jättesöt fuchsia, begonian har jag lite svårt för.
Ta det lugnt i värmen!

Alen Trädgård sa...

Härliga bilder för en fuchsiaälskare som jag;)) Begonian var även den underbar en sådan härlig färg. Ha det gott/Monne

gittan sa...

Min entré-trapp ligger också i skugga och det är där jag placerar fuchior och blomsterlönnar - de trivs enormt bra där!

Susie på Stjärnarve sa...

Den milt orange begonian var ursnygg mot det rostiga!

Mari sa...

Orange och rost går hand i hand liksom lime och rost, läckert.
Jag har också sagt nej till tagetes för att det är lite tantvarning tycker jag. Men i år blev jag tant när jag inhandlade limefärgade tagetes. faktiskt fräckt tillsammans med mörkt lila blomstertobak och orange lejongap. Ibland behöver någon annan öppna ens ögon för vad som är vackert, och så blir det toppen! Så var det i mitt fall.

Hannele på Hisingen sa...

Vackert och somrigt.