fredag 9 juli 2010

Aldrig för sent att ändra sigVi har väl alla våra no-no's, sånt som vi aldrig skulle släppa innanför grinden. Själv har jag haft svårt för tagetes, tills jag mötte den här skönheten på en blogg i fjol. Det är en Linnétagetes som jag dragit upp från frö som jag fick av min kollega Sylvia med bloggen A Whiter Shade of Pale efter ett inte oblygt tiggande. Tack Sylvia!Stamrosor är väl det värsta jag vet? Nja, inte nu längre. Fick den här skönheten i present för flera år sedan och den blir bara vackrare för varje år. Tror det är 'Iceberg'. Nästa sommar ska den få roskamrater kring fötterna har jag bestämt. Och ett snyggt stöd!Utomjordingar släpper jag absolut inte in. Men vad är då detta för syn från balkongen, om inte märken efter flygande tefat (eller kanske sådana där ringar som fanns i sädesfälten för några år sedan)? Om det är ett ufo som landat så står det Weber på sidan. För var tror ni mannen lägger locket till grillen, om inte på gräsmattan?
Detta blir aldrig yes, yes hos mig, men att gråta är väl inte lönt. Lika bra att skratta åt eländet. Gräs hämtar sig ju alltid, och äta ska man ju ...
Ha en skön helg!
Eva

17 kommentarer:

gittan sa...

Visst har vi våra no-no's. Men man är ju, precis som du säger, inte sämre än att man kan ångra sig =) Här har det blivit två rosor de senaste åren, men där går gränsen!!!
En härlig helg önskar jag dig med / gittan

Maleviks Rosenträdgård sa...

Fin besök gillar jag :)
Kul med fler rosor :)
Ha det gott
Håkan

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hahaha, vi har oxå vissna ringar i gräsmattan, något mer asymetriska, men det är efter vår Peps. Det blir inte heller yes-yes, men nöden har ingen lag ;o)
Varm(!)kram,
Lydia

Alen Trädgård sa...

Konstigt det där, man säger att "det skulle jag aldrig" och så står det där ändå plötsligt:) Tur att man kan ändra sig. Ha det gott/Monne

Sylvia sa...

Vadå "ett inte oblygt tiggande"?
Du var ju hur diskret som helst! :-)
Kul att se att den blev som den skulle!

ledet vara om du lika diskret sa till Mannen att det skulle funka bättre att lägga locket på gången...

Sylvia sa...

Vadå "ett inte oblygt tiggande"??
Du var ju hur diskret som helst :-)

Kul att de att den belv som den skulle.

Ang. UFO't: hur skulle det vara om du lika diskret sa till Mannen att det funkar också att lägga locket på gången...

Sylvia sa...

Nää nu... för mycket rotti...??
Det ska förstås stå "Kul att den blev som den skulle" och ingenting annat.

Lisbeth sa...

Hvor er det dejligt at der er plads til det skæve, det som viser at vi alle er almindelige mennesker:0) Her hos mig erdet hundene der laver visne ringe i græsset hm!

Linda sa...

Alltid lov å ombestemme seg:) Også har jo tagetes fantastiske egenskaper for rosene, ved at de fjerner nematoder som setter seg på røttene til rosene og medvirker til jordtretthet... så et stort pluss i hagen er de:)
sjekk her så blir du ikke mindre glad i den:): http://www.slottet-i-smoermosen.com/planter/blomster/blomst063.html Klem

Mamma Mimmi sa...

Känner väldigt väl igen det där med tagetes . Mina kröp in i år med förevändningen att det skulle vara bra för tomaterna (och lite snyggt...kanske!?). Din är väldigt lik de jag satt som sammetstagetes (tantvarning på mig!)

Ester sa...

Visst är det härligt att kunna ändra sig!
Vi brukar ha en jättering där barnens pool har stått och en annan lika stor ring i med bara maskrosor och mossa. De två senare är de enda som överlever under studsmattan. Men i år, peppar peppar, har ingen krävt fram de båda blå eländena, så vem vet - det blir kanske ringlöst i år?
Må så Gott!
Ester

Susie på Stjärnarve sa...

Det är ju helt klart att ibland liksom hoppar det en massa dumma uttalanden ur ens mun som; Tagetes ska jag aldrig ha... eller; Taggiga rosor släpper jag aldrig in... eller; Gula blommor gillar inte jag... eller; Luktärtor passar inte i min trädgård...
Men man är ju inte sämre kvinna än att man kan ändra sig, eller hur?
Numera brukar jag säga att jag har inga bestämda åsikter alls när det gäller trädgården - för jag vet attt jag ändrar mig varje år!

Merja sa...

Den tagetesen var fin! Annars är jag lika skeptisk mot dom.
Min sambo la grill locket på ligusterhäcken förra året...INGET SNYGGT resultat lovar jag! Den har inte växt ifatt än:(

Charlotte sa...

Hihi.... Men jag tycker det är KUL när man gör en helomvändning och helt plötsligt börjar gilla något man absolut inte kunde tänka sig tidigare. Sånt kan jag få en kick av. Det får mig att tänka på att vi verkligen inte vet vad livet har i sitt sköte... och att vi ska leva i nuet, för morgondagen kan se helt annorlunda ut. Som t ex att man vaknar upp en dag och helt plötsligt gillar tagetes ......hihi ;-)

Har du inte gillat uppstammade rosor förr?? Inte för att jag har en endaste en, men dem är väl fina!!!

Kram Charlotte

Fru C sa...

Uppstammade rosor mja....vet inte, smaken är ju som baken, men......det där i gräsmattan det är sånt som händer. Laga mat ute (grilla) visst är det häärligt!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Det är väl tur att man kan ändra åsikt om allt möjligt här i livet under resans gång - annars hade det nog blivit alltför trist :-)
Stamrosor tycker jag är fint, men har inte vågat prova på än.
Ha det gott. /Ingela

•lotta på solrum• sa...

det kunde ju varit värre. en snygg cirkel i gräset är inte illa!